https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_9343.htmlក្នុងការប្រជុំប្រចាំឆ្នាំ របស់សមាគមមហារីកអាមេរិក (American Association for Cancer)
អ្នកជំនាញមកពី Catalan Institute of Oncology បង្ហើបថា អ្នកដែលពិសាស្រា បៀរ ២-៣ កែវ ក្នុង ១ ថ្ងៃ ជាប់ៗគ្នាច្រើនឆ្នាំ នឹងមានឱកាសកើតមហារីកក្រពះ ច្រើនជាងមនុស្សទូទៅ ៧៥ % ដែលមូលហេតុអាចដោយសារធាតុដែលសេសសល់ពីដំណើរការរំលាយស្រាបៀរ ។
ប៉ុន្តែដំណឹងល្អ គឺថាអ្នកស្រាវជ្រាវមិនបានរកឃើញថា ស្រាក្រហម ឬស្រា-ស អាចបង្កើនការប្រឈមនឹងការកើតមហារីកប្រភេទនេះឡើយ ។ ប៉ុន្តែដំណឹងអាក្រក់ គឺប្រសិនបើអ្នកមានហ្សែន RS 1230025 (ដែលជួបប្រទះចំពោះមនុស្សទូទៅ ២០%) ឱកាសកើតមហារីក នឹងកើនឡើងដល់ ២០% ឯណោះ ហើយបើអ្នកមិនដឹងថា មានហ្សែនប្រភេទនេះ ក្នុងខ្លួន ឬអត់គួរកាត់បន្ថយការពិសាបៀរ ឬបញ្ឈប់តែម្តងក៏បាន ៕
អ្នកជំនាញមកពី Catalan Institute of Oncology បង្ហើបថា អ្នកដែលពិសាស្រា បៀរ ២-៣ កែវ ក្នុង ១ ថ្ងៃ ជាប់ៗគ្នាច្រើនឆ្នាំ នឹងមានឱកាសកើតមហារីកក្រពះ ច្រើនជាងមនុស្សទូទៅ ៧៥ % ដែលមូលហេតុអាចដោយសារធាតុដែលសេសសល់ពីដំណើរការរំលាយស្រាបៀរ ។
ប៉ុន្តែដំណឹងល្អ គឺថាអ្នកស្រាវជ្រាវមិនបានរកឃើញថា ស្រាក្រហម ឬស្រា-ស អាចបង្កើនការប្រឈមនឹងការកើតមហារីកប្រភេទនេះឡើយ ។ ប៉ុន្តែដំណឹងអាក្រក់ គឺប្រសិនបើអ្នកមានហ្សែន RS 1230025 (ដែលជួបប្រទះចំពោះមនុស្សទូទៅ ២០%) ឱកាសកើតមហារីក នឹងកើនឡើងដល់ ២០% ឯណោះ ហើយបើអ្នកមិនដឹងថា មានហ្សែនប្រភេទនេះ ក្នុងខ្លួន ឬអត់គួរកាត់បន្ថយការពិសាបៀរ ឬបញ្ឈប់តែម្តងក៏បាន ៕
ក្នុងការប្រជុំប្រចាំឆ្នាំ របស់សមាគមមហារីកអាមេរិក (American Association for Cancer)
អ្នកជំនាញមកពី Catalan Institute of Oncology បង្ហើបថា អ្នកដែលពិសាស្រា បៀរ ២-៣ កែវ ក្នុង ១ ថ្ងៃ ជាប់ៗគ្នាច្រើនឆ្នាំ នឹងមានឱកាសកើតមហារីកក្រពះ ច្រើនជាងមនុស្សទូទៅ ៧៥ % ដែលមូលហេតុអាចដោយសារធាតុដែលសេសសល់ពីដំណើរការរំលាយស្រាបៀរ ។
ប៉ុន្តែដំណឹងល្អ គឺថាអ្នកស្រាវជ្រាវមិនបានរកឃើញថា ស្រាក្រហម ឬស្រា-ស អាចបង្កើនការប្រឈមនឹងការកើតមហារីកប្រភេទនេះឡើយ ។ ប៉ុន្តែដំណឹងអាក្រក់ គឺប្រសិនបើអ្នកមានហ្សែន RS 1230025 (ដែលជួបប្រទះចំពោះមនុស្សទូទៅ ២០%) ឱកាសកើតមហារីក នឹងកើនឡើងដល់ ២០% ឯណោះ ហើយបើអ្នកមិនដឹងថា មានហ្សែនប្រភេទនេះ ក្នុងខ្លួន ឬអត់គួរកាត់បន្ថយការពិសាបៀរ ឬបញ្ឈប់តែម្តងក៏បាន ៕ ចំណុចគួរយល់ដឹង សុខភាព
0 comments:
Post a Comment