https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_8395.htmlគ្រឿងផ្សំ :
-តង្កៀបក្តាមសមុទ្រចំនួន១០
-ស៊ុតមាន់១
-កម្ទេចនំប៉័ងកន្លះវែកសម្ល
-ការ៉ុត ១០០ ក្រាម
-ដំឡូងបារាំង ១០០ ក្រាម
-ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង
គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកផ្លែប៉ោម :
-ផ្លែប៉ោមពណ៌ខៀវ ២ ផ្លែ
-អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ១ស្លាបព្រាបាយ
-ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកធម្មតា
វិធីធ្វើ :
-ចំហុយតង្កៀបក្តាមឲ្យឆ្អិន រួចដំឲ្យបែកតិចៗហើយបកសម្បកចេញ ។
-វាយពងមាន់ឲ្យបែកល្អ រួចយកតង្កៀបក្តាមជ្រលក់ក្នុងពងមាន់ បន្ទាប់មកយកវាទៅប្រឡាក់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ង ហើយដាក់បំពងក្នុងប្រេងឆាក្តៅដោយប្រើភ្លើងល្មម រង់ចាំរហូតដល់តង្កៀបក្តាមប្រែពណ៌ឡើងលឿង ទើបដួសចេញ ។
-ហាន់ការ៉ុត និង ដំឡូងបារាំងជាដុំៗ រួចយកទៅឆាមួយប៊័រស្រស់រហូតដល់ឆ្អិន ។
-ចិតសម្បកផ្លែប៉ោម រួចហាន់ជាចំណិតៗដាក់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន ។
-បង់អំបិលម៉ដ្ឋបន្តិច ប៊័រស្រស់ និង ស្ករស កូររហូតដល់គ្រឿងផ្សំឡើងខាប់ ទុកធ្វើជាទឹកជ្រលក់ទទួលទានជាមួយតង្កៀបក្តាមបំពង ព្រមទាំងបន្លែ ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងឆាផងដែរ ។
-តង្កៀបក្តាមសមុទ្រចំនួន១០
-ស៊ុតមាន់១
-កម្ទេចនំប៉័ងកន្លះវែកសម្ល
-ការ៉ុត ១០០ ក្រាម
-ដំឡូងបារាំង ១០០ ក្រាម
-ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង
គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកផ្លែប៉ោម :
-ផ្លែប៉ោមពណ៌ខៀវ ២ ផ្លែ
-អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ១ស្លាបព្រាបាយ
-ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកធម្មតា
វិធីធ្វើ :
-ចំហុយតង្កៀបក្តាមឲ្យឆ្អិន រួចដំឲ្យបែកតិចៗហើយបកសម្បកចេញ ។
-វាយពងមាន់ឲ្យបែកល្អ រួចយកតង្កៀបក្តាមជ្រលក់ក្នុងពងមាន់ បន្ទាប់មកយកវាទៅប្រឡាក់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ង ហើយដាក់បំពងក្នុងប្រេងឆាក្តៅដោយប្រើភ្លើងល្មម រង់ចាំរហូតដល់តង្កៀបក្តាមប្រែពណ៌ឡើងលឿង ទើបដួសចេញ ។
-ហាន់ការ៉ុត និង ដំឡូងបារាំងជាដុំៗ រួចយកទៅឆាមួយប៊័រស្រស់រហូតដល់ឆ្អិន ។
-ចិតសម្បកផ្លែប៉ោម រួចហាន់ជាចំណិតៗដាក់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន ។
-បង់អំបិលម៉ដ្ឋបន្តិច ប៊័រស្រស់ និង ស្ករស កូររហូតដល់គ្រឿងផ្សំឡើងខាប់ ទុកធ្វើជាទឹកជ្រលក់ទទួលទានជាមួយតង្កៀបក្តាមបំពង ព្រមទាំងបន្លែ ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងឆាផងដែរ ។
គ្រឿងផ្សំ :
-តង្កៀបក្តាមសមុទ្រចំនួន១០
-ស៊ុតមាន់១
-កម្ទេចនំប៉័ងកន្លះវែកសម្ល
-ការ៉ុត ១០០ ក្រាម
-ដំឡូងបារាំង ១០០ ក្រាម
-ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង
គ្រឿងផ្សំធ្វើទឹកផ្លែប៉ោម :
-ផ្លែប៉ោមពណ៌ខៀវ ២ ផ្លែ
-អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ១ស្លាបព្រាបាយ
-ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកធម្មតា
វិធីធ្វើ :
-ចំហុយតង្កៀបក្តាមឲ្យឆ្អិន រួចដំឲ្យបែកតិចៗហើយបកសម្បកចេញ ។
-វាយពងមាន់ឲ្យបែកល្អ រួចយកតង្កៀបក្តាមជ្រលក់ក្នុងពងមាន់ បន្ទាប់មកយកវាទៅប្រឡាក់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ង ហើយដាក់បំពងក្នុងប្រេងឆាក្តៅដោយប្រើភ្លើងល្មម រង់ចាំរហូតដល់តង្កៀបក្តាមប្រែពណ៌ឡើងលឿង ទើបដួសចេញ ។
-ហាន់ការ៉ុត និង ដំឡូងបារាំងជាដុំៗ រួចយកទៅឆាមួយប៊័រស្រស់រហូតដល់ឆ្អិន ។
-ចិតសម្បកផ្លែប៉ោម រួចហាន់ជាចំណិតៗដាក់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន ។
-បង់អំបិលម៉ដ្ឋបន្តិច ប៊័រស្រស់ និង ស្ករស កូររហូតដល់គ្រឿងផ្សំឡើងខាប់ ទុកធ្វើជាទឹកជ្រលក់ទទួលទានជាមួយតង្កៀបក្តាមបំពង ព្រមទាំងបន្លែ ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងឆាផងដែរ ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment