សម្លម្ជូរខ្មែរ​

https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_880.htmlគ្រឿងផ្សំ​
ត្រី​រ៉ស់ ឆ្អឹង​ជ្រូក ( ឆ្អឹង​សម្រាប់​ស្ងោរ​ស៊ុប ) ខ្លាញ់​រាវ ប៉េងប៉ោះ ម្នាស់​ចាស់ ក្រអៅឈូក
ខ្ទឹមស ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅ​ស៊ុប អំពិល​ទុំ រំដេង គល់​ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសផ្លោក​ស្រស់ ជី​នាងវង ជី​សង្កើច ម្អម ដើម​ខ្ទឹម ស៊ុតមាន់ ។​
វិធី​ធ្វើ​
១. ត្រី​រ៉ស់​លើ​យ​យក​ស្រកា​ចេញ វះ​ពោះ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​កាត់​ជា​កង់​ក្រាសៗ ល្មម ។​
២. ឆ្អឹង​ជ្រូក​ស្ងោរ​ស៊ុប​ទុក​មួយ​កូន​ឆ្នាំង ដាក់​អំបិល និង​ម្សៅ​ស៊ុប​បន្តិច ។​
៣. ម្នាស់​(​យក​ជូរ​) ចិត​ចង្វា​រមូល ប៉េងប៉ោះ​ចិត​ដុំៗ ក្រអៅឈូក​សក​ឲ្យ​ស្អាត កាត់​ប្រវែង​ពីរ​ថ្នាំងដៃ​ម្ទេស​
ផ្លោក​ស្រស់ ពុះ​ជា​ពីរ​ហាន់​បញ្ឆិតៗ ខ្ទឹមស​បក​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត ។​
៤. យក​ស៊ុតមាន់ គោះ​ដាក់​ចាន​វាយ​ឲ្យ​បែក ស្លឹក​ជី​នាងវង ជី​សង្កើច ម្អម​ហាន់​ប្រវែង​មួយ​ថ្នាំងដៃ​ដាក់ចូល​
គ្នា គល់​ខ្ទឹម​កាត់​ប្រវែង​ពីរ​ថ្នាំងដៃ​ពុះ​ជា​ពីរ ។​
៥. ដាំ​ខ្លះ​ចាក់​ខ្លាញ់​បន្តិច​ទុក​ឲ្យ​ក្ដៅ​ដាក់​ខ្ទឹមស​បំពង​ឲ្យ​ស្រួយ​ដួស​ដាក់​ចាន​ទុក​ហើយ​ដាក់​សាច់​ត្រី​ឆា​ត្រឡប់​
ចុះឡើង ចាក់ទឹក​ត្រី​ទុក​ឲ្យ​ឈ្ងុយ រួច​ចាក់ទឹក​ស៊ុប (​សំរិត​កុំ​ឲ្យ​ដោយ​កាក​) បើ​គ្មាន​ទឹក​ស៊ុប​ទេ ដាក់​ទឹក​ក្ដៅ​ពុះ​ជំនួស​វិញ​
ក៏បាន តែ​មិនសូវមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ទុក​ឲ្យ​ពុះ ទើប​បង់​ម្នាស់ ប៉េងប៉ោះ ក្រអៅឈូក ជ្រុំ​អំពិល​ទុំ ដាក់​គល់​ស្លឹកគ្រៃ​និង​
រំដេង (​ដុំ​) ទុក​ឲ្យ​ឆ្អិន​បន្លែ​ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​ហើយ​ដាក់​ម្ទេសផ្លោក​ទើប​ដាក់ចុះ​ ចាក់​ស៊ុតមាន់ កូរ​ឲ្យ​រលាយ​រួច​ដាក់​ជី​ម្អម​
គល់​ខ្ទឹម​និង​ខ្ទឹម​បំពង (​សម្ល​មួយ​កូន​ឆ្នាំង​ដាក់​ស៊ុតមាន់​ពីរ​) ។​

គ្រឿងផ្សំ​
ត្រី​រ៉ស់ ឆ្អឹង​ជ្រូក ( ឆ្អឹង​សម្រាប់​ស្ងោរ​ស៊ុប ) ខ្លាញ់​រាវ ប៉េងប៉ោះ ម្នាស់​ចាស់ ក្រអៅឈូក
ខ្ទឹមស ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅ​ស៊ុប អំពិល​ទុំ រំដេង គល់​ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសផ្លោក​ស្រស់ ជី​នាងវង ជី​សង្កើច ម្អម ដើម​ខ្ទឹម ស៊ុតមាន់ ។​
វិធី​ធ្វើ​
១. ត្រី​រ៉ស់​លើ​យ​យក​ស្រកា​ចេញ វះ​ពោះ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​កាត់​ជា​កង់​ក្រាសៗ ល្មម ។​
២. ឆ្អឹង​ជ្រូក​ស្ងោរ​ស៊ុប​ទុក​មួយ​កូន​ឆ្នាំង ដាក់​អំបិល និង​ម្សៅ​ស៊ុប​បន្តិច ។​
៣. ម្នាស់​(​យក​ជូរ​) ចិត​ចង្វា​រមូល ប៉េងប៉ោះ​ចិត​ដុំៗ ក្រអៅឈូក​សក​ឲ្យ​ស្អាត កាត់​ប្រវែង​ពីរ​ថ្នាំងដៃ​ម្ទេស​
ផ្លោក​ស្រស់ ពុះ​ជា​ពីរ​ហាន់​បញ្ឆិតៗ ខ្ទឹមស​បក​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត ។​
៤. យក​ស៊ុតមាន់ គោះ​ដាក់​ចាន​វាយ​ឲ្យ​បែក ស្លឹក​ជី​នាងវង ជី​សង្កើច ម្អម​ហាន់​ប្រវែង​មួយ​ថ្នាំងដៃ​ដាក់ចូល​
គ្នា គល់​ខ្ទឹម​កាត់​ប្រវែង​ពីរ​ថ្នាំងដៃ​ពុះ​ជា​ពីរ ។​
៥. ដាំ​ខ្លះ​ចាក់​ខ្លាញ់​បន្តិច​ទុក​ឲ្យ​ក្ដៅ​ដាក់​ខ្ទឹមស​បំពង​ឲ្យ​ស្រួយ​ដួស​ដាក់​ចាន​ទុក​ហើយ​ដាក់​សាច់​ត្រី​ឆា​ត្រឡប់​
ចុះឡើង ចាក់ទឹក​ត្រី​ទុក​ឲ្យ​ឈ្ងុយ រួច​ចាក់ទឹក​ស៊ុប (​សំរិត​កុំ​ឲ្យ​ដោយ​កាក​) បើ​គ្មាន​ទឹក​ស៊ុប​ទេ ដាក់​ទឹក​ក្ដៅ​ពុះ​ជំនួស​វិញ​
ក៏បាន តែ​មិនសូវមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ទុក​ឲ្យ​ពុះ ទើប​បង់​ម្នាស់ ប៉េងប៉ោះ ក្រអៅឈូក ជ្រុំ​អំពិល​ទុំ ដាក់​គល់​ស្លឹកគ្រៃ​និង​
រំដេង (​ដុំ​) ទុក​ឲ្យ​ឆ្អិន​បន្លែ​ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​ហើយ​ដាក់​ម្ទេសផ្លោក​ទើប​ដាក់ចុះ​ ចាក់​ស៊ុតមាន់ កូរ​ឲ្យ​រលាយ​រួច​ដាក់​ជី​ម្អម​
គល់​ខ្ទឹម​និង​ខ្ទឹម​បំពង (​សម្ល​មួយ​កូន​ឆ្នាំង​ដាក់​ស៊ុតមាន់​ពីរ​) ។​

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com