https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_5820.htmlគ្រឿងផ្សំ
សាច់គោល្អ ឬ សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ខ្ទឹមស អង្ករដំណើប សាឡាដ
ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សំបកណែម
( ពណ៌ស ) ផ្លែស្ពឺទុំ ចេកណាំវ៉ាខ្ចី ស្លឹកគូឆាយ ប៉ិគក់ ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត លាយនឹងខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប ( ប្រយ័ត្នកុំឲ្យប្រៃ ) រួច
សូនជាដុំមូលតូចៗ ប៉ុនមេដៃ ដោតចង្កាក់ឫស្សីអាំងឲ្យឆ្អិន ។
២. ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតលាយនឹង ទឹកត្រីទឹកខ្មេះអំបិល ( ទុកជាមុខ ) ។
៣. យកអង្ករដំណើបដាំជាបបរឲ្យខាប់ ដាក់ស្ករឲ្យផ្អែម ។
៤. សំបកណែម ( ពណ៌ស ) ចៀរគែមរឹងចោលកាត់ជាបួន ចេកខ្ចីចិតសំបកហាន់ជាបន្ទះ
ស្តើងៗ ស្លឹកគូឆាយកាត់ជាកំណាត់ៗ ( ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ) ខ្ទឹមស ( រើសយកកំពិសជី ៗ ) បកសំបក
ហាន់បណ្តោយៗ សាឡាដ ស្លឹកជី បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត។
របៀបរៀបអន្លក់
យកកូនថាសតូចល្មមដាកសាឡាដ ស្លឹកជី ស្លឹកគូឆាយមួយចំហៀង រួចដាក់ស្ពឹ ចេកខ្ចី ខ្ទឹមស មួយចំហៀងទៀតទើបយកសាច់បង្កងដាក់កណ្តាល ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
យកកូនចានដាក់បបរដំណើប សៀងផ្អែម ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ( ដែលលាយទុក ) ប៉ិគក់ ( ត្រាំទឹក
ខ្ម្េះ ) និងសណ្តែកបុកចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
សេចក្តីបញ្ជាក់
ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សាឡាដ ត្រូវត្រាំទឹកទុកឲ្យយូរ ( រវាងមួយម៉ោង ) សឹមយកមកបេះដាក់ថាស
សាច់ចង្កាក់អាំងភ្លាមៗ ឲ្យបានក្តៅៗ ទឹកជ្រលក់បើមិនចេះទទួលទានដាក់បបរដំណើប និងសៀងផ្អែមទេ មិនបាច់ដាក់ក៏បានដែរ ចំណែកសាច់អាំង យកសាច់គោ ឬ សាច់ជ្រូកធ្វើក៏បាន ( តាមចូលចិត្ត ) ។
សាច់គោល្អ ឬ សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ខ្ទឹមស អង្ករដំណើប សាឡាដ
ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សំបកណែម
( ពណ៌ស ) ផ្លែស្ពឺទុំ ចេកណាំវ៉ាខ្ចី ស្លឹកគូឆាយ ប៉ិគក់ ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត លាយនឹងខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប ( ប្រយ័ត្នកុំឲ្យប្រៃ ) រួច
សូនជាដុំមូលតូចៗ ប៉ុនមេដៃ ដោតចង្កាក់ឫស្សីអាំងឲ្យឆ្អិន ។
២. ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតលាយនឹង ទឹកត្រីទឹកខ្មេះអំបិល ( ទុកជាមុខ ) ។
៣. យកអង្ករដំណើបដាំជាបបរឲ្យខាប់ ដាក់ស្ករឲ្យផ្អែម ។
៤. សំបកណែម ( ពណ៌ស ) ចៀរគែមរឹងចោលកាត់ជាបួន ចេកខ្ចីចិតសំបកហាន់ជាបន្ទះ
ស្តើងៗ ស្លឹកគូឆាយកាត់ជាកំណាត់ៗ ( ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ) ខ្ទឹមស ( រើសយកកំពិសជី ៗ ) បកសំបក
ហាន់បណ្តោយៗ សាឡាដ ស្លឹកជី បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត។
របៀបរៀបអន្លក់
យកកូនថាសតូចល្មមដាកសាឡាដ ស្លឹកជី ស្លឹកគូឆាយមួយចំហៀង រួចដាក់ស្ពឹ ចេកខ្ចី ខ្ទឹមស មួយចំហៀងទៀតទើបយកសាច់បង្កងដាក់កណ្តាល ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
យកកូនចានដាក់បបរដំណើប សៀងផ្អែម ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ( ដែលលាយទុក ) ប៉ិគក់ ( ត្រាំទឹក
ខ្ម្េះ ) និងសណ្តែកបុកចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
សេចក្តីបញ្ជាក់
ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សាឡាដ ត្រូវត្រាំទឹកទុកឲ្យយូរ ( រវាងមួយម៉ោង ) សឹមយកមកបេះដាក់ថាស
សាច់ចង្កាក់អាំងភ្លាមៗ ឲ្យបានក្តៅៗ ទឹកជ្រលក់បើមិនចេះទទួលទានដាក់បបរដំណើប និងសៀងផ្អែមទេ មិនបាច់ដាក់ក៏បានដែរ ចំណែកសាច់អាំង យកសាច់គោ ឬ សាច់ជ្រូកធ្វើក៏បាន ( តាមចូលចិត្ត ) ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោល្អ ឬ សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ខ្ទឹមស អង្ករដំណើប សាឡាដ
ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សំបកណែម
( ពណ៌ស ) ផ្លែស្ពឺទុំ ចេកណាំវ៉ាខ្ចី ស្លឹកគូឆាយ ប៉ិគក់ ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូកសុទ្ធ ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត លាយនឹងខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប ( ប្រយ័ត្នកុំឲ្យប្រៃ ) រួច
សូនជាដុំមូលតូចៗ ប៉ុនមេដៃ ដោតចង្កាក់ឫស្សីអាំងឲ្យឆ្អិន ។
២. ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតលាយនឹង ទឹកត្រីទឹកខ្មេះអំបិល ( ទុកជាមុខ ) ។
៣. យកអង្ករដំណើបដាំជាបបរឲ្យខាប់ ដាក់ស្ករឲ្យផ្អែម ។
៤. សំបកណែម ( ពណ៌ស ) ចៀរគែមរឹងចោលកាត់ជាបួន ចេកខ្ចីចិតសំបកហាន់ជាបន្ទះ
ស្តើងៗ ស្លឹកគូឆាយកាត់ជាកំណាត់ៗ ( ប្រវែងមួយចង្អុលដៃ ) ខ្ទឹមស ( រើសយកកំពិសជី ៗ ) បកសំបក
ហាន់បណ្តោយៗ សាឡាដ ស្លឹកជី បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត។
របៀបរៀបអន្លក់
យកកូនថាសតូចល្មមដាកសាឡាដ ស្លឹកជី ស្លឹកគូឆាយមួយចំហៀង រួចដាក់ស្ពឹ ចេកខ្ចី ខ្ទឹមស មួយចំហៀងទៀតទើបយកសាច់បង្កងដាក់កណ្តាល ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
យកកូនចានដាក់បបរដំណើប សៀងផ្អែម ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ( ដែលលាយទុក ) ប៉ិគក់ ( ត្រាំទឹក
ខ្ម្េះ ) និងសណ្តែកបុកចូលគ្នាឲ្យសព្វ ។
សេចក្តីបញ្ជាក់
ស្លឹកជីគ្រប់មុខ សាឡាដ ត្រូវត្រាំទឹកទុកឲ្យយូរ ( រវាងមួយម៉ោង ) សឹមយកមកបេះដាក់ថាស
សាច់ចង្កាក់អាំងភ្លាមៗ ឲ្យបានក្តៅៗ ទឹកជ្រលក់បើមិនចេះទទួលទានដាក់បបរដំណើប និងសៀងផ្អែមទេ មិនបាច់ដាក់ក៏បានដែរ ចំណែកសាច់អាំង យកសាច់គោ ឬ សាច់ជ្រូកធ្វើក៏បាន ( តាមចូលចិត្ត ) ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment