http://jumnuoy.blogspot.com/2011/08/blog-post_2712.htmlគ្រឿងផ្សំ
កង្កែប អំបិល ស្ករ ម្សៅមី ស៊ុតទា ទឹកស៊ីអ៊ីវ
ម្រេច ( បុក ) ក្រូចឆ្មារ ខ្លាញ់រាវ ម្សៅស៊ុប ខ្ទឹមស ។
វិធីធ្វើ
១- កង្កែបកាប់ក្រញាំដៃ ក្រញាំជើងចោល លាងទឹកឲ្យស្អាតប្រឡាក់អំបិល ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ផ្អាប់ទុកមួយអន្លើ ( ប្រឡាក់កុំឲ្យប្រៃពេក ) ។
២- យកម្សៅមីលាយទឹកឲ្យខាប់ គោះស៊ុតទាដាក់វាយបញ្ចូលឲ្យសព្វ ។
៣- ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្ដៅ រួចយកកង្កែបជ្រលក់ម្សៅដាក់បំពងឲ្យឡើងក្រហមស្រួយ ( ត្រូវប្រើខ្លាញ់ច្រើន)ស្រង់ដាក់ចាន ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
៤- អំបិល ម្រេច ខ្ទឹមស ស្ករស បុកចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារកូរឲ្យសព្វ ។
កង្កែប អំបិល ស្ករ ម្សៅមី ស៊ុតទា ទឹកស៊ីអ៊ីវ
ម្រេច ( បុក ) ក្រូចឆ្មារ ខ្លាញ់រាវ ម្សៅស៊ុប ខ្ទឹមស ។
វិធីធ្វើ
១- កង្កែបកាប់ក្រញាំដៃ ក្រញាំជើងចោល លាងទឹកឲ្យស្អាតប្រឡាក់អំបិល ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ផ្អាប់ទុកមួយអន្លើ ( ប្រឡាក់កុំឲ្យប្រៃពេក ) ។
២- យកម្សៅមីលាយទឹកឲ្យខាប់ គោះស៊ុតទាដាក់វាយបញ្ចូលឲ្យសព្វ ។
៣- ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្ដៅ រួចយកកង្កែបជ្រលក់ម្សៅដាក់បំពងឲ្យឡើងក្រហមស្រួយ ( ត្រូវប្រើខ្លាញ់ច្រើន)ស្រង់ដាក់ចាន ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
៤- អំបិល ម្រេច ខ្ទឹមស ស្ករស បុកចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារកូរឲ្យសព្វ ។
គ្រឿងផ្សំ
កង្កែប អំបិល ស្ករ ម្សៅមី ស៊ុតទា ទឹកស៊ីអ៊ីវ
ម្រេច ( បុក ) ក្រូចឆ្មារ ខ្លាញ់រាវ ម្សៅស៊ុប ខ្ទឹមស ។
វិធីធ្វើ
១- កង្កែបកាប់ក្រញាំដៃ ក្រញាំជើងចោល លាងទឹកឲ្យស្អាតប្រឡាក់អំបិល ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ម្សៅស៊ុប ផ្អាប់ទុកមួយអន្លើ ( ប្រឡាក់កុំឲ្យប្រៃពេក ) ។
២- យកម្សៅមីលាយទឹកឲ្យខាប់ គោះស៊ុតទាដាក់វាយបញ្ចូលឲ្យសព្វ ។
៣- ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្ដៅ រួចយកកង្កែបជ្រលក់ម្សៅដាក់បំពងឲ្យឡើងក្រហមស្រួយ ( ត្រូវប្រើខ្លាញ់ច្រើន)ស្រង់ដាក់ចាន ។
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់
៤- អំបិល ម្រេច ខ្ទឹមស ស្ករស បុកចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារកូរឲ្យសព្វ ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment