https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_1608.htmlគ្រឿងផ្សំ
បង្កង ត្រីរ៉ស់ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ថ្លើមជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ខ្ញី អំបិល
ទឹកស៊ីអ៊ីវស ម្សៅស៊ុប ម្សៅមី ដើមខ្ទឹម ស្លឹកវ៉ានស៊ុយ ម្រេចបុក ខ្ទឹមស ខ្លាញ់រាវ ។
វិធីធ្វើ
១. ត្រីរ៉ស់ លើយយកតែសាច់ហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ ថ្លើមជ្រូកហាន់ជាបន្ទះស្ដើងដែរ ខ្ញីរើសយក
ខ្ចី ចិតសំបកហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ គល់ខ្ទឹមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ សាប់ចុងដើមត្រាំទឹកឲ្យរីក ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ
បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ។
២. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតដាក់ម្សៅមីបន្តិចសូនមូលៗ ប៉ុនមេដៃ ពោះវៀនខ្ចីកាត់
កង់ៗប្រវែងមួយថ្នាំងដៃ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតបំពងខ្លាញ់ឲ្យឈ្ងុយ ដាក់ចានទុក ។
៣. យកអង្ករដាំបបរ (រាវៗ) ហើយដាក់ពោះវៀនខ្ចី អំបិល ម្សៅស៊ុបទុកឲ្យឆ្អិន ទើបដាក់សាច់
ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ។
របៀបរៀបទទួលទាន
៤. យកចានដាក់ថ្លើមជ្រូក សាច់ត្រី ខ្ញី គល់ខ្ទឹម រួចដួសបបរ (កំពុងពុះ) ដាក់ពីលើរោយខ្ទឹម
បំពង ចាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវស និងម្រេចបុក ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ។
បង្កង ត្រីរ៉ស់ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ថ្លើមជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ខ្ញី អំបិល
ទឹកស៊ីអ៊ីវស ម្សៅស៊ុប ម្សៅមី ដើមខ្ទឹម ស្លឹកវ៉ានស៊ុយ ម្រេចបុក ខ្ទឹមស ខ្លាញ់រាវ ។
វិធីធ្វើ
១. ត្រីរ៉ស់ លើយយកតែសាច់ហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ ថ្លើមជ្រូកហាន់ជាបន្ទះស្ដើងដែរ ខ្ញីរើសយក
ខ្ចី ចិតសំបកហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ គល់ខ្ទឹមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ សាប់ចុងដើមត្រាំទឹកឲ្យរីក ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ
បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ។
២. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតដាក់ម្សៅមីបន្តិចសូនមូលៗ ប៉ុនមេដៃ ពោះវៀនខ្ចីកាត់
កង់ៗប្រវែងមួយថ្នាំងដៃ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតបំពងខ្លាញ់ឲ្យឈ្ងុយ ដាក់ចានទុក ។
៣. យកអង្ករដាំបបរ (រាវៗ) ហើយដាក់ពោះវៀនខ្ចី អំបិល ម្សៅស៊ុបទុកឲ្យឆ្អិន ទើបដាក់សាច់
ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ។
របៀបរៀបទទួលទាន
៤. យកចានដាក់ថ្លើមជ្រូក សាច់ត្រី ខ្ញី គល់ខ្ទឹម រួចដួសបបរ (កំពុងពុះ) ដាក់ពីលើរោយខ្ទឹម
បំពង ចាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវស និងម្រេចបុក ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ។
គ្រឿងផ្សំ
បង្កង ត្រីរ៉ស់ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ថ្លើមជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ខ្ញី អំបិល
ទឹកស៊ីអ៊ីវស ម្សៅស៊ុប ម្សៅមី ដើមខ្ទឹម ស្លឹកវ៉ានស៊ុយ ម្រេចបុក ខ្ទឹមស ខ្លាញ់រាវ ។
វិធីធ្វើ
១. ត្រីរ៉ស់ លើយយកតែសាច់ហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ ថ្លើមជ្រូកហាន់ជាបន្ទះស្ដើងដែរ ខ្ញីរើសយក
ខ្ចី ចិតសំបកហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ គល់ខ្ទឹមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ សាប់ចុងដើមត្រាំទឹកឲ្យរីក ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ
បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ។
២. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតដាក់ម្សៅមីបន្តិចសូនមូលៗ ប៉ុនមេដៃ ពោះវៀនខ្ចីកាត់
កង់ៗប្រវែងមួយថ្នាំងដៃ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតបំពងខ្លាញ់ឲ្យឈ្ងុយ ដាក់ចានទុក ។
៣. យកអង្ករដាំបបរ (រាវៗ) ហើយដាក់ពោះវៀនខ្ចី អំបិល ម្សៅស៊ុបទុកឲ្យឆ្អិន ទើបដាក់សាច់
ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ។
របៀបរៀបទទួលទាន
៤. យកចានដាក់ថ្លើមជ្រូក សាច់ត្រី ខ្ញី គល់ខ្ទឹម រួចដួសបបរ (កំពុងពុះ) ដាក់ពីលើរោយខ្ទឹម
បំពង ចាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវស និងម្រេចបុក ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment