https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_8228.htmlគ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូកបីជាន់ ថ្លើមជ្រូក ម្ទេសផ្លោកស្រស់ សណ្តែកគួ
ខ្លាញ់រាវ ខ្ទឹមបារាំង អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ កាពិ ទឹកខ្មោះ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្សៅមី ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូកបីជាន់លើយយកស្បែកចេញ ហាន់បន្ទះស្តើងៗ ថ្លើមជ្រូកហាន់បន្ទះតូចៗល្មម។
២. ម្ទេសផ្លោកស្រស់ពុះជាពីរហាន់បញ្ឆិតៗ សណ្តែកគួរកាត់ខ្លីៗ ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ខ្ទឹមបារាំងពុះបកស្រទាប់តូច ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
៣. យកកូនចានដាក់កាពិចាក់ទឹកបន្តិចច្របាច់ឲ្យបែកទុកឲ្យរង ។
៤. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក ម្ទេស សណ្តែកគួរ ខ្ទឹមបារាំង ឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកកាពិ (សំរិតកុំឲ្យដោយកាក) ស្ករ ម្សៅស៊ុប កូរ ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ទើបចាក់ទឹកខ្មេះលាយជាម្ួយម្សៅមីបន្តិច ភ្លក់មើលឲ្យល្មមដួសដាក់ចាន ។
សាច់ជ្រូកបីជាន់ ថ្លើមជ្រូក ម្ទេសផ្លោកស្រស់ សណ្តែកគួ
ខ្លាញ់រាវ ខ្ទឹមបារាំង អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ កាពិ ទឹកខ្មោះ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្សៅមី ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូកបីជាន់លើយយកស្បែកចេញ ហាន់បន្ទះស្តើងៗ ថ្លើមជ្រូកហាន់បន្ទះតូចៗល្មម។
២. ម្ទេសផ្លោកស្រស់ពុះជាពីរហាន់បញ្ឆិតៗ សណ្តែកគួរកាត់ខ្លីៗ ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ខ្ទឹមបារាំងពុះបកស្រទាប់តូច ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
៣. យកកូនចានដាក់កាពិចាក់ទឹកបន្តិចច្របាច់ឲ្យបែកទុកឲ្យរង ។
៤. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក ម្ទេស សណ្តែកគួរ ខ្ទឹមបារាំង ឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកកាពិ (សំរិតកុំឲ្យដោយកាក) ស្ករ ម្សៅស៊ុប កូរ ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ទើបចាក់ទឹកខ្មេះលាយជាម្ួយម្សៅមីបន្តិច ភ្លក់មើលឲ្យល្មមដួសដាក់ចាន ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូកបីជាន់ ថ្លើមជ្រូក ម្ទេសផ្លោកស្រស់ សណ្តែកគួ
ខ្លាញ់រាវ ខ្ទឹមបារាំង អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ កាពិ ទឹកខ្មោះ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ម្សៅមី ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូកបីជាន់លើយយកស្បែកចេញ ហាន់បន្ទះស្តើងៗ ថ្លើមជ្រូកហាន់បន្ទះតូចៗល្មម។
២. ម្ទេសផ្លោកស្រស់ពុះជាពីរហាន់បញ្ឆិតៗ សណ្តែកគួរកាត់ខ្លីៗ ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃ ខ្ទឹមបារាំងពុះបកស្រទាប់តូច ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
៣. យកកូនចានដាក់កាពិចាក់ទឹកបន្តិចច្របាច់ឲ្យបែកទុកឲ្យរង ។
៤. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ជ្រូក ម្ទេស សណ្តែកគួរ ខ្ទឹមបារាំង ឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកកាពិ (សំរិតកុំឲ្យដោយកាក) ស្ករ ម្សៅស៊ុប កូរ ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ទើបចាក់ទឹកខ្មេះលាយជាម្ួយម្សៅមីបន្តិច ភ្លក់មើលឲ្យល្មមដួសដាក់ចាន ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment