https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_8501.htmlគ្រឿងផ្សំ
បាយ ខ្លាញ់រាវ ប័រ (Beurre) សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ)
បង្កង សាច់ក្រក ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស
ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង គល់ខ្ទឹម ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្រេចបុក ។
វិធីធ្វើ
១. ដាំខ្ទះដាក់ប័រ(Beurre) ដាក់ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់បាយ អំបិលម៉ដ្ឋ ម្សៅស៊ុប
ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង លីងឲ្យស្ងួត (ដាក់ភ្លើងតិចៗ) ហើយដួសដាក់ចានសំប៉ែតទុកមួយអន្លើ ។
២. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗតូចល្មម បង្កងបកយកសាច់ហាន់បន្ទះស្តើងៗ
ចំណែកខួរឆ្អឹងដាក់ចានទុក សាច់ក្រកហាន់បញ្ឆិតស្តើងៗ ខ្ទឹមបារាំងហាន់បណ្តោយជាសរសៃវែងៗ គល់ខឹ្ទមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃពុះជាពីរ ។
៣. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក សាច់បង្កង ខួរ
បង្កង សាច់ក្រក ចាក់ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឆាត្រឡប់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ទើបដាក់ខ្ទឹម
បារាំង គល់ខ្ទឹម ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ហើយដួសដាក់ពីលើបាយលីងនោះ រោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយនិងម្រេចបុកពី
លើ។
បាយ ខ្លាញ់រាវ ប័រ (Beurre) សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ)
បង្កង សាច់ក្រក ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស
ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង គល់ខ្ទឹម ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្រេចបុក ។
វិធីធ្វើ
១. ដាំខ្ទះដាក់ប័រ(Beurre) ដាក់ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់បាយ អំបិលម៉ដ្ឋ ម្សៅស៊ុប
ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង លីងឲ្យស្ងួត (ដាក់ភ្លើងតិចៗ) ហើយដួសដាក់ចានសំប៉ែតទុកមួយអន្លើ ។
២. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗតូចល្មម បង្កងបកយកសាច់ហាន់បន្ទះស្តើងៗ
ចំណែកខួរឆ្អឹងដាក់ចានទុក សាច់ក្រកហាន់បញ្ឆិតស្តើងៗ ខ្ទឹមបារាំងហាន់បណ្តោយជាសរសៃវែងៗ គល់ខឹ្ទមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃពុះជាពីរ ។
៣. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក សាច់បង្កង ខួរ
បង្កង សាច់ក្រក ចាក់ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឆាត្រឡប់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ទើបដាក់ខ្ទឹម
បារាំង គល់ខ្ទឹម ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ហើយដួសដាក់ពីលើបាយលីងនោះ រោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយនិងម្រេចបុកពី
លើ។
គ្រឿងផ្សំ
បាយ ខ្លាញ់រាវ ប័រ (Beurre) សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ)
បង្កង សាច់ក្រក ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស
ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង គល់ខ្ទឹម ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្រេចបុក ។
វិធីធ្វើ
១. ដាំខ្ទះដាក់ប័រ(Beurre) ដាក់ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់បាយ អំបិលម៉ដ្ឋ ម្សៅស៊ុប
ប៉េងប៉ោះកំប៉ុង លីងឲ្យស្ងួត (ដាក់ភ្លើងតិចៗ) ហើយដួសដាក់ចានសំប៉ែតទុកមួយអន្លើ ។
២. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗតូចល្មម បង្កងបកយកសាច់ហាន់បន្ទះស្តើងៗ
ចំណែកខួរឆ្អឹងដាក់ចានទុក សាច់ក្រកហាន់បញ្ឆិតស្តើងៗ ខ្ទឹមបារាំងហាន់បណ្តោយជាសរសៃវែងៗ គល់ខឹ្ទមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃពុះជាពីរ ។
៣. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក សាច់បង្កង ខួរ
បង្កង សាច់ក្រក ចាក់ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឆាត្រឡប់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ទើបដាក់ខ្ទឹម
បារាំង គល់ខ្ទឹម ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ហើយដួសដាក់ពីលើបាយលីងនោះ រោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយនិងម្រេចបុកពី
លើ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment