​ណែម​អាំង​បន្លែស្រស់​ : វិជ្ជាធ្វើម្ហូប, វិជ្ជាមេផ្ទះ

https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_5820.htmlគ្រឿងផ្សំ​
សាច់គោ​ល្អ ឬ សាច់ជ្រូក​សុទ្ធ ខ្ទឹមស អង្ករដំណើប សាឡាដ
ស្លឹក​ជីគ្រប់មុខ សំបក​ណែម
( ពណ៌​ស ) ផ្លែ​ស្ពឺ​ទុំ ចេកណាំវ៉ា​ខ្ចី ស្លឹក​គូឆាយ ប៉ិគ​ក់ ។​
វិធី​ធ្វើ​
១. សាច់ជ្រូក​សុទ្ធ ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត លាយ​នឹង​ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ម្សៅ​ស៊ុប ( ប្រយ័ត្ន​កុំ​ឲ្យ​ប្រៃ ) រួច​
សូន​ជា​ដុំ​មូល​តូចៗ ប៉ុន​មេដៃ ដោត​ចង្កាក់​ឫស្សី​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន ។​
២. ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត​លាយ​នឹង ទឹកត្រី​ទឹកខ្មេះ​អំបិល ( ទុកជា​មុខ ) ។​
៣. យក​អង្ករដំណើប​ដាំ​ជា​បបរ​ឲ្យ​ខាប់ ដាក់​ស្ករ​ឲ្យ​ផ្អែម ។​
៤. សំបក​ណែម ( ពណ៌​ស ) ចៀរ​គែម​រឹង​ចោល​កាត់​ជា​បួន ចេក​ខ្ចី​ចិត​សំបក​ហាន់​ជា​បន្ទះ
ស្តើងៗ ស្លឹក​គូឆាយ​កាត់​ជា​កំណាត់ៗ ( ប្រវែង​មួយ​ចង្អុលដៃ ) ខ្ទឹមស ( រើសយក​កំ​ពិស​ជី ៗ ) បកសំបក​
ហាន់​បណ្តោយៗ សាឡាដ ស្លឹក​ជី បេះ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​។​
របៀប​រៀប​អន្លក់​
យក​កូន​ថាស​តូច​ល្មម​ដាក​សាឡាដ ស្លឹក​ជី ស្លឹក​គូឆាយ​មួយ​ចំហៀង រួច​ដាក់​ស្ពឹ ចេក​ខ្ចី ខ្ទឹមស មួយ​ចំហៀង​ទៀត​ទើប​យក​សាច់​បង្កង​ដាក់​កណ្តាល ។​
វិធី​ធ្វើ​ទឹកជ្រលក់
យក​កូនចាន​ដាក់​បបរ​ដំណើប សៀង​ផ្អែម ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ( ដែល​លាយ​ទុក ) ប៉ិគ​ក់ ( ត្រាំ​ទឹក​
ខ្ម្​េះ ) និង​សណ្តែក​បុក​ចូលគ្នា​ឲ្យ​សព្វ ។​
សេចក្តីបញ្ជាក់​
ស្លឹក​ជីគ្រប់មុខ សាឡាដ ត្រូវ​ត្រាំ​ទឹក​ទុក​ឲ្យ​យូរ ( រវាង​មួយ​ម៉ោង ) សឹម​យកមក​បេះ​ដាក់​ថាស
សាច់​ចង្កាក់​អាំង​ភ្លាមៗ ឲ្យ​បាន​ក្តៅៗ ទឹកជ្រលក់​បើ​មិនចេះ​ទទួលទាន​ដាក់​បបរ​ដំណើប និង​សៀង​ផ្អែម​ទេ មិនបាច់​ដាក់​ក៏បាន​ដែរ ចំណែក​សាច់​អាំង យក​សាច់គោ ឬ សាច់ជ្រូក​ធ្វើ​ក៏បាន ( តាម​ចូលចិត្ត ) ។​

គ្រឿងផ្សំ​
សាច់គោ​ល្អ ឬ សាច់ជ្រូក​សុទ្ធ ខ្ទឹមស អង្ករដំណើប សាឡាដ
ស្លឹក​ជីគ្រប់មុខ សំបក​ណែម
( ពណ៌​ស ) ផ្លែ​ស្ពឺ​ទុំ ចេកណាំវ៉ា​ខ្ចី ស្លឹក​គូឆាយ ប៉ិគ​ក់ ។​
វិធី​ធ្វើ​
១. សាច់ជ្រូក​សុទ្ធ ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត លាយ​នឹង​ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ម្សៅ​ស៊ុប ( ប្រយ័ត្ន​កុំ​ឲ្យ​ប្រៃ ) រួច​
សូន​ជា​ដុំ​មូល​តូចៗ ប៉ុន​មេដៃ ដោត​ចង្កាក់​ឫស្សី​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន ។​
២. ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត​លាយ​នឹង ទឹកត្រី​ទឹកខ្មេះ​អំបិល ( ទុកជា​មុខ ) ។​
៣. យក​អង្ករដំណើប​ដាំ​ជា​បបរ​ឲ្យ​ខាប់ ដាក់​ស្ករ​ឲ្យ​ផ្អែម ។​
៤. សំបក​ណែម ( ពណ៌​ស ) ចៀរ​គែម​រឹង​ចោល​កាត់​ជា​បួន ចេក​ខ្ចី​ចិត​សំបក​ហាន់​ជា​បន្ទះ
ស្តើងៗ ស្លឹក​គូឆាយ​កាត់​ជា​កំណាត់ៗ ( ប្រវែង​មួយ​ចង្អុលដៃ ) ខ្ទឹមស ( រើសយក​កំ​ពិស​ជី ៗ ) បកសំបក​
ហាន់​បណ្តោយៗ សាឡាដ ស្លឹក​ជី បេះ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​។​
របៀប​រៀប​អន្លក់​
យក​កូន​ថាស​តូច​ល្មម​ដាក​សាឡាដ ស្លឹក​ជី ស្លឹក​គូឆាយ​មួយ​ចំហៀង រួច​ដាក់​ស្ពឹ ចេក​ខ្ចី ខ្ទឹមស មួយ​ចំហៀង​ទៀត​ទើប​យក​សាច់​បង្កង​ដាក់​កណ្តាល ។​
វិធី​ធ្វើ​ទឹកជ្រលក់
យក​កូនចាន​ដាក់​បបរ​ដំណើប សៀង​ផ្អែម ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ( ដែល​លាយ​ទុក ) ប៉ិគ​ក់ ( ត្រាំ​ទឹក​
ខ្ម្​េះ ) និង​សណ្តែក​បុក​ចូលគ្នា​ឲ្យ​សព្វ ។​
សេចក្តីបញ្ជាក់​
ស្លឹក​ជីគ្រប់មុខ សាឡាដ ត្រូវ​ត្រាំ​ទឹក​ទុក​ឲ្យ​យូរ ( រវាង​មួយ​ម៉ោង ) សឹម​យកមក​បេះ​ដាក់​ថាស
សាច់​ចង្កាក់​អាំង​ភ្លាមៗ ឲ្យ​បាន​ក្តៅៗ ទឹកជ្រលក់​បើ​មិនចេះ​ទទួលទាន​ដាក់​បបរ​ដំណើប និង​សៀង​ផ្អែម​ទេ មិនបាច់​ដាក់​ក៏បាន​ដែរ ចំណែក​សាច់​អាំង យក​សាច់គោ ឬ សាច់ជ្រូក​ធ្វើ​ក៏បាន ( តាម​ចូលចិត្ត ) ។​

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com