https://jumnuoy.blogspot.com/2011/10/blog-post_3895.htmlបើអ្នកចៀនពងទាមិនបានប៉ោងស្អាតដូចក្នុងហាងអាហារ គួរសាកល្បងតិចនិក ដូចខាងក្រោម:
- ចាប់ផ្តើមពីការផ្សំគ្រឿង និងវាយពងទា ដោយគោះពងទា រួចច្របាច់ទឹកក្រូចឆ្មារ ២-៣ កំណក់ និងវាយឲ្យចូលជាតិគ្នា ចៀនក្នុងខ្លាញ់ដែលក្តៅ នឹងបានពងទា
ចៀនដែលប៉ោង និងទាន់ល្អ ។
- វិធីមួយទៀត គឺវាយស៊ុតឲ្យឡើងពពុះ ដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះ រហូតពុះ ប្រើវែកដួសប្រេងឆាបន្តិច ដាក់ចូលទៅក្នុងចានពងទា សឹមយកពងនោះទៅម្យ៉ាងចៀនក្នុងខ្ទះ ។
- វិធីមួយទៀត អាចប្រើឆ្នាំងជំនួសខ្ទះ ក្នុងការចៀនពងទា ។ វិធីនេះ នឹងជួយកំណត់រូបរាងរបស់ពងទាឲ្យប៉ោង និងក្រាស់បានតាមតម្រូវការ ដោយមិនបាច់ប្រើអ្វីជាជំនួយទេ ។ អ្វីដែលចាំបាច់ក្នុងការចៀនពងទាឲ្យឡើងប៉ោង គឺត្រូវប្រើភ្លើងខ្លាំង ប៉ុន្តែមិនដល់ថ្នាក់ខ្លាំងពេកទេ ។ ចំណែកប្រេងឆា ត្រូវច្រើនល្មម ។ រីឯការវាយពងទា បើវាយហើយភ្លាម កុំទុកចោល ត្រូវចាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះក្តៅភ្លាម ព្រោះនឹងនៅមានពពុះខ្យល់នៅក្នុងសាច់ពងទា ធ្វើឲ្យពងទាចៀន ឡើងប៉ោងល្អបាន ៕
- ចាប់ផ្តើមពីការផ្សំគ្រឿង និងវាយពងទា ដោយគោះពងទា រួចច្របាច់ទឹកក្រូចឆ្មារ ២-៣ កំណក់ និងវាយឲ្យចូលជាតិគ្នា ចៀនក្នុងខ្លាញ់ដែលក្តៅ នឹងបានពងទា
ចៀនដែលប៉ោង និងទាន់ល្អ ។
- វិធីមួយទៀត គឺវាយស៊ុតឲ្យឡើងពពុះ ដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះ រហូតពុះ ប្រើវែកដួសប្រេងឆាបន្តិច ដាក់ចូលទៅក្នុងចានពងទា សឹមយកពងនោះទៅម្យ៉ាងចៀនក្នុងខ្ទះ ។
- វិធីមួយទៀត អាចប្រើឆ្នាំងជំនួសខ្ទះ ក្នុងការចៀនពងទា ។ វិធីនេះ នឹងជួយកំណត់រូបរាងរបស់ពងទាឲ្យប៉ោង និងក្រាស់បានតាមតម្រូវការ ដោយមិនបាច់ប្រើអ្វីជាជំនួយទេ ។ អ្វីដែលចាំបាច់ក្នុងការចៀនពងទាឲ្យឡើងប៉ោង គឺត្រូវប្រើភ្លើងខ្លាំង ប៉ុន្តែមិនដល់ថ្នាក់ខ្លាំងពេកទេ ។ ចំណែកប្រេងឆា ត្រូវច្រើនល្មម ។ រីឯការវាយពងទា បើវាយហើយភ្លាម កុំទុកចោល ត្រូវចាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះក្តៅភ្លាម ព្រោះនឹងនៅមានពពុះខ្យល់នៅក្នុងសាច់ពងទា ធ្វើឲ្យពងទាចៀន ឡើងប៉ោងល្អបាន ៕
បើអ្នកចៀនពងទាមិនបានប៉ោងស្អាតដូចក្នុងហាងអាហារ គួរសាកល្បងតិចនិក ដូចខាងក្រោម:
- ចាប់ផ្តើមពីការផ្សំគ្រឿង និងវាយពងទា ដោយគោះពងទា រួចច្របាច់ទឹកក្រូចឆ្មារ ២-៣ កំណក់ និងវាយឲ្យចូលជាតិគ្នា ចៀនក្នុងខ្លាញ់ដែលក្តៅ នឹងបានពងទា
ចៀនដែលប៉ោង និងទាន់ល្អ ។
- វិធីមួយទៀត គឺវាយស៊ុតឲ្យឡើងពពុះ ដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះ រហូតពុះ ប្រើវែកដួសប្រេងឆាបន្តិច ដាក់ចូលទៅក្នុងចានពងទា សឹមយកពងនោះទៅម្យ៉ាងចៀនក្នុងខ្ទះ ។
- វិធីមួយទៀត អាចប្រើឆ្នាំងជំនួសខ្ទះ ក្នុងការចៀនពងទា ។ វិធីនេះ នឹងជួយកំណត់រូបរាងរបស់ពងទាឲ្យប៉ោង និងក្រាស់បានតាមតម្រូវការ ដោយមិនបាច់ប្រើអ្វីជាជំនួយទេ ។ អ្វីដែលចាំបាច់ក្នុងការចៀនពងទាឲ្យឡើងប៉ោង គឺត្រូវប្រើភ្លើងខ្លាំង ប៉ុន្តែមិនដល់ថ្នាក់ខ្លាំងពេកទេ ។ ចំណែកប្រេងឆា ត្រូវច្រើនល្មម ។ រីឯការវាយពងទា បើវាយហើយភ្លាម កុំទុកចោល ត្រូវចាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះក្តៅភ្លាម ព្រោះនឹងនៅមានពពុះខ្យល់នៅក្នុងសាច់ពងទា ធ្វើឲ្យពងទាចៀន ឡើងប៉ោងល្អបាន ៕ ទិចនិច វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment