https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_5517.html+ គ្រឿងផ្សំ:
- ត្រីអណ្តែង ហាន់ជាកកង់ៗ ៣ក្បាល
- ខ្ជាយ ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ២០០ក្រាម
- ម្រេចខ្ចី ២០០ក្រាម
- ស្លឹកក្រូចសើច ហាន់ជាបួនចម្រៀក ៥សន្លឹក
- ស្លឹកម្រះព្រៅ ១ក្តាប់
- ស្លឹកជីរអង្កាម ១ក្តាប
- ម្ទេសដែលនាងបៃតង-ក្រហម ហាន់បញ្ឆិតវែងៗ ១០ផ្លែ
- ខ្ទិះដូង (ក្បាលខ្ទិះ) ៣ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្កសរ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសប្លោកក្រៀម ១០ផ្លែ
- ខ្ទឹមស បកសំបករួច ១៥កំពឹស
- ខ្ទឹមក្រហម ៦មើម
- កាពិ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ដើមស្លឹកគ្រៃហាន់ ៥ដើម
- រំដេង ៤ចំណិត ។
+ វិធីធ្វើ:
១-ត្រីអណ្តែងចៀនឲ្យឆ្អឹនល្អ ហើយស្រួយ រួចដួសឡើង ទុកមួយឡែកឲ្យស្រស់ខ្លាញ់ ។
២- បុកម្ទេសប្លោកក្រៀម លាយជាមួយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ស្លឹកគ្រៃ និងរំដេង រហូតទាល់តែម៉ដ្ឋ រួចហើយឆាយលាយជាមួយខ្ទិះដូង ថែមម្សៅស៊ុបខ្នរ ទឹកត្រី និងស្ករស ។ ៣-៤នាទីក្រោយ ថែមស្លឹកក្រូចសើច និងត្រីអណ្តែងចៀន ចូលឆាឲ្យសព្វ សឹមថែមខ្ជាយ ម្រេចខ្ចី ស្លឹកម្រះព្រៅ ស្លឹកជីរងង្កាម និងម្ទេសដៃនាង ។
៣-ពេលឆ្អិនរួចរាល់ហើយ ដួសដាក់ចាន ស្រោចពីលើដោយក្បាលខ្ទិះ ។ ស្លឹកជីរអង្កាម ស្លឹកក្រូចសើច បំពងស្រួយ និងម្ទេសដៃនាង ជាការស្រេច ៕
- ត្រីអណ្តែង ហាន់ជាកកង់ៗ ៣ក្បាល
- ខ្ជាយ ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ២០០ក្រាម
- ម្រេចខ្ចី ២០០ក្រាម
- ស្លឹកក្រូចសើច ហាន់ជាបួនចម្រៀក ៥សន្លឹក
- ស្លឹកម្រះព្រៅ ១ក្តាប់
- ស្លឹកជីរអង្កាម ១ក្តាប
- ម្ទេសដែលនាងបៃតង-ក្រហម ហាន់បញ្ឆិតវែងៗ ១០ផ្លែ
- ខ្ទិះដូង (ក្បាលខ្ទិះ) ៣ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្កសរ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសប្លោកក្រៀម ១០ផ្លែ
- ខ្ទឹមស បកសំបករួច ១៥កំពឹស
- ខ្ទឹមក្រហម ៦មើម
- កាពិ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ដើមស្លឹកគ្រៃហាន់ ៥ដើម
- រំដេង ៤ចំណិត ។
+ វិធីធ្វើ:
១-ត្រីអណ្តែងចៀនឲ្យឆ្អឹនល្អ ហើយស្រួយ រួចដួសឡើង ទុកមួយឡែកឲ្យស្រស់ខ្លាញ់ ។
២- បុកម្ទេសប្លោកក្រៀម លាយជាមួយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ស្លឹកគ្រៃ និងរំដេង រហូតទាល់តែម៉ដ្ឋ រួចហើយឆាយលាយជាមួយខ្ទិះដូង ថែមម្សៅស៊ុបខ្នរ ទឹកត្រី និងស្ករស ។ ៣-៤នាទីក្រោយ ថែមស្លឹកក្រូចសើច និងត្រីអណ្តែងចៀន ចូលឆាឲ្យសព្វ សឹមថែមខ្ជាយ ម្រេចខ្ចី ស្លឹកម្រះព្រៅ ស្លឹកជីរងង្កាម និងម្ទេសដៃនាង ។
៣-ពេលឆ្អិនរួចរាល់ហើយ ដួសដាក់ចាន ស្រោចពីលើដោយក្បាលខ្ទិះ ។ ស្លឹកជីរអង្កាម ស្លឹកក្រូចសើច បំពងស្រួយ និងម្ទេសដៃនាង ជាការស្រេច ៕
+ គ្រឿងផ្សំ:
- ត្រីអណ្តែង ហាន់ជាកកង់ៗ ៣ក្បាល
- ខ្ជាយ ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ២០០ក្រាម
- ម្រេចខ្ចី ២០០ក្រាម
- ស្លឹកក្រូចសើច ហាន់ជាបួនចម្រៀក ៥សន្លឹក
- ស្លឹកម្រះព្រៅ ១ក្តាប់
- ស្លឹកជីរអង្កាម ១ក្តាប
- ម្ទេសដែលនាងបៃតង-ក្រហម ហាន់បញ្ឆិតវែងៗ ១០ផ្លែ
- ខ្ទិះដូង (ក្បាលខ្ទិះ) ៣ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្កសរ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសប្លោកក្រៀម ១០ផ្លែ
- ខ្ទឹមស បកសំបករួច ១៥កំពឹស
- ខ្ទឹមក្រហម ៦មើម
- កាពិ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ដើមស្លឹកគ្រៃហាន់ ៥ដើម
- រំដេង ៤ចំណិត ។
+ វិធីធ្វើ:
១-ត្រីអណ្តែងចៀនឲ្យឆ្អឹនល្អ ហើយស្រួយ រួចដួសឡើង ទុកមួយឡែកឲ្យស្រស់ខ្លាញ់ ។
២- បុកម្ទេសប្លោកក្រៀម លាយជាមួយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ស្លឹកគ្រៃ និងរំដេង រហូតទាល់តែម៉ដ្ឋ រួចហើយឆាយលាយជាមួយខ្ទិះដូង ថែមម្សៅស៊ុបខ្នរ ទឹកត្រី និងស្ករស ។ ៣-៤នាទីក្រោយ ថែមស្លឹកក្រូចសើច និងត្រីអណ្តែងចៀន ចូលឆាឲ្យសព្វ សឹមថែមខ្ជាយ ម្រេចខ្ចី ស្លឹកម្រះព្រៅ ស្លឹកជីរងង្កាម និងម្ទេសដៃនាង ។
៣-ពេលឆ្អិនរួចរាល់ហើយ ដួសដាក់ចាន ស្រោចពីលើដោយក្បាលខ្ទិះ ។ ស្លឹកជីរអង្កាម ស្លឹកក្រូចសើច បំពងស្រួយ និងម្ទេសដៃនាង ជាការស្រេច ៕ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment