https://jumnuoy.blogspot.com/2011/10/blog-post_1095.html+ គ្រឿងផ្សំ:
មឹកស្រស់ ៦៤០ ក្រាម ទំពាំងបារាំងស្រស់ ៣២០ ក្រាម ម្ទេសប្លោកទុំ ១ ផ្លែ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ខ្ញី ២ បន្ទះ ខ្លាញ់ ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
+ គ្រឿងផ្សំទឹកខាប់
ប្រេងខ្យង និងទឹកស៊ីអ៊ីវមួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិលម៉ដ្ឋ និងស្ករមួយមុខៗ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និងមឹកស្លាបព្រាបាយ ។
+ វិធីធ្វើ:
១-លាងមឹកស្រស់ឲ្យស្អាត ឆូតជាក្រឡាចតុរង្គ រួចហើយហាន់ជាបន្ទះៗ ទុកប្រើការ ។
២-ហាន់ទំពាំងបារាំងស្រស់ជាបន្ទះបញ្ឆិត ហាន់ម្ទេសប្លោកទុំជាបន្ទះៗ ។
៣-ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងឆ្នាំខ្ទះ រង់ចាំខ្ទះក្តៅហុយផ្សែង ទើបចាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ និងខ្ញីចូលបំពងយកក្លិនឈ្ងុយ ទើបចាក់ទំពាំងបារាំង និងទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយចូលឆាមួយសន្ទុះ ទើបចាក់សាច់មឹកចូលឆា ។ បន្ទាប់មកចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ និងម្ទេសប្លោកចូលរម្ងាស់ទាល់តែពុះ ទើបដួសដាក់ចានយកមកទទួលទាន ៕
មឹកស្រស់ ៦៤០ ក្រាម ទំពាំងបារាំងស្រស់ ៣២០ ក្រាម ម្ទេសប្លោកទុំ ១ ផ្លែ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ខ្ញី ២ បន្ទះ ខ្លាញ់ ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
+ គ្រឿងផ្សំទឹកខាប់
ប្រេងខ្យង និងទឹកស៊ីអ៊ីវមួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិលម៉ដ្ឋ និងស្ករមួយមុខៗ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និងមឹកស្លាបព្រាបាយ ។
+ វិធីធ្វើ:
១-លាងមឹកស្រស់ឲ្យស្អាត ឆូតជាក្រឡាចតុរង្គ រួចហើយហាន់ជាបន្ទះៗ ទុកប្រើការ ។
២-ហាន់ទំពាំងបារាំងស្រស់ជាបន្ទះបញ្ឆិត ហាន់ម្ទេសប្លោកទុំជាបន្ទះៗ ។
៣-ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងឆ្នាំខ្ទះ រង់ចាំខ្ទះក្តៅហុយផ្សែង ទើបចាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ និងខ្ញីចូលបំពងយកក្លិនឈ្ងុយ ទើបចាក់ទំពាំងបារាំង និងទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយចូលឆាមួយសន្ទុះ ទើបចាក់សាច់មឹកចូលឆា ។ បន្ទាប់មកចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ និងម្ទេសប្លោកចូលរម្ងាស់ទាល់តែពុះ ទើបដួសដាក់ចានយកមកទទួលទាន ៕
+ គ្រឿងផ្សំ:
មឹកស្រស់ ៦៤០ ក្រាម ទំពាំងបារាំងស្រស់ ៣២០ ក្រាម ម្ទេសប្លោកទុំ ១ ផ្លែ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ខ្ញី ២ បន្ទះ ខ្លាញ់ ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
+ គ្រឿងផ្សំទឹកខាប់
ប្រេងខ្យង និងទឹកស៊ីអ៊ីវមួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិលម៉ដ្ឋ និងស្ករមួយមុខៗ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និងមឹកស្លាបព្រាបាយ ។
+ វិធីធ្វើ:
១-លាងមឹកស្រស់ឲ្យស្អាត ឆូតជាក្រឡាចតុរង្គ រួចហើយហាន់ជាបន្ទះៗ ទុកប្រើការ ។
២-ហាន់ទំពាំងបារាំងស្រស់ជាបន្ទះបញ្ឆិត ហាន់ម្ទេសប្លោកទុំជាបន្ទះៗ ។
៣-ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងឆ្នាំខ្ទះ រង់ចាំខ្ទះក្តៅហុយផ្សែង ទើបចាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ និងខ្ញីចូលបំពងយកក្លិនឈ្ងុយ ទើបចាក់ទំពាំងបារាំង និងទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយចូលឆាមួយសន្ទុះ ទើបចាក់សាច់មឹកចូលឆា ។ បន្ទាប់មកចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ និងម្ទេសប្លោកចូលរម្ងាស់ទាល់តែពុះ ទើបដួសដាក់ចានយកមកទទួលទាន ៕ ទិចនិច វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment