​ឆ្អឹងជំនីរ​ជ្រូក​ទឹកជ្រលក់​ដំឡូងបារាំង, វិជ្ជាមេផ្ទះ, ទិចនិច

https://jumnuoy.blogspot.com/2011/10/blog-post_1634.html+ គ្រឿងផ្សំ​:
- ឆ្អឹងជំនីរ​ជ្រូក ៣០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំង​ចិត​សម្បក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ចិត​ជា​ចំណិត ១២០ ក្រាម មើម​ខ្ទឹមបារាំង​ចិត​ជា​ចំណិត​ធំៗ​បន្តិច ៥០ ក្រាម ប៊័រ​ស្រស់​ប្រភេទ​ប្រៃ ១



ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ម៉ា​ស្តា​ត ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ អំបិល​ម៉ដ្ឋ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ម្រេច​ពណ៌​ខ្មៅ​បុក​ឲ្យនៅ​គ្រើ​មតិចៗ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ប្រេង​ឆា ២ ស្លាបព្រា​បាយ ទឹកស្អាត​ធម្មតា ២ វែក​សម្ល ចំណិត​ដំឡូងបារាំង​បំពង ប៉េង​ប៉ោះ និង​ស្លឹក​សាល​ដ៍​ស្រស់​ទុក​តុបតែង​មុខ​លើ ។​
- ដាក់​ខ្ទះ ដាក់​ប្រេងឆា​ឲ្យ​ក្តៅ​ជាមុន ទើប​បង់​ចំណិត​ដំឡូង​បារាំង និង​ខ្ទឹមបារាំង​ឆា​ច្របល់​ចូល​គ្នា​រហូត​ដល់​ឡើង​ក្រៀម​បន្តិច ទើប​បង់​ស្តា​ត​ច្របល់​ចូលគ្នា រួច​ថែម​ទឹក​ធម្មតា​ចូល ។​
- បន្ទាប់មក​ដាក់​ឆ្អឹងជំនីរ​ជ្រូក​ចូល រង់ចាំ​រហូត​ដល់​ពុះ ទើប​បង់អំបិល​ម៉ដ្ឋ ម្រេច​ខ្មៅ រួច​ហើយ​បន្ថយ​ភ្លើង​បន្តិច​រហូតដល់​ឆ្អឹងជំនីរ​ឆ្អិន ទើប​ដួស​ទុក ។ ចំណែក​ដែល​នៅសល់​បន្ត​​រំងាស់​រហូត​ដល់​បន្លែ​ដំឡូង​បារាំង និង​មើម​ខ្ទឹមបារាំង​ឆ្អិន​ផុយ​ល្អ ទើប​ស្រង់​ទាំង​ពីរ​មុខ​នេះ​ឡើង​មក​កិន​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​ហើយ​លាយ​ជាមួយ​ទឹក​ដែល​បាន​រម្ងាស់ ។ ចុង​ក្រោយ​បន្ថែម​ទឹកដោះគោ​ស្រស់​រួច​កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ។​
- បន្ទាប់មក​ដាក់​ឆ្អឹងជំនីរ​បំពង​រហូត​ដល់​ឡើង​ពណ៌​ឡើង ទើប​ដួស​ដាក់​ចាន និង​ស្រូក​ដោយ​ទឹកគ្រឿង​ដែល​បាន​រម្ងាស់​ទុក និង​តុបតែង​មុខ​លើ ដោយ​ចំណិត​ដំឡូងបារាំង​បំពង ប៉េង​ប៉ោះ និង​បន្លែ​សាល​ដ៍​ទៅតាម​ចំណង់​ចំណូឡចិត្ត​ទុក​ជា​ការ​ស្រេច ៕​

+ គ្រឿងផ្សំ​:
- ឆ្អឹងជំនីរ​ជ្រូក ៣០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំង​ចិត​សម្បក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ចិត​ជា​ចំណិត ១២០ ក្រាម មើម​ខ្ទឹមបារាំង​ចិត​ជា​ចំណិត​ធំៗ​បន្តិច ៥០ ក្រាម ប៊័រ​ស្រស់​ប្រភេទ​ប្រៃ ១



ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ម៉ា​ស្តា​ត ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ អំបិល​ម៉ដ្ឋ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ម្រេច​ពណ៌​ខ្មៅ​បុក​ឲ្យនៅ​គ្រើ​មតិចៗ ១ ភាគ ៤ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ប្រេង​ឆា ២ ស្លាបព្រា​បាយ ទឹកស្អាត​ធម្មតា ២ វែក​សម្ល ចំណិត​ដំឡូងបារាំង​បំពង ប៉េង​ប៉ោះ និង​ស្លឹក​សាល​ដ៍​ស្រស់​ទុក​តុបតែង​មុខ​លើ ។​
- ដាក់​ខ្ទះ ដាក់​ប្រេងឆា​ឲ្យ​ក្តៅ​ជាមុន ទើប​បង់​ចំណិត​ដំឡូង​បារាំង និង​ខ្ទឹមបារាំង​ឆា​ច្របល់​ចូល​គ្នា​រហូត​ដល់​ឡើង​ក្រៀម​បន្តិច ទើប​បង់​ស្តា​ត​ច្របល់​ចូលគ្នា រួច​ថែម​ទឹក​ធម្មតា​ចូល ។​
- បន្ទាប់មក​ដាក់​ឆ្អឹងជំនីរ​ជ្រូក​ចូល រង់ចាំ​រហូត​ដល់​ពុះ ទើប​បង់អំបិល​ម៉ដ្ឋ ម្រេច​ខ្មៅ រួច​ហើយ​បន្ថយ​ភ្លើង​បន្តិច​រហូតដល់​ឆ្អឹងជំនីរ​ឆ្អិន ទើប​ដួស​ទុក ។ ចំណែក​ដែល​នៅសល់​បន្ត​​រំងាស់​រហូត​ដល់​បន្លែ​ដំឡូង​បារាំង និង​មើម​ខ្ទឹមបារាំង​ឆ្អិន​ផុយ​ល្អ ទើប​ស្រង់​ទាំង​ពីរ​មុខ​នេះ​ឡើង​មក​កិន​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​ហើយ​លាយ​ជាមួយ​ទឹក​ដែល​បាន​រម្ងាស់ ។ ចុង​ក្រោយ​បន្ថែម​ទឹកដោះគោ​ស្រស់​រួច​កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ។​
- បន្ទាប់មក​ដាក់​ឆ្អឹងជំនីរ​បំពង​រហូត​ដល់​ឡើង​ពណ៌​ឡើង ទើប​ដួស​ដាក់​ចាន និង​ស្រូក​ដោយ​ទឹកគ្រឿង​ដែល​បាន​រម្ងាស់​ទុក និង​តុបតែង​មុខ​លើ ដោយ​ចំណិត​ដំឡូងបារាំង​បំពង ប៉េង​ប៉ោះ និង​បន្លែ​សាល​ដ៍​ទៅតាម​ចំណង់​ចំណូឡចិត្ត​ទុក​ជា​ការ​ស្រេច ៕​

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com