https://jumnuoy.blogspot.com/2011/10/blog-post_2229.html+ គ្រឿងផ្សំ:
តង្កៀបក្តាមសមុទ្រ ១០ តង្កៀប ស៊ុតមាន់ចំនួនមួយគ្រាប់ កម្ទេចនំប៉័ងកន្លះចានចង្កឺះ ការ៉ុត ១០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំង ១០០ ក្រាម ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ ១
ស្លាប់ព្រាបាយ ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង ។
+ គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់ផ្លែប៉ោម:
- ផ្លែប៉ោមពណ៌ខៀវ ២ ផ្លែ
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅឈើក្រអូប ១ ភាគ ៨ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃចំនួន ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស្អាតធម្មតា
+ វីធីធ្វើ:
- ចំហុយតង្កៀបក្តាមឲ្យឆ្អិន ដំឲ្យបែក រួចបកសម្បកចេញ ។
- វាយស៊ុតមាន់ឲ្យបែក រួចនាំយកតង្កៀបក្តាមដាក់បំពង បន្ទាប់មកយកវាច្របល់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ង ហើយដាក់បំពងនៅក្នុងប្រេងឆា ប្រើភ្លើងល្មម រង់ចាំដល់តង្កៀបក្តាមឡើងពណ៌លឿង ទើបស្រង់ឡើង ។
- ហាន់ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងជាដុំតូចៗ រួចយកទៅឆាជាមួយប៊័រឲ្យឆ្អិន ។
- ចិតសម្បកផ្លែប៉ោម ហើយចិតផ្លែប៉ោមជាដុំៗ រួចប្រើទឹកបន្តិចស្ងោរឲ្យឆ្អិន ។
- បង់អំបិលម៉ដ្ឋ ប៊័រស្រស់ ស្ករស កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចបង់ម្សៅឈើក្រអូប ទុកទទួលទានជាមួយតង្កៀបក្តាមបំពង ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងដែលបានឆាជាមួយប៊័រ ៕
តង្កៀបក្តាមសមុទ្រ ១០ តង្កៀប ស៊ុតមាន់ចំនួនមួយគ្រាប់ កម្ទេចនំប៉័ងកន្លះចានចង្កឺះ ការ៉ុត ១០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំង ១០០ ក្រាម ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ ១
ស្លាប់ព្រាបាយ ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង ។
+ គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់ផ្លែប៉ោម:
- ផ្លែប៉ោមពណ៌ខៀវ ២ ផ្លែ
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅឈើក្រអូប ១ ភាគ ៨ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃចំនួន ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស្អាតធម្មតា
+ វីធីធ្វើ:
- ចំហុយតង្កៀបក្តាមឲ្យឆ្អិន ដំឲ្យបែក រួចបកសម្បកចេញ ។
- វាយស៊ុតមាន់ឲ្យបែក រួចនាំយកតង្កៀបក្តាមដាក់បំពង បន្ទាប់មកយកវាច្របល់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ង ហើយដាក់បំពងនៅក្នុងប្រេងឆា ប្រើភ្លើងល្មម រង់ចាំដល់តង្កៀបក្តាមឡើងពណ៌លឿង ទើបស្រង់ឡើង ។
- ហាន់ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងជាដុំតូចៗ រួចយកទៅឆាជាមួយប៊័រឲ្យឆ្អិន ។
- ចិតសម្បកផ្លែប៉ោម ហើយចិតផ្លែប៉ោមជាដុំៗ រួចប្រើទឹកបន្តិចស្ងោរឲ្យឆ្អិន ។
- បង់អំបិលម៉ដ្ឋ ប៊័រស្រស់ ស្ករស កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចបង់ម្សៅឈើក្រអូប ទុកទទួលទានជាមួយតង្កៀបក្តាមបំពង ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងដែលបានឆាជាមួយប៊័រ ៕
+ គ្រឿងផ្សំ:
តង្កៀបក្តាមសមុទ្រ ១០ តង្កៀប ស៊ុតមាន់ចំនួនមួយគ្រាប់ កម្ទេចនំប៉័ងកន្លះចានចង្កឺះ ការ៉ុត ១០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំង ១០០ ក្រាម ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ ១
ស្លាប់ព្រាបាយ ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង ។
+ គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់ផ្លែប៉ោម:
- ផ្លែប៉ោមពណ៌ខៀវ ២ ផ្លែ
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅឈើក្រអូប ១ ភាគ ៨ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃចំនួន ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស្អាតធម្មតា
+ វីធីធ្វើ:
- ចំហុយតង្កៀបក្តាមឲ្យឆ្អិន ដំឲ្យបែក រួចបកសម្បកចេញ ។
- វាយស៊ុតមាន់ឲ្យបែក រួចនាំយកតង្កៀបក្តាមដាក់បំពង បន្ទាប់មកយកវាច្របល់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ង ហើយដាក់បំពងនៅក្នុងប្រេងឆា ប្រើភ្លើងល្មម រង់ចាំដល់តង្កៀបក្តាមឡើងពណ៌លឿង ទើបស្រង់ឡើង ។
- ហាន់ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងជាដុំតូចៗ រួចយកទៅឆាជាមួយប៊័រឲ្យឆ្អិន ។
- ចិតសម្បកផ្លែប៉ោម ហើយចិតផ្លែប៉ោមជាដុំៗ រួចប្រើទឹកបន្តិចស្ងោរឲ្យឆ្អិន ។
- បង់អំបិលម៉ដ្ឋ ប៊័រស្រស់ ស្ករស កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចបង់ម្សៅឈើក្រអូប ទុកទទួលទានជាមួយតង្កៀបក្តាមបំពង ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងដែលបានឆាជាមួយប៊័រ ៕ ទិចនិច វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment