https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_8151.html+ គ្រឿងផ្សំៈ
- ចំហុយតង្កៀបសមុទ្រឲ្យឆ្អិន ៥០០ ក្រាម,
ចៀនសាច់ក្រកឲ្យឆ្អិនហាន់ជាចំណិតកន្លះវែកសម្ល ស៊ុតស្ងោរជ័រព្នៅ ៥ គ្រាប់ ហាន់ត្រសក់ ជាចំណិតស្តើង ១៥ ផ្លែ ម្ទេសខៀវ លឿង ក្រហម១ វែកសម្ល (ហាន់ ជាចំណិតស្តើងៗ) ឆ្អឹងជ្រូកសម្រាប់ធ្វើទឹកស៊ុបៗ គីឡូក្រាម ទឹកប្រេងខ្យង ៣ ស្លាបព្រាបាយ ស្ករស ៣ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកប៉េងប៉ោះ ៦ ស្លាបព្រាបាយ ប្រេងល្ងៗ ស្លាបព្រាបាយ ល្ងស លីង១ ភាគ ៤ វែកសម្ល ម្សៅដំឡូងមី ៣ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស្អាត ធម្មតា អំបិល ។
+ វិធីធ្វើ
- លាងឆ្អឹងជ្រូកឲ្យស្អាត រួចចាក់ទឹកឲ្យលិចឆ្អឹងស៊ុប បន្ទាប់មកដាក់ដាំលើចង្ក្រានឲ្យពុះ (ប្រើភ្លើងខ្លាំង) ក្រោយពេលទឹកស៊ុបពុះហើយ បន្ថយភ្លើងបន្តរម្ងាស់ប្រមាណ ៣០ នាទី ទើបស្រង់ឆ្អឹងស៊ុបចេញ (ក្នុងពេលស្ងោរ គួរដួសពុះចេញ) ។
- បន្ថែមជាតិដោយប្រេងខ្យង ស្ករស ទឹកប៉េងប៉ោះ កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ ប្រសិនបើមិនសូវប្រៃ គួរថែមអំបិលបន្តិច ដើម្បីឲ្យមានរសជាតិប្រៃផ្អែម ។
- ចាប់ផ្តើមលាយម្សៅមីជាមួយទឹកធម្មតាបន្តិច ចាក់ចូលទៅក្នុងទឹកស៊ុប រួចកូរចូលគ្នាឲ្យវាមានសភាពខាប់បន្តិច បន្ទាប់មកចាក់ប្រេងល្ង ម្ទេសនិងរោយ ល្ងសលីង ហើយប្រើវែកកូរម្តងទៀតទុកសម្រាប់ធ្វើទឹកស្រូបមុខលើ ។
- រៀបចំតង្កៀបក្តាម សាច់ក្រក ត្រសក់ និងស៊ុបស្ងោរនៅក្នុងចានឲ្យស្អាតរៀបរយ រួចទើបចាក់ទឹកស្រូបផ្អែមហឹរពីលើចាត់ទុកជាការស្រេច ៕
- ចំហុយតង្កៀបសមុទ្រឲ្យឆ្អិន ៥០០ ក្រាម,
ចៀនសាច់ក្រកឲ្យឆ្អិនហាន់ជាចំណិតកន្លះវែកសម្ល ស៊ុតស្ងោរជ័រព្នៅ ៥ គ្រាប់ ហាន់ត្រសក់ ជាចំណិតស្តើង ១៥ ផ្លែ ម្ទេសខៀវ លឿង ក្រហម១ វែកសម្ល (ហាន់ ជាចំណិតស្តើងៗ) ឆ្អឹងជ្រូកសម្រាប់ធ្វើទឹកស៊ុបៗ គីឡូក្រាម ទឹកប្រេងខ្យង ៣ ស្លាបព្រាបាយ ស្ករស ៣ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកប៉េងប៉ោះ ៦ ស្លាបព្រាបាយ ប្រេងល្ងៗ ស្លាបព្រាបាយ ល្ងស លីង១ ភាគ ៤ វែកសម្ល ម្សៅដំឡូងមី ៣ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស្អាត ធម្មតា អំបិល ។
+ វិធីធ្វើ
- លាងឆ្អឹងជ្រូកឲ្យស្អាត រួចចាក់ទឹកឲ្យលិចឆ្អឹងស៊ុប បន្ទាប់មកដាក់ដាំលើចង្ក្រានឲ្យពុះ (ប្រើភ្លើងខ្លាំង) ក្រោយពេលទឹកស៊ុបពុះហើយ បន្ថយភ្លើងបន្តរម្ងាស់ប្រមាណ ៣០ នាទី ទើបស្រង់ឆ្អឹងស៊ុបចេញ (ក្នុងពេលស្ងោរ គួរដួសពុះចេញ) ។
- បន្ថែមជាតិដោយប្រេងខ្យង ស្ករស ទឹកប៉េងប៉ោះ កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ ប្រសិនបើមិនសូវប្រៃ គួរថែមអំបិលបន្តិច ដើម្បីឲ្យមានរសជាតិប្រៃផ្អែម ។
- ចាប់ផ្តើមលាយម្សៅមីជាមួយទឹកធម្មតាបន្តិច ចាក់ចូលទៅក្នុងទឹកស៊ុប រួចកូរចូលគ្នាឲ្យវាមានសភាពខាប់បន្តិច បន្ទាប់មកចាក់ប្រេងល្ង ម្ទេសនិងរោយ ល្ងសលីង ហើយប្រើវែកកូរម្តងទៀតទុកសម្រាប់ធ្វើទឹកស្រូបមុខលើ ។
- រៀបចំតង្កៀបក្តាម សាច់ក្រក ត្រសក់ និងស៊ុបស្ងោរនៅក្នុងចានឲ្យស្អាតរៀបរយ រួចទើបចាក់ទឹកស្រូបផ្អែមហឹរពីលើចាត់ទុកជាការស្រេច ៕
+ គ្រឿងផ្សំៈ
- ចំហុយតង្កៀបសមុទ្រឲ្យឆ្អិន ៥០០ ក្រាម,
ចៀនសាច់ក្រកឲ្យឆ្អិនហាន់ជាចំណិតកន្លះវែកសម្ល ស៊ុតស្ងោរជ័រព្នៅ ៥ គ្រាប់ ហាន់ត្រសក់ ជាចំណិតស្តើង ១៥ ផ្លែ ម្ទេសខៀវ លឿង ក្រហម១ វែកសម្ល (ហាន់ ជាចំណិតស្តើងៗ) ឆ្អឹងជ្រូកសម្រាប់ធ្វើទឹកស៊ុបៗ គីឡូក្រាម ទឹកប្រេងខ្យង ៣ ស្លាបព្រាបាយ ស្ករស ៣ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកប៉េងប៉ោះ ៦ ស្លាបព្រាបាយ ប្រេងល្ងៗ ស្លាបព្រាបាយ ល្ងស លីង១ ភាគ ៤ វែកសម្ល ម្សៅដំឡូងមី ៣ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស្អាត ធម្មតា អំបិល ។
+ វិធីធ្វើ
- លាងឆ្អឹងជ្រូកឲ្យស្អាត រួចចាក់ទឹកឲ្យលិចឆ្អឹងស៊ុប បន្ទាប់មកដាក់ដាំលើចង្ក្រានឲ្យពុះ (ប្រើភ្លើងខ្លាំង) ក្រោយពេលទឹកស៊ុបពុះហើយ បន្ថយភ្លើងបន្តរម្ងាស់ប្រមាណ ៣០ នាទី ទើបស្រង់ឆ្អឹងស៊ុបចេញ (ក្នុងពេលស្ងោរ គួរដួសពុះចេញ) ។
- បន្ថែមជាតិដោយប្រេងខ្យង ស្ករស ទឹកប៉េងប៉ោះ កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ ប្រសិនបើមិនសូវប្រៃ គួរថែមអំបិលបន្តិច ដើម្បីឲ្យមានរសជាតិប្រៃផ្អែម ។
- ចាប់ផ្តើមលាយម្សៅមីជាមួយទឹកធម្មតាបន្តិច ចាក់ចូលទៅក្នុងទឹកស៊ុប រួចកូរចូលគ្នាឲ្យវាមានសភាពខាប់បន្តិច បន្ទាប់មកចាក់ប្រេងល្ង ម្ទេសនិងរោយ ល្ងសលីង ហើយប្រើវែកកូរម្តងទៀតទុកសម្រាប់ធ្វើទឹកស្រូបមុខលើ ។
- រៀបចំតង្កៀបក្តាម សាច់ក្រក ត្រសក់ និងស៊ុបស្ងោរនៅក្នុងចានឲ្យស្អាតរៀបរយ រួចទើបចាក់ទឹកស្រូបផ្អែមហឹរពីលើចាត់ទុកជាការស្រេច ៕ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment