https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_7813.html+ គ្រឿងផ្សំ
- ឆ្អើរត្រីប្លាធូធំល្មមចំនួន ៥ ឲ្យឆ្អិន រួចប្រឡេះយកឆ្អឹងចេញ ហាន់គល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យស្តើង១ ភាគ ៤
វែកសម្ល, ហាន់ត្រយូងចេកស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ហាន់ស្ពៃក្តោប ស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ហាន់មើមខ្ទឹមក្រហមស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, បេះជីរអង្កាមយកស្លឹក ១៥ សន្លឹក, ចម្រៀកដើមខ្ទឹម ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ចិតមើមខ្ទឹមសជាចំណិត ១២ កំពឹស ម្ទេសម៉ដ្ឋចំនួន ១០ គ្រាប់។
+ គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកញាំ
ស្ករពាង ១ ស្លាបព្រាបាយ, ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកត្រី ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ទឹកក្រូចឆ្មារស្រស់ ១ ភាគ ២ វែកសម្ល, ហាន់ខ្ទឹមសស្តើងៗ ១ ស្លាបព្រាបាយ, ហាន់ម្ទេសអាចម៍សត្វស្តើងៗ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, បុកសណ្តែកដីលីងឲ្យម៉ដ្ឋតិចៗ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ១ ដើម។
+ វីធីធ្វើ
- ត្រៀមទឹកញាំដោយរម្ងាស់ទឹកត្រី ស្ករស និងស្ករពាងកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចបិទភ្លើងចាក់ទុកមួយឡែកឲ្យត្រជាក់។
- បុកច្របល់ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេស និងខ្ទឹមសឲ្យល្អិត រួចបង់ចូលទៅក្នុងទឹកញាំ ហើយបន្លែមក្រូចឆ្មារ និងសណ្តែកដីរួចកូរឲ្យសព្វ។
- ដាក់ស្ពៃក្តោប ត្រយូងចេក ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមក្រហម ជីរនិងចំណិតមើមខ្ទឹមចូលក្នុងចានញាំ បន្ទាប់មកទើបចាក់ទឹក សម្រាប់ញាំដែលបានត្រៀមទុកកន្លះវែកសម្ល ហើយច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
- រៀបចំគ្រឿងផ្សំក្នុងចាន រួចរៀបសាច់ត្រីប្លាធូពីលើគ្រឿងផ្សំ និងតុបតែងដោយស្លឹកជីរ ដើមខ្ទឹម និងម្ទេសក្រហមចាត់ទុកជាការស្រេច ៕
- ឆ្អើរត្រីប្លាធូធំល្មមចំនួន ៥ ឲ្យឆ្អិន រួចប្រឡេះយកឆ្អឹងចេញ ហាន់គល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យស្តើង១ ភាគ ៤
វែកសម្ល, ហាន់ត្រយូងចេកស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ហាន់ស្ពៃក្តោប ស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ហាន់មើមខ្ទឹមក្រហមស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, បេះជីរអង្កាមយកស្លឹក ១៥ សន្លឹក, ចម្រៀកដើមខ្ទឹម ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ចិតមើមខ្ទឹមសជាចំណិត ១២ កំពឹស ម្ទេសម៉ដ្ឋចំនួន ១០ គ្រាប់។
+ គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកញាំ
ស្ករពាង ១ ស្លាបព្រាបាយ, ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកត្រី ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ទឹកក្រូចឆ្មារស្រស់ ១ ភាគ ២ វែកសម្ល, ហាន់ខ្ទឹមសស្តើងៗ ១ ស្លាបព្រាបាយ, ហាន់ម្ទេសអាចម៍សត្វស្តើងៗ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, បុកសណ្តែកដីលីងឲ្យម៉ដ្ឋតិចៗ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ១ ដើម។
+ វីធីធ្វើ
- ត្រៀមទឹកញាំដោយរម្ងាស់ទឹកត្រី ស្ករស និងស្ករពាងកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចបិទភ្លើងចាក់ទុកមួយឡែកឲ្យត្រជាក់។
- បុកច្របល់ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេស និងខ្ទឹមសឲ្យល្អិត រួចបង់ចូលទៅក្នុងទឹកញាំ ហើយបន្លែមក្រូចឆ្មារ និងសណ្តែកដីរួចកូរឲ្យសព្វ។
- ដាក់ស្ពៃក្តោប ត្រយូងចេក ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមក្រហម ជីរនិងចំណិតមើមខ្ទឹមចូលក្នុងចានញាំ បន្ទាប់មកទើបចាក់ទឹក សម្រាប់ញាំដែលបានត្រៀមទុកកន្លះវែកសម្ល ហើយច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
- រៀបចំគ្រឿងផ្សំក្នុងចាន រួចរៀបសាច់ត្រីប្លាធូពីលើគ្រឿងផ្សំ និងតុបតែងដោយស្លឹកជីរ ដើមខ្ទឹម និងម្ទេសក្រហមចាត់ទុកជាការស្រេច ៕
+ គ្រឿងផ្សំ
- ឆ្អើរត្រីប្លាធូធំល្មមចំនួន ៥ ឲ្យឆ្អិន រួចប្រឡេះយកឆ្អឹងចេញ ហាន់គល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យស្តើង១ ភាគ ៤
វែកសម្ល, ហាន់ត្រយូងចេកស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ហាន់ស្ពៃក្តោប ស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ហាន់មើមខ្ទឹមក្រហមស្តើងៗ ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, បេះជីរអង្កាមយកស្លឹក ១៥ សន្លឹក, ចម្រៀកដើមខ្ទឹម ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ចិតមើមខ្ទឹមសជាចំណិត ១២ កំពឹស ម្ទេសម៉ដ្ឋចំនួន ១០ គ្រាប់។
+ គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកញាំ
ស្ករពាង ១ ស្លាបព្រាបាយ, ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកត្រី ១ ភាគ ៤ វែកសម្ល, ទឹកក្រូចឆ្មារស្រស់ ១ ភាគ ២ វែកសម្ល, ហាន់ខ្ទឹមសស្តើងៗ ១ ស្លាបព្រាបាយ, ហាន់ម្ទេសអាចម៍សត្វស្តើងៗ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, បុកសណ្តែកដីលីងឲ្យម៉ដ្ឋតិចៗ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ១ ដើម។
+ វីធីធ្វើ
- ត្រៀមទឹកញាំដោយរម្ងាស់ទឹកត្រី ស្ករស និងស្ករពាងកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចបិទភ្លើងចាក់ទុកមួយឡែកឲ្យត្រជាក់។
- បុកច្របល់ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេស និងខ្ទឹមសឲ្យល្អិត រួចបង់ចូលទៅក្នុងទឹកញាំ ហើយបន្លែមក្រូចឆ្មារ និងសណ្តែកដីរួចកូរឲ្យសព្វ។
- ដាក់ស្ពៃក្តោប ត្រយូងចេក ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមក្រហម ជីរនិងចំណិតមើមខ្ទឹមចូលក្នុងចានញាំ បន្ទាប់មកទើបចាក់ទឹក សម្រាប់ញាំដែលបានត្រៀមទុកកន្លះវែកសម្ល ហើយច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
- រៀបចំគ្រឿងផ្សំក្នុងចាន រួចរៀបសាច់ត្រីប្លាធូពីលើគ្រឿងផ្សំ និងតុបតែងដោយស្លឹកជីរ ដើមខ្ទឹម និងម្ទេសក្រហមចាត់ទុកជាការស្រេច ៕ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment