https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_9908.htmlគ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធ ខ្លាញ់ខ្នង ថ្លើមជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ក្រលៀនជ្រូក សាច់មាន់ ថ្លើមមាន់ កោះមាន់
ហៃប៊ី
យីហ៊ឺ ផ្សិតកំប៉ុង ខ្ទឹមបារាំង គល់ខ្ទឹម ម្រេចបុក ខ្ទឹមស អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ។
វិធីធ្វើ
១. មាន់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន ហើយយកពោះវៀនខ្ចីដាក់ស្ងោរជាមួយឲ្យរឹង ស្រង់កាត់កង់ខ្លីៗ ចំណែកមាន់ បេះ
យកសាច់ជាសរសៃដុំៗ ឯទឹកស្ងោរទុកធ្វើទឹកស៊ុប ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងខ្លាញ់ឲ្យស្រួយដាក់កូនចាន ។
២. សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធហាន់បន្ទះស្ដើងតូចៗល្មម ខ្លាញ់ខ្នងហាន់សរសៃវែងឆ្មារៗប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ថ្លើម
ជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ឆូតហាន់ទទឹងៗ ហៃប៊ីពុះជាពីរ យីហ៊ឺឆូតជាក្រឡាចត្រង្គហាន់បន្ទះៗ ផ្សិត
កំប៉ុងពុះជាពីរ ខ្ទឹមបារាំងពុះបកស្រទាប់តូចៗប៉ុនៗកូនដៃ គល់ខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗពុះជាពីរចំណែក ស្លឹកហាន់ល្អិតៗ ។
៣. យកទឹកស្ងោរមាន់មកដាំឲ្យពុះ ដាក់សាច់ជ្រូក ថ្លើមជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ថ្លើមមាន់ កោះ
មាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ផ្សិតកំប៉ុង អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុបទុកពុះមួយអំពុះ ទើបដាក់សាច់មាន់ ខ្ទឹមបារាំង ខ្លាញ់ខ្នង
កូរចូលគ្នាភ្លក់មើលឲ្យល្មមដាក់ចុះ បង់គល់ខ្ទឹម និងខ្ទឹមបំពងពេលដួសដាក់ចានទើបរោយស្លឹកខ្ទឹមនិងម្រេចបុក ។
សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធ ខ្លាញ់ខ្នង ថ្លើមជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ក្រលៀនជ្រូក សាច់មាន់ ថ្លើមមាន់ កោះមាន់
ហៃប៊ី
យីហ៊ឺ ផ្សិតកំប៉ុង ខ្ទឹមបារាំង គល់ខ្ទឹម ម្រេចបុក ខ្ទឹមស អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ។
វិធីធ្វើ
១. មាន់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន ហើយយកពោះវៀនខ្ចីដាក់ស្ងោរជាមួយឲ្យរឹង ស្រង់កាត់កង់ខ្លីៗ ចំណែកមាន់ បេះ
យកសាច់ជាសរសៃដុំៗ ឯទឹកស្ងោរទុកធ្វើទឹកស៊ុប ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងខ្លាញ់ឲ្យស្រួយដាក់កូនចាន ។
២. សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធហាន់បន្ទះស្ដើងតូចៗល្មម ខ្លាញ់ខ្នងហាន់សរសៃវែងឆ្មារៗប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ថ្លើម
ជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ឆូតហាន់ទទឹងៗ ហៃប៊ីពុះជាពីរ យីហ៊ឺឆូតជាក្រឡាចត្រង្គហាន់បន្ទះៗ ផ្សិត
កំប៉ុងពុះជាពីរ ខ្ទឹមបារាំងពុះបកស្រទាប់តូចៗប៉ុនៗកូនដៃ គល់ខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗពុះជាពីរចំណែក ស្លឹកហាន់ល្អិតៗ ។
៣. យកទឹកស្ងោរមាន់មកដាំឲ្យពុះ ដាក់សាច់ជ្រូក ថ្លើមជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ថ្លើមមាន់ កោះ
មាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ផ្សិតកំប៉ុង អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុបទុកពុះមួយអំពុះ ទើបដាក់សាច់មាន់ ខ្ទឹមបារាំង ខ្លាញ់ខ្នង
កូរចូលគ្នាភ្លក់មើលឲ្យល្មមដាក់ចុះ បង់គល់ខ្ទឹម និងខ្ទឹមបំពងពេលដួសដាក់ចានទើបរោយស្លឹកខ្ទឹមនិងម្រេចបុក ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធ ខ្លាញ់ខ្នង ថ្លើមជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ក្រលៀនជ្រូក សាច់មាន់ ថ្លើមមាន់ កោះមាន់
ហៃប៊ី
យីហ៊ឺ ផ្សិតកំប៉ុង ខ្ទឹមបារាំង គល់ខ្ទឹម ម្រេចបុក ខ្ទឹមស អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ។
វិធីធ្វើ
១. មាន់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន ហើយយកពោះវៀនខ្ចីដាក់ស្ងោរជាមួយឲ្យរឹង ស្រង់កាត់កង់ខ្លីៗ ចំណែកមាន់ បេះ
យកសាច់ជាសរសៃដុំៗ ឯទឹកស្ងោរទុកធ្វើទឹកស៊ុប ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងខ្លាញ់ឲ្យស្រួយដាក់កូនចាន ។
២. សាច់ជ្រូកសាច់សុទ្ធហាន់បន្ទះស្ដើងតូចៗល្មម ខ្លាញ់ខ្នងហាន់សរសៃវែងឆ្មារៗប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ថ្លើម
ជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ឆូតហាន់ទទឹងៗ ហៃប៊ីពុះជាពីរ យីហ៊ឺឆូតជាក្រឡាចត្រង្គហាន់បន្ទះៗ ផ្សិត
កំប៉ុងពុះជាពីរ ខ្ទឹមបារាំងពុះបកស្រទាប់តូចៗប៉ុនៗកូនដៃ គល់ខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗពុះជាពីរចំណែក ស្លឹកហាន់ល្អិតៗ ។
៣. យកទឹកស្ងោរមាន់មកដាំឲ្យពុះ ដាក់សាច់ជ្រូក ថ្លើមជ្រូក ក្រលៀនជ្រូក ពោះវៀនខ្ចី ថ្លើមមាន់ កោះ
មាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ផ្សិតកំប៉ុង អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុបទុកពុះមួយអំពុះ ទើបដាក់សាច់មាន់ ខ្ទឹមបារាំង ខ្លាញ់ខ្នង
កូរចូលគ្នាភ្លក់មើលឲ្យល្មមដាក់ចុះ បង់គល់ខ្ទឹម និងខ្ទឹមបំពងពេលដួសដាក់ចានទើបរោយស្លឹកខ្ទឹមនិងម្រេចបុក ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment