https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_240.html+ គ្រឿងផ្សំ:
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំងចិតសម្បកឲ្យស្អាត រួចចិតជាចំណិត ១២០ ក្រាម
មើមខ្ទឹមបារាំងចិតជាចំណិតធំៗបន្តិច ៥០ ក្រាម ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ ១ ស្លាបព្រា កាហ្វេ ម៉ាស្តាត ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិលម៉ដ្ឋ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្រេចពណ៌ខ្មៅបុកឲ្យនៅគ្រើមតិចៗ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស្អាតធម្មតា ២ វែកសម្ល ចំណិតដំឡូងបារាំងបំពង ប៉េងប៉ោះ និងស្លឹកសាលដ៍ស្រស់ទុកតុបតែងមុខលើ ។
- ដាក់ខ្ទះ ដាក់ប្រេងឆាឲ្យក្តៅជាមុន ទើបបង់ចំណិតដំឡូងបារាំង និងខ្ទឹមបារាំងឆាច្របល់ចូលគ្នារហូតដល់ឡើងក្រៀមបន្តិច ទើបបង់ស្តាតច្របល់ចូលគ្នា រួចថែមទឹកធម្មតាចូល ។
- បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកចូល រង់ចាំរហូតដល់ពុះ ទើបបង់អំបិលម៉ដ្ឋ ម្រេចខ្មៅ រួចហើយបន្ថយភ្លើងបន្តិចរហូតដល់ឆ្អឹងជំនីរឆ្អិន ទើបដួសទុក ។ ចំណែកដែលនៅសល់បន្តរំងាស់រហូតដល់បន្លែដំឡូងបារាំង និងមើមខ្ទឹមបារាំងឆ្អិនផុយល្អ ទើបស្រង់ទាំងពីរមុខនេះឡើងមកកិនឲ្យម៉ដ្ឋ រួចហើយលាយជាមួយទឹកដែលបានរម្ងាស់ ។ ចុងក្រោយបន្ថែមទឹកដោះគោស្រស់រួចកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
- បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរបំពងរហូតដល់ឡើងពណ៌ឡើង ទើបដួសដាក់ចាន និងស្រូកដោយទឹកគ្រឿងដែលបានរម្ងាស់ទុក និងតុបតែងមុខលើ ដោយចំណិតដំឡូងបារាំងបំពង ប៉េងប៉ោះ និងបន្លែសាលដ៍ទៅតាមចំណង់ចំណូឡចិត្តទុកជាការស្រេច ៕
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំងចិតសម្បកឲ្យស្អាត រួចចិតជាចំណិត ១២០ ក្រាម
មើមខ្ទឹមបារាំងចិតជាចំណិតធំៗបន្តិច ៥០ ក្រាម ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ ១ ស្លាបព្រា កាហ្វេ ម៉ាស្តាត ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិលម៉ដ្ឋ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្រេចពណ៌ខ្មៅបុកឲ្យនៅគ្រើមតិចៗ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស្អាតធម្មតា ២ វែកសម្ល ចំណិតដំឡូងបារាំងបំពង ប៉េងប៉ោះ និងស្លឹកសាលដ៍ស្រស់ទុកតុបតែងមុខលើ ។
- ដាក់ខ្ទះ ដាក់ប្រេងឆាឲ្យក្តៅជាមុន ទើបបង់ចំណិតដំឡូងបារាំង និងខ្ទឹមបារាំងឆាច្របល់ចូលគ្នារហូតដល់ឡើងក្រៀមបន្តិច ទើបបង់ស្តាតច្របល់ចូលគ្នា រួចថែមទឹកធម្មតាចូល ។
- បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកចូល រង់ចាំរហូតដល់ពុះ ទើបបង់អំបិលម៉ដ្ឋ ម្រេចខ្មៅ រួចហើយបន្ថយភ្លើងបន្តិចរហូតដល់ឆ្អឹងជំនីរឆ្អិន ទើបដួសទុក ។ ចំណែកដែលនៅសល់បន្តរំងាស់រហូតដល់បន្លែដំឡូងបារាំង និងមើមខ្ទឹមបារាំងឆ្អិនផុយល្អ ទើបស្រង់ទាំងពីរមុខនេះឡើងមកកិនឲ្យម៉ដ្ឋ រួចហើយលាយជាមួយទឹកដែលបានរម្ងាស់ ។ ចុងក្រោយបន្ថែមទឹកដោះគោស្រស់រួចកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
- បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរបំពងរហូតដល់ឡើងពណ៌ឡើង ទើបដួសដាក់ចាន និងស្រូកដោយទឹកគ្រឿងដែលបានរម្ងាស់ទុក និងតុបតែងមុខលើ ដោយចំណិតដំឡូងបារាំងបំពង ប៉េងប៉ោះ និងបន្លែសាលដ៍ទៅតាមចំណង់ចំណូឡចិត្តទុកជាការស្រេច ៕
+ គ្រឿងផ្សំ:
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំងចិតសម្បកឲ្យស្អាត រួចចិតជាចំណិត ១២០ ក្រាម
មើមខ្ទឹមបារាំងចិតជាចំណិតធំៗបន្តិច ៥០ ក្រាម ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ ១ ស្លាបព្រា កាហ្វេ ម៉ាស្តាត ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិលម៉ដ្ឋ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្រេចពណ៌ខ្មៅបុកឲ្យនៅគ្រើមតិចៗ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស្អាតធម្មតា ២ វែកសម្ល ចំណិតដំឡូងបារាំងបំពង ប៉េងប៉ោះ និងស្លឹកសាលដ៍ស្រស់ទុកតុបតែងមុខលើ ។
- ដាក់ខ្ទះ ដាក់ប្រេងឆាឲ្យក្តៅជាមុន ទើបបង់ចំណិតដំឡូងបារាំង និងខ្ទឹមបារាំងឆាច្របល់ចូលគ្នារហូតដល់ឡើងក្រៀមបន្តិច ទើបបង់ស្តាតច្របល់ចូលគ្នា រួចថែមទឹកធម្មតាចូល ។
- បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកចូល រង់ចាំរហូតដល់ពុះ ទើបបង់អំបិលម៉ដ្ឋ ម្រេចខ្មៅ រួចហើយបន្ថយភ្លើងបន្តិចរហូតដល់ឆ្អឹងជំនីរឆ្អិន ទើបដួសទុក ។ ចំណែកដែលនៅសល់បន្តរំងាស់រហូតដល់បន្លែដំឡូងបារាំង និងមើមខ្ទឹមបារាំងឆ្អិនផុយល្អ ទើបស្រង់ទាំងពីរមុខនេះឡើងមកកិនឲ្យម៉ដ្ឋ រួចហើយលាយជាមួយទឹកដែលបានរម្ងាស់ ។ ចុងក្រោយបន្ថែមទឹកដោះគោស្រស់រួចកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
- បន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរបំពងរហូតដល់ឡើងពណ៌ឡើង ទើបដួសដាក់ចាន និងស្រូកដោយទឹកគ្រឿងដែលបានរម្ងាស់ទុក និងតុបតែងមុខលើ ដោយចំណិតដំឡូងបារាំងបំពង ប៉េងប៉ោះ និងបន្លែសាលដ៍ទៅតាមចំណង់ចំណូឡចិត្តទុកជាការស្រេច ៕ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment