http://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_4800.html
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់បន្តិចៗ)
ពោះវៀនច្រកសាច់ក្រក ដូងទុំ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស ក្រហម ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ រំដេង រមៀត ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ សណ្តែកដី សណ្តែកបាយ ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ស៊ុតទា ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់បន្តិចៗ) ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
២. សណ្តែកដីលីងបុក (កុំឲ្យល្អិតពេក) សណ្តែកបាយលីងកិនឲ្យបែកជាពីរ កុំឲ្យច្រាស សំបក រួចត្រាំទឹកឲ្យរីកបន្តិចទើបយកទៅបុក (បុកកុំឲ្យល្អិតពេក) ។
៣. ដូងទុំ កោសពូតយកខ្ទិះដើម(ខាប់) ។
៤. គល់ស្លឹកគ្រៃ ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេសក្រហម រំដេង ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបកក្រូចសើច អំបិលបុកលាយចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ រួចដាក់កាពិបន្តិច ។
៥. ពោះវៀនជ្រូកពន្លាត់កោស ដាក់អំបិលសាច់ជូរច្របល់លាងទឹកឲ្យស្អាត ។
៦. យកសាច់ចិញ្ច្រាំច្រលក់នឹងគ្រឿង សណ្ដែកដី សណ្ដែកបាយ ខ្ទិះដើម ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ស៊ុតទា (គោះដាក់) ចូលគ្នាឲ្យសព្វទើបយកទៅច្រកក្នុងពោះវៀនជ្រូកឲ្យពេញចងខ្សែចុងដើម ហើយយកទៅអាំងឲ្យឆ្អិនឡើងក្រហម ហាន់បញ្ឆិតៗ ដាក់ចានរោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់បន្តិចៗ)
ពោះវៀនច្រកសាច់ក្រក ដូងទុំ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស ក្រហម ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ រំដេង រមៀត ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ សណ្តែកដី សណ្តែកបាយ ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ស៊ុតទា ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់បន្តិចៗ) ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
២. សណ្តែកដីលីងបុក (កុំឲ្យល្អិតពេក) សណ្តែកបាយលីងកិនឲ្យបែកជាពីរ កុំឲ្យច្រាស សំបក រួចត្រាំទឹកឲ្យរីកបន្តិចទើបយកទៅបុក (បុកកុំឲ្យល្អិតពេក) ។
៣. ដូងទុំ កោសពូតយកខ្ទិះដើម(ខាប់) ។
៤. គល់ស្លឹកគ្រៃ ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេសក្រហម រំដេង ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបកក្រូចសើច អំបិលបុកលាយចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ រួចដាក់កាពិបន្តិច ។
៥. ពោះវៀនជ្រូកពន្លាត់កោស ដាក់អំបិលសាច់ជូរច្របល់លាងទឹកឲ្យស្អាត ។
៦. យកសាច់ចិញ្ច្រាំច្រលក់នឹងគ្រឿង សណ្ដែកដី សណ្ដែកបាយ ខ្ទិះដើម ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ស៊ុតទា (គោះដាក់) ចូលគ្នាឲ្យសព្វទើបយកទៅច្រកក្នុងពោះវៀនជ្រូកឲ្យពេញចងខ្សែចុងដើម ហើយយកទៅអាំងឲ្យឆ្អិនឡើងក្រហម ហាន់បញ្ឆិតៗ ដាក់ចានរោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់បន្តិចៗ)
ពោះវៀនច្រកសាច់ក្រក ដូងទុំ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស ក្រហម ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ រំដេង រមៀត ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ សណ្តែកដី សណ្តែកបាយ ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ស៊ុតទា ។
វិធីធ្វើ
១. សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់បន្តិចៗ) ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត ។
២. សណ្តែកដីលីងបុក (កុំឲ្យល្អិតពេក) សណ្តែកបាយលីងកិនឲ្យបែកជាពីរ កុំឲ្យច្រាស សំបក រួចត្រាំទឹកឲ្យរីកបន្តិចទើបយកទៅបុក (បុកកុំឲ្យល្អិតពេក) ។
៣. ដូងទុំ កោសពូតយកខ្ទិះដើម(ខាប់) ។
៤. គល់ស្លឹកគ្រៃ ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេសក្រហម រំដេង ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបកក្រូចសើច អំបិលបុកលាយចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ រួចដាក់កាពិបន្តិច ។
៥. ពោះវៀនជ្រូកពន្លាត់កោស ដាក់អំបិលសាច់ជូរច្របល់លាងទឹកឲ្យស្អាត ។
៦. យកសាច់ចិញ្ច្រាំច្រលក់នឹងគ្រឿង សណ្ដែកដី សណ្ដែកបាយ ខ្ទិះដើម ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ស៊ុតទា (គោះដាក់) ចូលគ្នាឲ្យសព្វទើបយកទៅច្រកក្នុងពោះវៀនជ្រូកឲ្យពេញចងខ្សែចុងដើម ហើយយកទៅអាំងឲ្យឆ្អិនឡើងក្រហម ហាន់បញ្ឆិតៗ ដាក់ចានរោយស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment