https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_3330.htmlគ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប
ខ្ញី ក្រាម ម្រេច ។
វិធីធ្វើ
១. យកសាច់គោកាត់ជាដុំវែងៗ ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ប្រលាក់នឹងអំបិល ក្រាម (បុកឲ្យម៉ដ្ឋ) ចាក់ទឹកត្រីបន្តិច ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្រេចបុក ហើយបុកខ្ញី ពូតយកទឹកដាក់ផង ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យ សព្វទុកពីរម៉ោង ទើបយកទៅដោតនឹងចង្កាក់ឫស្សី ចងខ្សែហាលថ្ងៃចំនួនបីថ្ងៃឲ្យស្ងួត ទើបយកមកអាំង ឲ្យឆ្អិន ដំឲ្យទក់បេះជាសរសៃ ។ ទុកទទួលទាន ជាមួយនឹងជ្រក់ចំរុះ (ធ្វើជាគ្រឿងក្លែម) ។
សាច់គោ អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប
ខ្ញី ក្រាម ម្រេច ។
វិធីធ្វើ
១. យកសាច់គោកាត់ជាដុំវែងៗ ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ប្រលាក់នឹងអំបិល ក្រាម (បុកឲ្យម៉ដ្ឋ) ចាក់ទឹកត្រីបន្តិច ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្រេចបុក ហើយបុកខ្ញី ពូតយកទឹកដាក់ផង ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យ សព្វទុកពីរម៉ោង ទើបយកទៅដោតនឹងចង្កាក់ឫស្សី ចងខ្សែហាលថ្ងៃចំនួនបីថ្ងៃឲ្យស្ងួត ទើបយកមកអាំង ឲ្យឆ្អិន ដំឲ្យទក់បេះជាសរសៃ ។ ទុកទទួលទាន ជាមួយនឹងជ្រក់ចំរុះ (ធ្វើជាគ្រឿងក្លែម) ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ អំបិលម៉ដ្ឋ ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប
ខ្ញី ក្រាម ម្រេច ។
វិធីធ្វើ
១. យកសាច់គោកាត់ជាដុំវែងៗ ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ប្រលាក់នឹងអំបិល ក្រាម (បុកឲ្យម៉ដ្ឋ) ចាក់ទឹកត្រីបន្តិច ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្រេចបុក ហើយបុកខ្ញី ពូតយកទឹកដាក់ផង ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យ សព្វទុកពីរម៉ោង ទើបយកទៅដោតនឹងចង្កាក់ឫស្សី ចងខ្សែហាលថ្ងៃចំនួនបីថ្ងៃឲ្យស្ងួត ទើបយកមកអាំង ឲ្យឆ្អិន ដំឲ្យទក់បេះជាសរសៃ ។ ទុកទទួលទាន ជាមួយនឹងជ្រក់ចំរុះ (ធ្វើជាគ្រឿងក្លែម) ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment