http://jumnuoy.blogspot.com/2011/08/blog-post_8829.htmlគ្រឿងផ្សំ
មានជំទង់ ខ្លាញ់រាវ ដំឡូ្ងបារាំង ខ្ទឹមបារាំង ម្សៅមី
អំបិល ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ម្សៅស៊ុប ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ។
វិធីធ្វើ
១- យកមាន់ជំទង់ ដែលគេធ្វើរួចស្រាប់ កាប់ស្មងនិងស្លាបចោលចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត ។
២- ដំឡូងបារាំង ចិតគល់ជាដុំៗ ខ្ទឹមបារាំងពុះជា៤ ។
៣- យកកូនចានចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ម្សៅឆា ម្សៅស៊ុប ទឹកខ្មេះ ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ។
៤- ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្ដៅ ទើបដាក់មាន់ចៀនទាំងមូលក្រហម ហើយចាក់ទឹកត្រី ( ដែលលាយទុកនោះ ) ស្រោចពីលើ ដាក់ដំឡូង និងខ្ទឹមបារាំង ចាក់ទឹកបន្តិច គ្របឲ្យជិតទុករវាង ១០ នាទី ហើយបើកគ្របចេញ យកវែកត្រឡប់ សាច់មាន់ ពីខាងទៅខាង ទើបគ្របម្ដងទៀត ( បើរីងទឹកត្រូវថែមទឹកម្ដងទៀត ) រម្ងាស់ឲ្យទាល់តែផុយសាច់ ទឹកឲ្យឡើងខាប់ ទើបដួសដាក់ចាន រួចដួសទឹកខាប់នោះដាក់ពីលើសាច់ បេះស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយរោយពីលើ (នៅពេលចៀនគេប្រើភ្លើងតិចៗ)។
មានជំទង់ ខ្លាញ់រាវ ដំឡូ្ងបារាំង ខ្ទឹមបារាំង ម្សៅមី
អំបិល ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ម្សៅស៊ុប ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ។
វិធីធ្វើ
១- យកមាន់ជំទង់ ដែលគេធ្វើរួចស្រាប់ កាប់ស្មងនិងស្លាបចោលចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត ។
២- ដំឡូងបារាំង ចិតគល់ជាដុំៗ ខ្ទឹមបារាំងពុះជា៤ ។
៣- យកកូនចានចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ម្សៅឆា ម្សៅស៊ុប ទឹកខ្មេះ ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ។
៤- ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្ដៅ ទើបដាក់មាន់ចៀនទាំងមូលក្រហម ហើយចាក់ទឹកត្រី ( ដែលលាយទុកនោះ ) ស្រោចពីលើ ដាក់ដំឡូង និងខ្ទឹមបារាំង ចាក់ទឹកបន្តិច គ្របឲ្យជិតទុករវាង ១០ នាទី ហើយបើកគ្របចេញ យកវែកត្រឡប់ សាច់មាន់ ពីខាងទៅខាង ទើបគ្របម្ដងទៀត ( បើរីងទឹកត្រូវថែមទឹកម្ដងទៀត ) រម្ងាស់ឲ្យទាល់តែផុយសាច់ ទឹកឲ្យឡើងខាប់ ទើបដួសដាក់ចាន រួចដួសទឹកខាប់នោះដាក់ពីលើសាច់ បេះស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយរោយពីលើ (នៅពេលចៀនគេប្រើភ្លើងតិចៗ)។
គ្រឿងផ្សំ
មានជំទង់ ខ្លាញ់រាវ ដំឡូ្ងបារាំង ខ្ទឹមបារាំង ម្សៅមី
អំបិល ទឹកត្រី ទឹកខ្មេះ ស្ករស ម្សៅស៊ុប ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ។
វិធីធ្វើ
១- យកមាន់ជំទង់ ដែលគេធ្វើរួចស្រាប់ កាប់ស្មងនិងស្លាបចោលចេញ លាងទឹកឲ្យស្អាត ។
២- ដំឡូងបារាំង ចិតគល់ជាដុំៗ ខ្ទឹមបារាំងពុះជា៤ ។
៣- យកកូនចានចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករស ម្សៅឆា ម្សៅស៊ុប ទឹកខ្មេះ ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ។
៤- ដាំខ្ទះចាក់ខ្លាញ់ទុកឲ្យក្ដៅ ទើបដាក់មាន់ចៀនទាំងមូលក្រហម ហើយចាក់ទឹកត្រី ( ដែលលាយទុកនោះ ) ស្រោចពីលើ ដាក់ដំឡូង និងខ្ទឹមបារាំង ចាក់ទឹកបន្តិច គ្របឲ្យជិតទុករវាង ១០ នាទី ហើយបើកគ្របចេញ យកវែកត្រឡប់ សាច់មាន់ ពីខាងទៅខាង ទើបគ្របម្ដងទៀត ( បើរីងទឹកត្រូវថែមទឹកម្ដងទៀត ) រម្ងាស់ឲ្យទាល់តែផុយសាច់ ទឹកឲ្យឡើងខាប់ ទើបដួសដាក់ចាន រួចដួសទឹកខាប់នោះដាក់ពីលើសាច់ បេះស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយរោយពីលើ (នៅពេលចៀនគេប្រើភ្លើងតិចៗ)។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment