https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_4167.htmlត្រីអណ្តែង (Catfish) ជាត្រីមួយប្រភេទដែលស្ត្រីមេផ្ទះនិយមទិញមកធ្វើម្ហូប
បានច្រើនយ៉ាងមិនថា អាំង ចៀន ស្ល ខ ឬប្រឡាក់ហាលងៀតជាដើម ។ ត្រី
អណ្តែង និយមរស់នៅក្នុងទឹករាក់ៗដូចជា ក្នុងត្រពាំង បឹង អណ្តូង វាលស្រែ ឬទន្លេ វាមាន២ប្រភេទ ត្រីអណ្តែងរឹង និងអណ្តែងទន់ ។
មុខម្ហូបត្រីអណ្តែងអាំង ជ្រលក់ទឹកអម្ពិលទុំ ឬបុកអម្ពិលខ្ចី ទឹកត្រីផ្អែម មានការនិយមទូទៅ ក្នុងមុខម្ហូបខ្មែរ ។ ដើម្បីអាំងត្រីអណ្តែង ឲ្យបានស្អាតមិនរបេះរបក អ្នកត្រូវអាំងដោយភ្លើងខ្សោយៗ កុំបង្ខំភ្លើង ដោយអាំងឲ្យក្រៀមម្ខាងៗសិន មុននឹងត្រឡប់ម្ខាងទៀត ៕
បានច្រើនយ៉ាងមិនថា អាំង ចៀន ស្ល ខ ឬប្រឡាក់ហាលងៀតជាដើម ។ ត្រី
អណ្តែង និយមរស់នៅក្នុងទឹករាក់ៗដូចជា ក្នុងត្រពាំង បឹង អណ្តូង វាលស្រែ ឬទន្លេ វាមាន២ប្រភេទ ត្រីអណ្តែងរឹង និងអណ្តែងទន់ ។
មុខម្ហូបត្រីអណ្តែងអាំង ជ្រលក់ទឹកអម្ពិលទុំ ឬបុកអម្ពិលខ្ចី ទឹកត្រីផ្អែម មានការនិយមទូទៅ ក្នុងមុខម្ហូបខ្មែរ ។ ដើម្បីអាំងត្រីអណ្តែង ឲ្យបានស្អាតមិនរបេះរបក អ្នកត្រូវអាំងដោយភ្លើងខ្សោយៗ កុំបង្ខំភ្លើង ដោយអាំងឲ្យក្រៀមម្ខាងៗសិន មុននឹងត្រឡប់ម្ខាងទៀត ៕
ត្រីអណ្តែង (Catfish) ជាត្រីមួយប្រភេទដែលស្ត្រីមេផ្ទះនិយមទិញមកធ្វើម្ហូប
បានច្រើនយ៉ាងមិនថា អាំង ចៀន ស្ល ខ ឬប្រឡាក់ហាលងៀតជាដើម ។ ត្រី
អណ្តែង និយមរស់នៅក្នុងទឹករាក់ៗដូចជា ក្នុងត្រពាំង បឹង អណ្តូង វាលស្រែ ឬទន្លេ វាមាន២ប្រភេទ ត្រីអណ្តែងរឹង និងអណ្តែងទន់ ។
មុខម្ហូបត្រីអណ្តែងអាំង ជ្រលក់ទឹកអម្ពិលទុំ ឬបុកអម្ពិលខ្ចី ទឹកត្រីផ្អែម មានការនិយមទូទៅ ក្នុងមុខម្ហូបខ្មែរ ។ ដើម្បីអាំងត្រីអណ្តែង ឲ្យបានស្អាតមិនរបេះរបក អ្នកត្រូវអាំងដោយភ្លើងខ្សោយៗ កុំបង្ខំភ្លើង ដោយអាំងឲ្យក្រៀមម្ខាងៗសិន មុននឹងត្រឡប់ម្ខាងទៀត ៕ ទិចនិច វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment