តង្កៀបក្តាម​ស្រូប​ទឹកជ្រលក់​ផ្អែម​ហឹរ​​​ : វិជ្ជាធ្វើម្ហូប, វិជ្ជាមេផ្ទះ

https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_8151.html
+ គ្រឿងផ្សំៈ​
- ចំហុយ​តង្កៀប​សមុទ្រ​ឲ្យ​ឆ្អិន ៥០០ ក្រាម​,
ចៀន​សាច់ក្រក​ឲ្យ​ឆ្អិន​ហាន់​ជា​ចំណិត​កន្លះ​វែក​សម្ល ស៊ុត​ស្ងោរ​ជ័រ​ព្នៅ ៥ គ្រាប់ ហាន់​ត្រសក់ ជា​ចំណិត​ស្តើង ១៥ ផ្លែ ម្ទេស​ខៀវ លឿង ក្រហម​១ វែក​សម្ល (​ហា​ន់ ជា​ចំណិតស្តើងៗ​) ឆ្អឹង​ជ្រូក​សម្រាប់ធ្វើ​ទឹក​ស៊ុបៗ គីឡូក្រាម ទឹក​ប្រេងខ្យង ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ស្ករស ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ទឹក​ប៉េងប៉ោះ ៦ ស្លាបព្រា​បាយ ប្រេង​ល្ងៗ ស្លាបព្រា​បាយ ល្ងស លី​ង​១ ភាគ ៤ វែក​សម្ល ម្សៅដំឡូង​មី ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ទឹកស្អាត ធម្មតា អំបិល ។​
+ វិធី​ធ្វើ​
- លាង​ឆ្អឹង​ជ្រូក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ចាក់ទឹក​ឲ្យ​លិ​ចឆ្អឹង​ស៊ុប បន្ទាប់មក​ដាក់​ដាំ​លើ​ចង្ក្រាន​ឲ្យ​ពុះ (​ប្រើ​ភ្លើង​ខ្លាំង​) ក្រោយពេល​ទឹក​ស៊ុប​ពុះ​ហើយ បន្ថយ​ភ្លើង​បន្ត​រម្ងាស់​ប្រមាណ ៣០ នាទី ទើប​ស្រង់​ឆ្អឹង​ស៊ុប​ចេញ (​ក្នុងពេល​ស្ងោរ គួរ​ដួស​ពុះ​ចេញ​) ។
- បន្ថែម​ជាតិ​ដោយ​ប្រេងខ្យង ស្ករស ទឹក​ប៉េងប៉ោះ កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ប្រសិនបើ​មិន​សូវ​ប្រៃ គួរ​ថែម​អំបិល​បន្តិច ដើម្បី​ឲ្យមាន​រសជាតិ​ប្រៃ​ផ្អែម ។​
- ចាប់ផ្តើម​លាយ​ម្សៅ​មី​ជាមួយ​ទឹក​ធម្មតា​បន្តិច ចាក់​ចូលទៅក្នុង​ទឹក​ស៊ុប រួច​កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​វាមាន​សភាព​ខាប់​បន្តិច បន្ទាប់​មក​ចាក់​ប្រេងល្ង ម្ទេស​និង​រោយ ល្ងសលីង ហើយ​ប្រើ​វែក​កូរ​ម្តងទៀត​ទុក​សម្រាប់​ធ្វើ​ទឹក​ស្រូប​មុខ​លើ ។​
- រៀបចំ​តង្កៀបក្តាម សាច់ក្រក ត្រសក់ និង​ស៊ុប​ស្ងោរ​នៅក្នុង​ចាន​ឲ្យ​ស្អាត​រៀបរយ រួច​ទើប​ចាក់ទឹក​ស្រូប​ផ្អែម​ហឹរ​ពីលើ​ចាត់ទុកជា​ការ​ស្រេច ៕

+ គ្រឿងផ្សំៈ​
- ចំហុយ​តង្កៀប​សមុទ្រ​ឲ្យ​ឆ្អិន ៥០០ ក្រាម​,
ចៀន​សាច់ក្រក​ឲ្យ​ឆ្អិន​ហាន់​ជា​ចំណិត​កន្លះ​វែក​សម្ល ស៊ុត​ស្ងោរ​ជ័រ​ព្នៅ ៥ គ្រាប់ ហាន់​ត្រសក់ ជា​ចំណិត​ស្តើង ១៥ ផ្លែ ម្ទេស​ខៀវ លឿង ក្រហម​១ វែក​សម្ល (​ហា​ន់ ជា​ចំណិតស្តើងៗ​) ឆ្អឹង​ជ្រូក​សម្រាប់ធ្វើ​ទឹក​ស៊ុបៗ គីឡូក្រាម ទឹក​ប្រេងខ្យង ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ស្ករស ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ទឹក​ប៉េងប៉ោះ ៦ ស្លាបព្រា​បាយ ប្រេង​ល្ងៗ ស្លាបព្រា​បាយ ល្ងស លី​ង​១ ភាគ ៤ វែក​សម្ល ម្សៅដំឡូង​មី ៣ ស្លាបព្រា​បាយ ទឹកស្អាត ធម្មតា អំបិល ។​
+ វិធី​ធ្វើ​
- លាង​ឆ្អឹង​ជ្រូក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ចាក់ទឹក​ឲ្យ​លិ​ចឆ្អឹង​ស៊ុប បន្ទាប់មក​ដាក់​ដាំ​លើ​ចង្ក្រាន​ឲ្យ​ពុះ (​ប្រើ​ភ្លើង​ខ្លាំង​) ក្រោយពេល​ទឹក​ស៊ុប​ពុះ​ហើយ បន្ថយ​ភ្លើង​បន្ត​រម្ងាស់​ប្រមាណ ៣០ នាទី ទើប​ស្រង់​ឆ្អឹង​ស៊ុប​ចេញ (​ក្នុងពេល​ស្ងោរ គួរ​ដួស​ពុះ​ចេញ​) ។
- បន្ថែម​ជាតិ​ដោយ​ប្រេងខ្យង ស្ករស ទឹក​ប៉េងប៉ោះ កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ប្រសិនបើ​មិន​សូវ​ប្រៃ គួរ​ថែម​អំបិល​បន្តិច ដើម្បី​ឲ្យមាន​រសជាតិ​ប្រៃ​ផ្អែម ។​
- ចាប់ផ្តើម​លាយ​ម្សៅ​មី​ជាមួយ​ទឹក​ធម្មតា​បន្តិច ចាក់​ចូលទៅក្នុង​ទឹក​ស៊ុប រួច​កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​វាមាន​សភាព​ខាប់​បន្តិច បន្ទាប់​មក​ចាក់​ប្រេងល្ង ម្ទេស​និង​រោយ ល្ងសលីង ហើយ​ប្រើ​វែក​កូរ​ម្តងទៀត​ទុក​សម្រាប់​ធ្វើ​ទឹក​ស្រូប​មុខ​លើ ។​
- រៀបចំ​តង្កៀបក្តាម សាច់ក្រក ត្រសក់ និង​ស៊ុប​ស្ងោរ​នៅក្នុង​ចាន​ឲ្យ​ស្អាត​រៀបរយ រួច​ទើប​ចាក់ទឹក​ស្រូប​ផ្អែម​ហឹរ​ពីលើ​ចាត់ទុកជា​ការ​ស្រេច ៕

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com