ឆា​ត្រប់​ជាមួយ​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​​​ : វិជ្ជាធ្វើម្ហូប, វិជ្ជាមេផ្ទះ

https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_1681.html
គ្រឿងផ្សំ :
-​ត្រប់វែង ២ ផ្លែ​

-​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​(​លាយ​ខ្លាញ់​បន្តិចបន្តួច​)១៦០​ក្រាម​
-​ខ្ញី (​ហាន់​ល្អិតៗ​) កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ខ្ទឹមក្រហម (​ហាន់​ល្អិតៗ​) ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ និង សៀង​ចិញ្ច្រាំ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ :
-​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ខាប់ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​អំបិល កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹកខ្មេះ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ស្ករ ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹក ២ ស្លាបព្រា​បាយ​
គ្រឿងផ្សំ​សម្រាប់​ប្រឡាក់សាច់ :
-​ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ម្សៅ​ឆា កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ស្ករ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ប្រេងឆា កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​បន្ត​ចិ ។​
គ្រឿង​ទឹក​ខាប់ :
ម្សៅ​ឆា ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ និង ទឹក ២ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
វិធី​ធ្វើ :
១-​ត្រប់វែង​កាត់​ក្បាល​កាត់​កន្ទុយ​ចេញ និង​កាត់​ជា​បួន​កង់ ហើយ​ក្នុង​មួយ​កង់ៗ​ពុះ​ជា​បួន​ចម្រៀក ។ ចំណែក​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ដាក់​ច្របល់​ចូលក្នុង​គ្រឿង​សម្រាប់​ប្រឡាក់សាច់ ​ច្របល់​ក្នុង​គ្រឿង​សម្រាប់​ប្រឡាក់សាច់​ដោយ​ផ្អាប់​ទុក​ឲ្យ​បាន​ពី​កន្លះ​ ម៉ោង​ឡើងទៅ ។​
២-​ដាក់​ខ្លាញ់ ១ ស្លាបព្រា​បាយ​ចូលក្នុង​ឆ្នាំងដី និង ដាក់​ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀង​ចិញ្ច្រាំ​មួយ​មុ​ខំ​ពាក់កណ្តាល​ចូល​បំពង​យក​ក្លិន​ឈ្ងុយ​ទើប​ចាក់​ ត្រប់វែង​ចូល​ឆាប​បណ្តើរ​ចាក់ទឹក​ចូល​បណ្តើរ ។​
៣-​ដាក់​ខ្លាញ់​កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ​ចូលក្នុង​ខ្ទះ និង ដាក់​ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀង​ចិញ្ច្រាំ​ដែល​នៅសល់​ចូល​បំពង រួចហើយ​ចាក់​សាច់ជ្រូក​ចូល​ឆា​ត្រឡប់​ចុះឡើង​មួយសន្ទុះ ទើប​ដួស​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំងដី និង​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ចូល និង ស្ងោរ​រម្ងាស់​ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​តិចៗ​រយៈពេល ៥ នាទី ទើប​ចាក់​គ្រឿង​ទឹក​ខាប់ និង រោយ​ខ្ទឹមក្រហម​ចូល​ទុក​ជាការ​ស្រេច​។

គ្រឿងផ្សំ :
-​ត្រប់វែង ២ ផ្លែ​

-​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​(​លាយ​ខ្លាញ់​បន្តិចបន្តួច​)១៦០​ក្រាម​
-​ខ្ញី (​ហាន់​ល្អិតៗ​) កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ខ្ទឹមក្រហម (​ហាន់​ល្អិតៗ​) ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ និង សៀង​ចិញ្ច្រាំ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ :
-​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ខាប់ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​អំបិល កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹកខ្មេះ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ស្ករ ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹក ២ ស្លាបព្រា​បាយ​
គ្រឿងផ្សំ​សម្រាប់​ប្រឡាក់សាច់ :
-​ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ម្សៅ​ឆា កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ស្ករ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ប្រេងឆា កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​បន្ត​ចិ ។​
គ្រឿង​ទឹក​ខាប់ :
ម្សៅ​ឆា ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ និង ទឹក ២ ស្លាបព្រា​បាយ ។​
វិធី​ធ្វើ :
១-​ត្រប់វែង​កាត់​ក្បាល​កាត់​កន្ទុយ​ចេញ និង​កាត់​ជា​បួន​កង់ ហើយ​ក្នុង​មួយ​កង់ៗ​ពុះ​ជា​បួន​ចម្រៀក ។ ចំណែក​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ដាក់​ច្របល់​ចូលក្នុង​គ្រឿង​សម្រាប់​ប្រឡាក់សាច់ ​ច្របល់​ក្នុង​គ្រឿង​សម្រាប់​ប្រឡាក់សាច់​ដោយ​ផ្អាប់​ទុក​ឲ្យ​បាន​ពី​កន្លះ​ ម៉ោង​ឡើងទៅ ។​
២-​ដាក់​ខ្លាញ់ ១ ស្លាបព្រា​បាយ​ចូលក្នុង​ឆ្នាំងដី និង ដាក់​ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀង​ចិញ្ច្រាំ​មួយ​មុ​ខំ​ពាក់កណ្តាល​ចូល​បំពង​យក​ក្លិន​ឈ្ងុយ​ទើប​ចាក់​ ត្រប់វែង​ចូល​ឆាប​បណ្តើរ​ចាក់ទឹក​ចូល​បណ្តើរ ។​
៣-​ដាក់​ខ្លាញ់​កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ​ចូលក្នុង​ខ្ទះ និង ដាក់​ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀង​ចិញ្ច្រាំ​ដែល​នៅសល់​ចូល​បំពង រួចហើយ​ចាក់​សាច់ជ្រូក​ចូល​ឆា​ត្រឡប់​ចុះឡើង​មួយសន្ទុះ ទើប​ដួស​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំងដី និង​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ចូល និង ស្ងោរ​រម្ងាស់​ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​តិចៗ​រយៈពេល ៥ នាទី ទើប​ចាក់​គ្រឿង​ទឹក​ខាប់ និង រោយ​ខ្ទឹមក្រហម​ចូល​ទុក​ជាការ​ស្រេច​។

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com