សម្លការី​ភ្លៅ​គោ​​​​ : វិជ្ជាធ្វើម្ហូប, វិជ្ជាមេផ្ទះ

https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_2104.html
៙ គ្រឿង​ស្ល​
សាច់​ភ្លៅ​គោ ២ ខាំ​, ខ្ទិះ ២ វែក​សម្ល​,
ដំឡូងបារាំង ២ មើម​, ខ្ទឹមក្រហម ៤ មើម​, គ្រាប់​ឈូក​ក្រៀម ១០ គ្រាប់​, ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ស្ករ​.​ស ១ ស្លាបព្រា​បាយ​, ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, អម្ពិល​ទុំ ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ទឹកខ្មេះ ១ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
៙ គ្រឿងផ្សំ​
មើម​ខ្ទឹមក្រហម​ដុត ៥ មើម​, ម្ទេស​ក្រៀម​ដុត ១០ គ្រាប់​, ហាន់​គល់​ស្លឹកគ្រៃ ២ គល់​, រំដេង​ដុត ៣ ចំណិត​, ខ្ទឹមស​ដុត ១៥ កំពឹស​, កាពិ​ដុត ១ ស្លាបព្រា​បាយ​, ផ្កា​ចាព្លូ​លីង ៣ ផ្កា​, ប្រេងឆា​, ផ្លែ​ក្រវាញ​លីង ៥ ផ្លែ​, ស្លឹក​ក្រវាញ ៥ សន្លឹក ។​
៙ វិធី​ធ្វើ​
១. បុក​គ្រឿងផ្សំ​ទាំងអស់​ចូលគ្នា​ឲ្យ​ល្អិត រួច​យក​គ្រឿង​បុក​នោះ​ទៅ​លីង​ជាមួយ​ប្រេងឆា ឲ្យ​ចេញ​ក្លិន​ឈ្ងុយ ។​
២. លាង​គ្រាប់​ឈូក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ត្រាំ​ក្នុង​ទឹកស្អាត ១០ នាទី រហូតដល់​ទន់ បន្ទាប់មក​យកទៅ​ស្ងោរ ១០ នាទី រហូតដល់​ឆ្អិន ។​
៣. ចិត​សម្បក​មើមដំឡូង​បារាំង រួច​ត្រាំ​ជាមួយ​ទឹក​លាយ​អំបិល​ការពារ​សាច់​ប្រែ​ពណ៌​ខ្មៅ ។ បន្ទាប់មក​បកសម្បក​មើម​ខ្ទឹមក្រហម ទើប​យកទៅ​ស្ងោរ​ជាមួយ​មើមដំឡូង​បារាំង​រហូត​ដល់​ឆ្អិន ។ ហាន់​មើមដំឡូង​បារាំង​ជា​ដុំៗ ចំណែក​ខ្ទឹមក្រហម​ចិត​ជា ៨ ចំណិត​ដូចជា​ផ្កាចន្ទន៍ ។​
៤. ចាក់​ខ្ទិះ​ដាក់​ឆ្នាំង​កម្ដៅភ្លើង​តិចៗ​រង់ចាំ​ដល់​ពុះ បន្ទាប់មក​បង់​សាច់ ដែល​បាន​ត្រៀម​ទុក​រង់ចាំ​រហូតដល់​ឆ្អិន​ផុយ រួចហើយ​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​ទៅក្នុង​ឆ្នាំង ប្រើ​វែក​កូរ​រហូតដល់​គ្រឿង​ឡើង​ខាប់ ទើប​ដាក់​ទឹកត្រី ស្ករស ស្ករត្នោត អម្ពិល​ទុំ ហើយ​ភ្លក្ស​រសជាតិ ។​
បង់​ដំឡូងបារាំង និង​ខ្ទឹមក្រហម​ដែល​ត្រៀម​ទុក ទើប​បង់គ្រាប់​ឈូក​ដែល​ស្ងា​រ​ឆ្អិន ហើយ​បន្ដ​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​មួយស្របក់ ទើប​លើក​ចុះ​ទុក​ជាការ​ស្រេច ៕

៙ គ្រឿង​ស្ល​
សាច់​ភ្លៅ​គោ ២ ខាំ​, ខ្ទិះ ២ វែក​សម្ល​,
ដំឡូងបារាំង ២ មើម​, ខ្ទឹមក្រហម ៤ មើម​, គ្រាប់​ឈូក​ក្រៀម ១០ គ្រាប់​, ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ស្ករ​.​ស ១ ស្លាបព្រា​បាយ​, ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, អម្ពិល​ទុំ ២ ស្លាបព្រា​បាយ​, ទឹកខ្មេះ ១ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
៙ គ្រឿងផ្សំ​
មើម​ខ្ទឹមក្រហម​ដុត ៥ មើម​, ម្ទេស​ក្រៀម​ដុត ១០ គ្រាប់​, ហាន់​គល់​ស្លឹកគ្រៃ ២ គល់​, រំដេង​ដុត ៣ ចំណិត​, ខ្ទឹមស​ដុត ១៥ កំពឹស​, កាពិ​ដុត ១ ស្លាបព្រា​បាយ​, ផ្កា​ចាព្លូ​លីង ៣ ផ្កា​, ប្រេងឆា​, ផ្លែ​ក្រវាញ​លីង ៥ ផ្លែ​, ស្លឹក​ក្រវាញ ៥ សន្លឹក ។​
៙ វិធី​ធ្វើ​
១. បុក​គ្រឿងផ្សំ​ទាំងអស់​ចូលគ្នា​ឲ្យ​ល្អិត រួច​យក​គ្រឿង​បុក​នោះ​ទៅ​លីង​ជាមួយ​ប្រេងឆា ឲ្យ​ចេញ​ក្លិន​ឈ្ងុយ ។​
២. លាង​គ្រាប់​ឈូក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ត្រាំ​ក្នុង​ទឹកស្អាត ១០ នាទី រហូតដល់​ទន់ បន្ទាប់មក​យកទៅ​ស្ងោរ ១០ នាទី រហូតដល់​ឆ្អិន ។​
៣. ចិត​សម្បក​មើមដំឡូង​បារាំង រួច​ត្រាំ​ជាមួយ​ទឹក​លាយ​អំបិល​ការពារ​សាច់​ប្រែ​ពណ៌​ខ្មៅ ។ បន្ទាប់មក​បកសម្បក​មើម​ខ្ទឹមក្រហម ទើប​យកទៅ​ស្ងោរ​ជាមួយ​មើមដំឡូង​បារាំង​រហូត​ដល់​ឆ្អិន ។ ហាន់​មើមដំឡូង​បារាំង​ជា​ដុំៗ ចំណែក​ខ្ទឹមក្រហម​ចិត​ជា ៨ ចំណិត​ដូចជា​ផ្កាចន្ទន៍ ។​
៤. ចាក់​ខ្ទិះ​ដាក់​ឆ្នាំង​កម្ដៅភ្លើង​តិចៗ​រង់ចាំ​ដល់​ពុះ បន្ទាប់មក​បង់​សាច់ ដែល​បាន​ត្រៀម​ទុក​រង់ចាំ​រហូតដល់​ឆ្អិន​ផុយ រួចហើយ​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​ទៅក្នុង​ឆ្នាំង ប្រើ​វែក​កូរ​រហូតដល់​គ្រឿង​ឡើង​ខាប់ ទើប​ដាក់​ទឹកត្រី ស្ករស ស្ករត្នោត អម្ពិល​ទុំ ហើយ​ភ្លក្ស​រសជាតិ ។​
បង់​ដំឡូងបារាំង និង​ខ្ទឹមក្រហម​ដែល​ត្រៀម​ទុក ទើប​បង់គ្រាប់​ឈូក​ដែល​ស្ងា​រ​ឆ្អិន ហើយ​បន្ដ​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​មួយស្របក់ ទើប​លើក​ចុះ​ទុក​ជាការ​ស្រេច ៕

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com