https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_5570.htmlគ្រឿងផ្សំ
មីសរសៃលឿង (មីបន្ទះៗ) ខ្លាញ់រាវ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ)
ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់
ផ្សិតបំពង ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃក្តោប ខាត់ណា ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹម ខ្ទឹមស ម្សៅមី ទឹកត្រី អំបិល ទឹកខ្មេះ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ទឹកស៊ីអ៊ីវ ។
វិធីធ្វើ
១. យកមីបន្ទះទៅបំពងនឹងខ្លាញ់ឲ្យឡើងស្រួយ ស្រង់ដាក់ចានមួយអន្លើ ។
២. សៃ្ពក្តោប ខ្ទឹមបារាំងហាន់ល្អិតៗ ប៉ុនកូនដៃ ផ្សិតចំបើងពុះជាបួន ខាត់ណាដំគល់ កាត់ខ្លីៗ
ដើមខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗពុះជាបួន ចំណែកស្លឹកកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ហៃពីរពុះជាពីរ យីហ៊ឺពុះជាកឡាជាបន្ទះ
តូចៗ ។
៣. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ថ្លើមជ្រូក ហាន់ជាបន្ទះតូចៗល្មម ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ឆូតហាន់
ទទឹង ។
៤. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយដួសទុកបន្តិច ឲ្យនៅសល់បាត
ខ្ទះខ្លះៗ ទើបដាក់សាច់ជ្រូក ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃក្តោប ខ្ទឹមបារាំង ផ្សិតចំបើងខាត់ណាឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅស៊ុប ត្រឡប់ចុះឡើងល្មមថាឆ្អិន ទើប
ដាក់ទឹកខ្មេះ និងម្សៅមី លាយទឹកបន្តិច ភ្លក់មើលឲ្យល្មមសឹមដាក់ស្លឹកខ្ទឹម ដើមខ្ទឹម រួចដួសដាក់ពីលើមី
បំពង រោយខ្ទឹមបំពង និងម្រេច ។
មីសរសៃលឿង (មីបន្ទះៗ) ខ្លាញ់រាវ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ)
ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់
ផ្សិតបំពង ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃក្តោប ខាត់ណា ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹម ខ្ទឹមស ម្សៅមី ទឹកត្រី អំបិល ទឹកខ្មេះ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ទឹកស៊ីអ៊ីវ ។
វិធីធ្វើ
១. យកមីបន្ទះទៅបំពងនឹងខ្លាញ់ឲ្យឡើងស្រួយ ស្រង់ដាក់ចានមួយអន្លើ ។
២. សៃ្ពក្តោប ខ្ទឹមបារាំងហាន់ល្អិតៗ ប៉ុនកូនដៃ ផ្សិតចំបើងពុះជាបួន ខាត់ណាដំគល់ កាត់ខ្លីៗ
ដើមខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗពុះជាបួន ចំណែកស្លឹកកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ហៃពីរពុះជាពីរ យីហ៊ឺពុះជាកឡាជាបន្ទះ
តូចៗ ។
៣. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ថ្លើមជ្រូក ហាន់ជាបន្ទះតូចៗល្មម ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ឆូតហាន់
ទទឹង ។
៤. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយដួសទុកបន្តិច ឲ្យនៅសល់បាត
ខ្ទះខ្លះៗ ទើបដាក់សាច់ជ្រូក ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃក្តោប ខ្ទឹមបារាំង ផ្សិតចំបើងខាត់ណាឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅស៊ុប ត្រឡប់ចុះឡើងល្មមថាឆ្អិន ទើប
ដាក់ទឹកខ្មេះ និងម្សៅមី លាយទឹកបន្តិច ភ្លក់មើលឲ្យល្មមសឹមដាក់ស្លឹកខ្ទឹម ដើមខ្ទឹម រួចដួសដាក់ពីលើមី
បំពង រោយខ្ទឹមបំពង និងម្រេច ។
គ្រឿងផ្សំ
មីសរសៃលឿង (មីបន្ទះៗ) ខ្លាញ់រាវ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ)
ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់
ផ្សិតបំពង ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃក្តោប ខាត់ណា ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹម ខ្ទឹមស ម្សៅមី ទឹកត្រី អំបិល ទឹកខ្មេះ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ទឹកស៊ីអ៊ីវ ។
វិធីធ្វើ
១. យកមីបន្ទះទៅបំពងនឹងខ្លាញ់ឲ្យឡើងស្រួយ ស្រង់ដាក់ចានមួយអន្លើ ។
២. សៃ្ពក្តោប ខ្ទឹមបារាំងហាន់ល្អិតៗ ប៉ុនកូនដៃ ផ្សិតចំបើងពុះជាបួន ខាត់ណាដំគល់ កាត់ខ្លីៗ
ដើមខ្ទឹមកាត់ខ្លីៗពុះជាបួន ចំណែកស្លឹកកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ហៃពីរពុះជាពីរ យីហ៊ឺពុះជាកឡាជាបន្ទះ
តូចៗ ។
៣. សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ថ្លើមជ្រូក ហាន់ជាបន្ទះតូចៗល្មម ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ឆូតហាន់
ទទឹង ។
៤. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយដួសទុកបន្តិច ឲ្យនៅសល់បាត
ខ្ទះខ្លះៗ ទើបដាក់សាច់ជ្រូក ថ្លើមជ្រូក ថ្លើមមាន់ កោះមាន់ ហៃប៊ី យីហ៊ឺ ស្ពៃក្តោប ខ្ទឹមបារាំង ផ្សិតចំបើងខាត់ណាឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅស៊ុប ត្រឡប់ចុះឡើងល្មមថាឆ្អិន ទើប
ដាក់ទឹកខ្មេះ និងម្សៅមី លាយទឹកបន្តិច ភ្លក់មើលឲ្យល្មមសឹមដាក់ស្លឹកខ្ទឹម ដើមខ្ទឹម រួចដួសដាក់ពីលើមី
បំពង រោយខ្ទឹមបំពង និងម្រេច ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment