https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_2609.htmlបើអ្នកជាចុងភៅហើយចង់ឲ្យការឆាម្ហូបពិសាពិតជារឿងមិនងាយ ហើយមនុស្សគ្រប់គ្នាមិនមែនសុទ្ធតែធ្វើបាននោះដែរ ។
តាមពិតការចម្អិនម្ហូបដោយការ
ឆាជាវិធីមួយងាយ និងមិនស្មុគស្មាញច្រើនទេ ។ ក្នុងការឆាបើអ្នកមិនមានឆ្នាំខ្ទះក្រឡូមទូទៅសម្រាប់ចម្អិនទេ អាចប្រើឆ្នាំងខ្ទះសំប៉ែតឆាជំនួសក៏បានផងដែរ ។ ទោះយ៉ាងណាបើចង់ឲ្យការឆាប្រព្រឹត្តទៅបានល្អ និងម្ហូបមានរសជាតិឆា្ងញ់ មុនឆារៀងរាល់លើកត្រូវដាក់ភ្លើងរហូតឆ្នាំងខ្ទះក្តៅសិនមុនដាក់ ម្ហូបចូល (សាច់ និងបន្លែ) ។ ក្នុងការឆាគេនិយមប្រើវែកហោហៈ ឬឈើដើម្បីអាចឆាត្រឡប់ម្ហូបបានឆាប់រហ័ស ។
នៅពេលអាហារឆ្អិនត្រូវប្រញាប់ដាក់គ្រឿងចូល (ប៊ីចេង, ទឹកត្រី, អំបិល) ហើយប្រញាប់ដួសចេញពីខ្ទះ រួចបរិភោគទាន់នៅក្តៅៗ ។ ការចម្អិនដោយឆាយើងត្រូវប្រើរយៈពេលខ្លី ដូចនេះត្រូវត្រៀមរបស់ចាំបាច់ឲ្យរួចស្រេចមុននឹងចាប់ផ្តើមឆា ។ ការធ្វើបែបនេះ នាំឲ្យការដាក់គ្រឿងគ្រៅ និងរបស់លាយផ្សំបានល្អ
ហើយអាហារមិនក្រៀមពេក ឬខ្លោចពេក ។
ចំណែកគន្លឹះសំខាន់ក្នុងការឆាអាហារសមុទ្រនោះ គឺពេលឆាត្រូវប្រើភ្លើងខ្លាំង និងត្រឡប់ឆាឆាប់រហ័ស ដើម្បីម្ហូបចម្អិនសព្វកន្លែង ។ ដើម្បីឲ្យការចម្អិនអាហារនៅរក្សាភាពទន់ ត្រូវចម្អិនជិតឆ្អិននឹងបានរសជាតិល្អបំផុត ដូចជាអាហារសមុទ្រដែលចម្អិនឆ្អិនពេកមានរសជាតិឆ្ងាញ់បំផុត តែបើឆ្អិនពេកនោះមិនឆ្ងាញ់ទេ គឺវាត្រឡប់ជារឹងហើយខ្សោះរសជាតិទៅវិញ ៕
តាមពិតការចម្អិនម្ហូបដោយការ
ឆាជាវិធីមួយងាយ និងមិនស្មុគស្មាញច្រើនទេ ។ ក្នុងការឆាបើអ្នកមិនមានឆ្នាំខ្ទះក្រឡូមទូទៅសម្រាប់ចម្អិនទេ អាចប្រើឆ្នាំងខ្ទះសំប៉ែតឆាជំនួសក៏បានផងដែរ ។ ទោះយ៉ាងណាបើចង់ឲ្យការឆាប្រព្រឹត្តទៅបានល្អ និងម្ហូបមានរសជាតិឆា្ងញ់ មុនឆារៀងរាល់លើកត្រូវដាក់ភ្លើងរហូតឆ្នាំងខ្ទះក្តៅសិនមុនដាក់ ម្ហូបចូល (សាច់ និងបន្លែ) ។ ក្នុងការឆាគេនិយមប្រើវែកហោហៈ ឬឈើដើម្បីអាចឆាត្រឡប់ម្ហូបបានឆាប់រហ័ស ។
នៅពេលអាហារឆ្អិនត្រូវប្រញាប់ដាក់គ្រឿងចូល (ប៊ីចេង, ទឹកត្រី, អំបិល) ហើយប្រញាប់ដួសចេញពីខ្ទះ រួចបរិភោគទាន់នៅក្តៅៗ ។ ការចម្អិនដោយឆាយើងត្រូវប្រើរយៈពេលខ្លី ដូចនេះត្រូវត្រៀមរបស់ចាំបាច់ឲ្យរួចស្រេចមុននឹងចាប់ផ្តើមឆា ។ ការធ្វើបែបនេះ នាំឲ្យការដាក់គ្រឿងគ្រៅ និងរបស់លាយផ្សំបានល្អ
ហើយអាហារមិនក្រៀមពេក ឬខ្លោចពេក ។
ចំណែកគន្លឹះសំខាន់ក្នុងការឆាអាហារសមុទ្រនោះ គឺពេលឆាត្រូវប្រើភ្លើងខ្លាំង និងត្រឡប់ឆាឆាប់រហ័ស ដើម្បីម្ហូបចម្អិនសព្វកន្លែង ។ ដើម្បីឲ្យការចម្អិនអាហារនៅរក្សាភាពទន់ ត្រូវចម្អិនជិតឆ្អិននឹងបានរសជាតិល្អបំផុត ដូចជាអាហារសមុទ្រដែលចម្អិនឆ្អិនពេកមានរសជាតិឆ្ងាញ់បំផុត តែបើឆ្អិនពេកនោះមិនឆ្ងាញ់ទេ គឺវាត្រឡប់ជារឹងហើយខ្សោះរសជាតិទៅវិញ ៕
បើអ្នកជាចុងភៅហើយចង់ឲ្យការឆាម្ហូបពិសាពិតជារឿងមិនងាយ ហើយមនុស្សគ្រប់គ្នាមិនមែនសុទ្ធតែធ្វើបាននោះដែរ ។
តាមពិតការចម្អិនម្ហូបដោយការ
ឆាជាវិធីមួយងាយ និងមិនស្មុគស្មាញច្រើនទេ ។ ក្នុងការឆាបើអ្នកមិនមានឆ្នាំខ្ទះក្រឡូមទូទៅសម្រាប់ចម្អិនទេ អាចប្រើឆ្នាំងខ្ទះសំប៉ែតឆាជំនួសក៏បានផងដែរ ។ ទោះយ៉ាងណាបើចង់ឲ្យការឆាប្រព្រឹត្តទៅបានល្អ និងម្ហូបមានរសជាតិឆា្ងញ់ មុនឆារៀងរាល់លើកត្រូវដាក់ភ្លើងរហូតឆ្នាំងខ្ទះក្តៅសិនមុនដាក់ ម្ហូបចូល (សាច់ និងបន្លែ) ។ ក្នុងការឆាគេនិយមប្រើវែកហោហៈ ឬឈើដើម្បីអាចឆាត្រឡប់ម្ហូបបានឆាប់រហ័ស ។
នៅពេលអាហារឆ្អិនត្រូវប្រញាប់ដាក់គ្រឿងចូល (ប៊ីចេង, ទឹកត្រី, អំបិល) ហើយប្រញាប់ដួសចេញពីខ្ទះ រួចបរិភោគទាន់នៅក្តៅៗ ។ ការចម្អិនដោយឆាយើងត្រូវប្រើរយៈពេលខ្លី ដូចនេះត្រូវត្រៀមរបស់ចាំបាច់ឲ្យរួចស្រេចមុននឹងចាប់ផ្តើមឆា ។ ការធ្វើបែបនេះ នាំឲ្យការដាក់គ្រឿងគ្រៅ និងរបស់លាយផ្សំបានល្អ
ហើយអាហារមិនក្រៀមពេក ឬខ្លោចពេក ។
ចំណែកគន្លឹះសំខាន់ក្នុងការឆាអាហារសមុទ្រនោះ គឺពេលឆាត្រូវប្រើភ្លើងខ្លាំង និងត្រឡប់ឆាឆាប់រហ័ស ដើម្បីម្ហូបចម្អិនសព្វកន្លែង ។ ដើម្បីឲ្យការចម្អិនអាហារនៅរក្សាភាពទន់ ត្រូវចម្អិនជិតឆ្អិននឹងបានរសជាតិល្អបំផុត ដូចជាអាហារសមុទ្រដែលចម្អិនឆ្អិនពេកមានរសជាតិឆ្ងាញ់បំផុត តែបើឆ្អិនពេកនោះមិនឆ្ងាញ់ទេ គឺវាត្រឡប់ជារឹងហើយខ្សោះរសជាតិទៅវិញ ៕ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment