https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_415.htmlគ្រឿងផ្សំ
ស្បែកជ្រូកបំពង គូគី(ពពុះសណ្តែក) សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ខ្លាញ់រាវ ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់
ក្រលៀន
ពោះវៀនខ្ចី កោះមាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃស ខ្ទឹមស ខ្ទឹមបារាំង អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ម្រេច ។
វិធីធ្វើ
១. គូគី(ពពុះសណ្តែក) បំពងខ្លាញ់ឲ្យក្រហមព្រឿងៗហាន់វែងៗ ប៉ុនម្រាមដៃប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ស្បែក
ជ្រូកបំពង (គេលក់ស្រាប់) ហាន់វែងៗប៉ុនម្រាមដៃដូចគូគីដែរ ។
២. សាច់ជ្រូក(សាច់សុទ្ធ) ហាន់បន្ទះស្តើងៗ ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ក្រលៀនជ្រូក ឆូតហាន់
ទទឹងៗ ពោះវៀនខ្ចីស្ងោរឲ្យឆ្អិនកាត់កង់ខ្លីៗ ។
៣. ហៃប៊ីពុះជាពីរ យីហ៊ឺ ឆូតជាក្រឡាហាន់បន្ទះតូចៗ ខ្ទឹមបារាំងហាន់បកស្រទាប់ប៉ុនម្រាមដៃ ស្ពៃស
កាត់យកតែដើមហាន់បញ្ឆិតៗ ។
៤. លាងខ្ទះឲ្យស្អាតចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក កោះមាន់ ពោះវៀនខ្ចី ស្បែកជ្រូកបំពង គូគី ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ចាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឆាត្រឡប់
ចូលគ្នាឲ្យសព្វដួសដាក់ឆ្នាំង ចាក់ទឹកត្រីរំងាស់ឲ្យឆ្អិន ទើបដាក់ថ្លើមមាន់ ថ្លើមជ្រូក ស្ពៃស ដើមខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗ ពុះជាពីរ
ទុកឲ្យពុះ ភ្លក់មើលឲ្យល្មមដាក់ចុះរោយម្រេចបុក ។
ស្បែកជ្រូកបំពង គូគី(ពពុះសណ្តែក) សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ខ្លាញ់រាវ ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់
ក្រលៀន
ពោះវៀនខ្ចី កោះមាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃស ខ្ទឹមស ខ្ទឹមបារាំង អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ម្រេច ។
វិធីធ្វើ
១. គូគី(ពពុះសណ្តែក) បំពងខ្លាញ់ឲ្យក្រហមព្រឿងៗហាន់វែងៗ ប៉ុនម្រាមដៃប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ស្បែក
ជ្រូកបំពង (គេលក់ស្រាប់) ហាន់វែងៗប៉ុនម្រាមដៃដូចគូគីដែរ ។
២. សាច់ជ្រូក(សាច់សុទ្ធ) ហាន់បន្ទះស្តើងៗ ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ក្រលៀនជ្រូក ឆូតហាន់
ទទឹងៗ ពោះវៀនខ្ចីស្ងោរឲ្យឆ្អិនកាត់កង់ខ្លីៗ ។
៣. ហៃប៊ីពុះជាពីរ យីហ៊ឺ ឆូតជាក្រឡាហាន់បន្ទះតូចៗ ខ្ទឹមបារាំងហាន់បកស្រទាប់ប៉ុនម្រាមដៃ ស្ពៃស
កាត់យកតែដើមហាន់បញ្ឆិតៗ ។
៤. លាងខ្ទះឲ្យស្អាតចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក កោះមាន់ ពោះវៀនខ្ចី ស្បែកជ្រូកបំពង គូគី ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ចាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឆាត្រឡប់
ចូលគ្នាឲ្យសព្វដួសដាក់ឆ្នាំង ចាក់ទឹកត្រីរំងាស់ឲ្យឆ្អិន ទើបដាក់ថ្លើមមាន់ ថ្លើមជ្រូក ស្ពៃស ដើមខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗ ពុះជាពីរ
ទុកឲ្យពុះ ភ្លក់មើលឲ្យល្មមដាក់ចុះរោយម្រេចបុក ។
គ្រឿងផ្សំ
ស្បែកជ្រូកបំពង គូគី(ពពុះសណ្តែក) សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ខ្លាញ់រាវ ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់
ក្រលៀន
ពោះវៀនខ្ចី កោះមាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃស ខ្ទឹមស ខ្ទឹមបារាំង អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ម្រេច ។
វិធីធ្វើ
១. គូគី(ពពុះសណ្តែក) បំពងខ្លាញ់ឲ្យក្រហមព្រឿងៗហាន់វែងៗ ប៉ុនម្រាមដៃប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ស្បែក
ជ្រូកបំពង (គេលក់ស្រាប់) ហាន់វែងៗប៉ុនម្រាមដៃដូចគូគីដែរ ។
២. សាច់ជ្រូក(សាច់សុទ្ធ) ហាន់បន្ទះស្តើងៗ ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ក្រលៀនជ្រូក ឆូតហាន់
ទទឹងៗ ពោះវៀនខ្ចីស្ងោរឲ្យឆ្អិនកាត់កង់ខ្លីៗ ។
៣. ហៃប៊ីពុះជាពីរ យីហ៊ឺ ឆូតជាក្រឡាហាន់បន្ទះតូចៗ ខ្ទឹមបារាំងហាន់បកស្រទាប់ប៉ុនម្រាមដៃ ស្ពៃស
កាត់យកតែដើមហាន់បញ្ឆិតៗ ។
៤. លាងខ្ទះឲ្យស្អាតចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក កោះមាន់ ពោះវៀនខ្ចី ស្បែកជ្រូកបំពង គូគី ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ចាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឆាត្រឡប់
ចូលគ្នាឲ្យសព្វដួសដាក់ឆ្នាំង ចាក់ទឹកត្រីរំងាស់ឲ្យឆ្អិន ទើបដាក់ថ្លើមមាន់ ថ្លើមជ្រូក ស្ពៃស ដើមខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗ ពុះជាពីរ
ទុកឲ្យពុះ ភ្លក់មើលឲ្យល្មមដាក់ចុះរោយម្រេចបុក ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment