https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_9456.htmlគ្រឿងផ្សំ
សាច់គោល្អ ខ្ទឹមបារាំង ហៃប៊ី សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកជីគ្រប់មុខ
សាឡាដ ត្រសក់ សំបកណែម
(ពណ៌ស) ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ទឹកដូងខ្ចី ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដី រំដេង ប៉ិគក់ ខ្លាញ់រាវ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម
ម្ទេសខ្មាំង ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់គោល្អចិញ្ច្រាំលាយនឹងខ្ទឹមបារាំង ហៃប៊ីឲ្យល្អិត ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
២. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ចិញ្ច្រាំឆាឲ្យឆ្អិន ដាក់
ម្សៅ្ស៊ុបបន្តិចដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើ ។
៣. សាឡាដបេះធាងកាត់ខ្លីៗ ស្លឹកជីគ្រប់មុខលាទឹកឲ្យស្អាត ត្រសក់ចិតសំបកហាន់ជា
សរសៃៗ ឆ្មារៗ សណ្តែកបណ្តុះ បេះកន្ទុយឲ្យស្អាត ។
៤. យកសំបកណែម ដាក់លើថាស ឬ ជ្រុញ លាបទឹកឲ្យទន់ ដាក់សាឡាដ ស្លឹកជី ត្រសក់
សណ្តែកបណ្តុះ សាច់គោឆា មូរចូលគ្នាឲ្យណែនដាក់ចានឲ្យបានច្រើន ទើបយកស្បៃស្អាតជ្រលក់ទឹក(កុំ
ឲ្យស្ងួត) ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់់ដូចគ្នានឹងណែមដែរ ។
សេចក្តីបញ្ជាក់
ចំណែកទឹកជ្រលក់បើបានលាយដាក់កែវទុកមុន បី ឬ បួនថ្ងៃ រឹតតែប្រសើរ (ងំល្អ) ។
សាច់គោល្អ ខ្ទឹមបារាំង ហៃប៊ី សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកជីគ្រប់មុខ
សាឡាដ ត្រសក់ សំបកណែម
(ពណ៌ស) ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ទឹកដូងខ្ចី ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដី រំដេង ប៉ិគក់ ខ្លាញ់រាវ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម
ម្ទេសខ្មាំង ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់គោល្អចិញ្ច្រាំលាយនឹងខ្ទឹមបារាំង ហៃប៊ីឲ្យល្អិត ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
២. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ចិញ្ច្រាំឆាឲ្យឆ្អិន ដាក់
ម្សៅ្ស៊ុបបន្តិចដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើ ។
៣. សាឡាដបេះធាងកាត់ខ្លីៗ ស្លឹកជីគ្រប់មុខលាទឹកឲ្យស្អាត ត្រសក់ចិតសំបកហាន់ជា
សរសៃៗ ឆ្មារៗ សណ្តែកបណ្តុះ បេះកន្ទុយឲ្យស្អាត ។
៤. យកសំបកណែម ដាក់លើថាស ឬ ជ្រុញ លាបទឹកឲ្យទន់ ដាក់សាឡាដ ស្លឹកជី ត្រសក់
សណ្តែកបណ្តុះ សាច់គោឆា មូរចូលគ្នាឲ្យណែនដាក់ចានឲ្យបានច្រើន ទើបយកស្បៃស្អាតជ្រលក់ទឹក(កុំ
ឲ្យស្ងួត) ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់់ដូចគ្នានឹងណែមដែរ ។
សេចក្តីបញ្ជាក់
ចំណែកទឹកជ្រលក់បើបានលាយដាក់កែវទុកមុន បី ឬ បួនថ្ងៃ រឹតតែប្រសើរ (ងំល្អ) ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោល្អ ខ្ទឹមបារាំង ហៃប៊ី សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកជីគ្រប់មុខ
សាឡាដ ត្រសក់ សំបកណែម
(ពណ៌ស) ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ទឹកដូងខ្ចី ម្សៅស៊ុប សណ្តែកដី រំដេង ប៉ិគក់ ខ្លាញ់រាវ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម
ម្ទេសខ្មាំង ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់គោល្អចិញ្ច្រាំលាយនឹងខ្ទឹមបារាំង ហៃប៊ីឲ្យល្អិត ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
២. ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងឲ្យឈ្ងុយ ដាក់សាច់ចិញ្ច្រាំឆាឲ្យឆ្អិន ដាក់
ម្សៅ្ស៊ុបបន្តិចដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើ ។
៣. សាឡាដបេះធាងកាត់ខ្លីៗ ស្លឹកជីគ្រប់មុខលាទឹកឲ្យស្អាត ត្រសក់ចិតសំបកហាន់ជា
សរសៃៗ ឆ្មារៗ សណ្តែកបណ្តុះ បេះកន្ទុយឲ្យស្អាត ។
៤. យកសំបកណែម ដាក់លើថាស ឬ ជ្រុញ លាបទឹកឲ្យទន់ ដាក់សាឡាដ ស្លឹកជី ត្រសក់
សណ្តែកបណ្តុះ សាច់គោឆា មូរចូលគ្នាឲ្យណែនដាក់ចានឲ្យបានច្រើន ទើបយកស្បៃស្អាតជ្រលក់ទឹក(កុំ
ឲ្យស្ងួត) ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់់ដូចគ្នានឹងណែមដែរ ។
សេចក្តីបញ្ជាក់
ចំណែកទឹកជ្រលក់បើបានលាយដាក់កែវទុកមុន បី ឬ បួនថ្ងៃ រឹតតែប្រសើរ (ងំល្អ) ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment