https://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_880.htmlគ្រឿងផ្សំ
ត្រីរ៉ស់ ឆ្អឹងជ្រូក ( ឆ្អឹងសម្រាប់ស្ងោរស៊ុប ) ខ្លាញ់រាវ ប៉េងប៉ោះ ម្នាស់ចាស់ ក្រអៅឈូក
ខ្ទឹមស ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅស៊ុប អំពិលទុំ រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសផ្លោកស្រស់ ជីនាងវង ជីសង្កើច ម្អម ដើមខ្ទឹម ស៊ុតមាន់ ។
វិធីធ្វើ
១. ត្រីរ៉ស់លើយយកស្រកាចេញ វះពោះលាងទឹកឲ្យស្អាតកាត់ជាកង់ក្រាសៗ ល្មម ។
២. ឆ្អឹងជ្រូកស្ងោរស៊ុបទុកមួយកូនឆ្នាំង ដាក់អំបិល និងម្សៅស៊ុបបន្តិច ។
៣. ម្នាស់(យកជូរ) ចិតចង្វារមូល ប៉េងប៉ោះចិតដុំៗ ក្រអៅឈូកសកឲ្យស្អាត កាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃម្ទេស
ផ្លោកស្រស់ ពុះជាពីរហាន់បញ្ឆិតៗ ខ្ទឹមសបកចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
៤. យកស៊ុតមាន់ គោះដាក់ចានវាយឲ្យបែក ស្លឹកជីនាងវង ជីសង្កើច ម្អមហាន់ប្រវែងមួយថ្នាំងដៃដាក់ចូល
គ្នា គល់ខ្ទឹមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃពុះជាពីរ ។
៥. ដាំខ្លះចាក់ខ្លាញ់បន្តិចទុកឲ្យក្ដៅដាក់ខ្ទឹមសបំពងឲ្យស្រួយដួសដាក់ចានទុកហើយដាក់សាច់ត្រីឆាត្រឡប់
ចុះឡើង ចាក់ទឹកត្រីទុកឲ្យឈ្ងុយ រួចចាក់ទឹកស៊ុប (សំរិតកុំឲ្យដោយកាក) បើគ្មានទឹកស៊ុបទេ ដាក់ទឹកក្ដៅពុះជំនួសវិញ
ក៏បាន តែមិនសូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ទុកឲ្យពុះ ទើបបង់ម្នាស់ ប៉េងប៉ោះ ក្រអៅឈូក ជ្រុំអំពិលទុំ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃនិង
រំដេង (ដុំ) ទុកឲ្យឆ្អិនបន្លែភ្លក់មើលឲ្យល្មមហើយដាក់ម្ទេសផ្លោកទើបដាក់ចុះ ចាក់ស៊ុតមាន់ កូរឲ្យរលាយរួចដាក់ជីម្អម
គល់ខ្ទឹមនិងខ្ទឹមបំពង (សម្លមួយកូនឆ្នាំងដាក់ស៊ុតមាន់ពីរ) ។
ត្រីរ៉ស់ ឆ្អឹងជ្រូក ( ឆ្អឹងសម្រាប់ស្ងោរស៊ុប ) ខ្លាញ់រាវ ប៉េងប៉ោះ ម្នាស់ចាស់ ក្រអៅឈូក
ខ្ទឹមស ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅស៊ុប អំពិលទុំ រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសផ្លោកស្រស់ ជីនាងវង ជីសង្កើច ម្អម ដើមខ្ទឹម ស៊ុតមាន់ ។
វិធីធ្វើ
១. ត្រីរ៉ស់លើយយកស្រកាចេញ វះពោះលាងទឹកឲ្យស្អាតកាត់ជាកង់ក្រាសៗ ល្មម ។
២. ឆ្អឹងជ្រូកស្ងោរស៊ុបទុកមួយកូនឆ្នាំង ដាក់អំបិល និងម្សៅស៊ុបបន្តិច ។
៣. ម្នាស់(យកជូរ) ចិតចង្វារមូល ប៉េងប៉ោះចិតដុំៗ ក្រអៅឈូកសកឲ្យស្អាត កាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃម្ទេស
ផ្លោកស្រស់ ពុះជាពីរហាន់បញ្ឆិតៗ ខ្ទឹមសបកចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
៤. យកស៊ុតមាន់ គោះដាក់ចានវាយឲ្យបែក ស្លឹកជីនាងវង ជីសង្កើច ម្អមហាន់ប្រវែងមួយថ្នាំងដៃដាក់ចូល
គ្នា គល់ខ្ទឹមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃពុះជាពីរ ។
៥. ដាំខ្លះចាក់ខ្លាញ់បន្តិចទុកឲ្យក្ដៅដាក់ខ្ទឹមសបំពងឲ្យស្រួយដួសដាក់ចានទុកហើយដាក់សាច់ត្រីឆាត្រឡប់
ចុះឡើង ចាក់ទឹកត្រីទុកឲ្យឈ្ងុយ រួចចាក់ទឹកស៊ុប (សំរិតកុំឲ្យដោយកាក) បើគ្មានទឹកស៊ុបទេ ដាក់ទឹកក្ដៅពុះជំនួសវិញ
ក៏បាន តែមិនសូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ទុកឲ្យពុះ ទើបបង់ម្នាស់ ប៉េងប៉ោះ ក្រអៅឈូក ជ្រុំអំពិលទុំ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃនិង
រំដេង (ដុំ) ទុកឲ្យឆ្អិនបន្លែភ្លក់មើលឲ្យល្មមហើយដាក់ម្ទេសផ្លោកទើបដាក់ចុះ ចាក់ស៊ុតមាន់ កូរឲ្យរលាយរួចដាក់ជីម្អម
គល់ខ្ទឹមនិងខ្ទឹមបំពង (សម្លមួយកូនឆ្នាំងដាក់ស៊ុតមាន់ពីរ) ។
គ្រឿងផ្សំ
ត្រីរ៉ស់ ឆ្អឹងជ្រូក ( ឆ្អឹងសម្រាប់ស្ងោរស៊ុប ) ខ្លាញ់រាវ ប៉េងប៉ោះ ម្នាស់ចាស់ ក្រអៅឈូក
ខ្ទឹមស ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅស៊ុប អំពិលទុំ រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសផ្លោកស្រស់ ជីនាងវង ជីសង្កើច ម្អម ដើមខ្ទឹម ស៊ុតមាន់ ។
វិធីធ្វើ
១. ត្រីរ៉ស់លើយយកស្រកាចេញ វះពោះលាងទឹកឲ្យស្អាតកាត់ជាកង់ក្រាសៗ ល្មម ។
២. ឆ្អឹងជ្រូកស្ងោរស៊ុបទុកមួយកូនឆ្នាំង ដាក់អំបិល និងម្សៅស៊ុបបន្តិច ។
៣. ម្នាស់(យកជូរ) ចិតចង្វារមូល ប៉េងប៉ោះចិតដុំៗ ក្រអៅឈូកសកឲ្យស្អាត កាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃម្ទេស
ផ្លោកស្រស់ ពុះជាពីរហាន់បញ្ឆិតៗ ខ្ទឹមសបកចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
៤. យកស៊ុតមាន់ គោះដាក់ចានវាយឲ្យបែក ស្លឹកជីនាងវង ជីសង្កើច ម្អមហាន់ប្រវែងមួយថ្នាំងដៃដាក់ចូល
គ្នា គល់ខ្ទឹមកាត់ប្រវែងពីរថ្នាំងដៃពុះជាពីរ ។
៥. ដាំខ្លះចាក់ខ្លាញ់បន្តិចទុកឲ្យក្ដៅដាក់ខ្ទឹមសបំពងឲ្យស្រួយដួសដាក់ចានទុកហើយដាក់សាច់ត្រីឆាត្រឡប់
ចុះឡើង ចាក់ទឹកត្រីទុកឲ្យឈ្ងុយ រួចចាក់ទឹកស៊ុប (សំរិតកុំឲ្យដោយកាក) បើគ្មានទឹកស៊ុបទេ ដាក់ទឹកក្ដៅពុះជំនួសវិញ
ក៏បាន តែមិនសូវមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ទុកឲ្យពុះ ទើបបង់ម្នាស់ ប៉េងប៉ោះ ក្រអៅឈូក ជ្រុំអំពិលទុំ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃនិង
រំដេង (ដុំ) ទុកឲ្យឆ្អិនបន្លែភ្លក់មើលឲ្យល្មមហើយដាក់ម្ទេសផ្លោកទើបដាក់ចុះ ចាក់ស៊ុតមាន់ កូរឲ្យរលាយរួចដាក់ជីម្អម
គល់ខ្ទឹមនិងខ្ទឹមបំពង (សម្លមួយកូនឆ្នាំងដាក់ស៊ុតមាន់ពីរ) ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment