https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_1681.htmlគ្រឿងផ្សំ :
-ត្រប់វែង ២ ផ្លែ
-សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ(លាយខ្លាញ់បន្តិចបន្តួច)១៦០ក្រាម
-ខ្ញី (ហាន់ល្អិតៗ) កន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមក្រហម (ហាន់ល្អិតៗ) ១ស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ និង សៀងចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ :
-ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកខ្មេះ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ :
-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប្រេងឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រេចម៉ដ្ឋបន្តចិ ។
គ្រឿងទឹកខាប់ :
ម្សៅឆា ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
វិធីធ្វើ :
១-ត្រប់វែងកាត់ក្បាលកាត់កន្ទុយចេញ និងកាត់ជាបួនកង់ ហើយក្នុងមួយកង់ៗពុះជាបួនចម្រៀក ។ ចំណែកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំដាក់ច្របល់ចូលក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ ច្របល់ក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ដោយផ្អាប់ទុកឲ្យបានពីកន្លះ ម៉ោងឡើងទៅ ។
២-ដាក់ខ្លាញ់ ១ ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងឆ្នាំងដី និង ដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀងចិញ្ច្រាំមួយមុខំពាក់កណ្តាលចូលបំពងយកក្លិនឈ្ងុយទើបចាក់ ត្រប់វែងចូលឆាបបណ្តើរចាក់ទឹកចូលបណ្តើរ ។
៣-ដាក់ខ្លាញ់កន្លះស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងខ្ទះ និង ដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀងចិញ្ច្រាំដែលនៅសល់ចូលបំពង រួចហើយចាក់សាច់ជ្រូកចូលឆាត្រឡប់ចុះឡើងមួយសន្ទុះ ទើបដួសដាក់ក្នុងឆ្នាំងដី និងចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូល និង ស្ងោររម្ងាស់ដោយប្រើភ្លើងតិចៗរយៈពេល ៥ នាទី ទើបចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ និង រោយខ្ទឹមក្រហមចូលទុកជាការស្រេច។
-ត្រប់វែង ២ ផ្លែ
-សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ(លាយខ្លាញ់បន្តិចបន្តួច)១៦០ក្រាម
-ខ្ញី (ហាន់ល្អិតៗ) កន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមក្រហម (ហាន់ល្អិតៗ) ១ស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ និង សៀងចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ :
-ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកខ្មេះ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ :
-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប្រេងឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រេចម៉ដ្ឋបន្តចិ ។
គ្រឿងទឹកខាប់ :
ម្សៅឆា ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
វិធីធ្វើ :
១-ត្រប់វែងកាត់ក្បាលកាត់កន្ទុយចេញ និងកាត់ជាបួនកង់ ហើយក្នុងមួយកង់ៗពុះជាបួនចម្រៀក ។ ចំណែកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំដាក់ច្របល់ចូលក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ ច្របល់ក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ដោយផ្អាប់ទុកឲ្យបានពីកន្លះ ម៉ោងឡើងទៅ ។
២-ដាក់ខ្លាញ់ ១ ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងឆ្នាំងដី និង ដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀងចិញ្ច្រាំមួយមុខំពាក់កណ្តាលចូលបំពងយកក្លិនឈ្ងុយទើបចាក់ ត្រប់វែងចូលឆាបបណ្តើរចាក់ទឹកចូលបណ្តើរ ។
៣-ដាក់ខ្លាញ់កន្លះស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងខ្ទះ និង ដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀងចិញ្ច្រាំដែលនៅសល់ចូលបំពង រួចហើយចាក់សាច់ជ្រូកចូលឆាត្រឡប់ចុះឡើងមួយសន្ទុះ ទើបដួសដាក់ក្នុងឆ្នាំងដី និងចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូល និង ស្ងោររម្ងាស់ដោយប្រើភ្លើងតិចៗរយៈពេល ៥ នាទី ទើបចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ និង រោយខ្ទឹមក្រហមចូលទុកជាការស្រេច។
គ្រឿងផ្សំ :
-ត្រប់វែង ២ ផ្លែ
-សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ(លាយខ្លាញ់បន្តិចបន្តួច)១៦០ក្រាម
-ខ្ញី (ហាន់ល្អិតៗ) កន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមក្រហម (ហាន់ល្អិតៗ) ១ស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ និង សៀងចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
គ្រឿងផ្សំរសជាតិ :
-ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកខ្មេះ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ :
-ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប្រេងឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រេចម៉ដ្ឋបន្តចិ ។
គ្រឿងទឹកខាប់ :
ម្សៅឆា ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
វិធីធ្វើ :
១-ត្រប់វែងកាត់ក្បាលកាត់កន្ទុយចេញ និងកាត់ជាបួនកង់ ហើយក្នុងមួយកង់ៗពុះជាបួនចម្រៀក ។ ចំណែកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំដាក់ច្របល់ចូលក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ ច្របល់ក្នុងគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ដោយផ្អាប់ទុកឲ្យបានពីកន្លះ ម៉ោងឡើងទៅ ។
២-ដាក់ខ្លាញ់ ១ ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងឆ្នាំងដី និង ដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀងចិញ្ច្រាំមួយមុខំពាក់កណ្តាលចូលបំពងយកក្លិនឈ្ងុយទើបចាក់ ត្រប់វែងចូលឆាបបណ្តើរចាក់ទឹកចូលបណ្តើរ ។
៣-ដាក់ខ្លាញ់កន្លះស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងខ្ទះ និង ដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមស សៀងចិញ្ច្រាំដែលនៅសល់ចូលបំពង រួចហើយចាក់សាច់ជ្រូកចូលឆាត្រឡប់ចុះឡើងមួយសន្ទុះ ទើបដួសដាក់ក្នុងឆ្នាំងដី និងចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូល និង ស្ងោររម្ងាស់ដោយប្រើភ្លើងតិចៗរយៈពេល ៥ នាទី ទើបចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ និង រោយខ្ទឹមក្រហមចូលទុកជាការស្រេច។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment