សាច់ក្រក​ខ្មែរ​ : វិជ្ជាធ្វើម្ហូប, វិជ្ជាមេផ្ទះ

http://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_4800.html

គ្រឿងផ្សំ​
សាច់ជ្រូក (​សាច់​លាយ​ខ្លាញ់​បន្តិចៗ​)
ពោះវៀន​ច្រក​សាច់ក្រក ដូងទុំ គល់​ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស ក្រហម ឫស​វ៉ាន់ស៊ុយ រំដេង រមៀត ខ្ជាយ សំបក​ក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ សណ្តែកដី សណ្តែកបាយ ស្លឹក​វ៉ាន់ស៊ុយ ស៊ុតទា ។​

វិធី​ធ្វើ​
១. សាច់ជ្រូក (​សាច់​លាយ​ខ្លាញ់​បន្តិចៗ​) ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត ។​
២. សណ្តែកដី​លីង​បុក (​កុំ​ឲ្យ​ល្អិត​ពេក​) សណ្តែកបាយ​លីង​កិន​ឲ្យ​បែក​ជា​ពីរ កុំ​ឲ្យ​ច្រាស សំបក រួច​ត្រាំ​ទឹក​ឲ្យ​រីក​បន្តិច​ទើប​យកទៅ​បុក (​បុក​កុំ​ឲ្យ​ល្អិត​ពេក​) ។​
៣. ដូងទុំ កោស​ពូត​យក​ខ្ទិះ​ដើម​(​ខាប់​) ។​
៤. គល់​ស្លឹកគ្រៃ ឫស​វ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេស​ក្រហម រំដេង ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបក​ក្រូចសើច អំបិល​បុក​លាយ​ចូលគ្នា​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​ដាក់​កាពិ​បន្តិច ។​
៥. ពោះវៀន​ជ្រូក​ពន្លាត់​កោស ដាក់​អំបិល​សាច់ជូរ​ច្របល់​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត ។​
៦. យក​សាច់​ចិញ្ច្រាំ​ច្រលក់​នឹង​គ្រឿង សណ្ដែកដី សណ្ដែកបាយ ខ្ទិះ​ដើម ចាក់ទឹក​ត្រី ស្ករ ​ម្សៅ​ស៊ុប ស៊ុតទា (​គោះ​ដាក់​) ចូលគ្នា​ឲ្យ​សព្វ​ទើប​យកទៅ​ច្រក​ក្នុង​ពោះវៀន​ជ្រូក​ឲ្យ​ពេញ​ចងខ្សែ​ចុង​ដើម ​ហើយ​យកទៅ​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ឡើង​ក្រហម ហាន់​បញ្ឆិតៗ ដាក់​ចាន​រោយ​ស្លឹក​វ៉ាន់ស៊ុយ​ពីលើ ។​


គ្រឿងផ្សំ​
សាច់ជ្រូក (​សាច់​លាយ​ខ្លាញ់​បន្តិចៗ​)
ពោះវៀន​ច្រក​សាច់ក្រក ដូងទុំ គល់​ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស ក្រហម ឫស​វ៉ាន់ស៊ុយ រំដេង រមៀត ខ្ជាយ សំបក​ក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម កាពិ ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ សណ្តែកដី សណ្តែកបាយ ស្លឹក​វ៉ាន់ស៊ុយ ស៊ុតទា ។​

វិធី​ធ្វើ​
១. សាច់ជ្រូក (​សាច់​លាយ​ខ្លាញ់​បន្តិចៗ​) ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត ។​
២. សណ្តែកដី​លីង​បុក (​កុំ​ឲ្យ​ល្អិត​ពេក​) សណ្តែកបាយ​លីង​កិន​ឲ្យ​បែក​ជា​ពីរ កុំ​ឲ្យ​ច្រាស សំបក រួច​ត្រាំ​ទឹក​ឲ្យ​រីក​បន្តិច​ទើប​យកទៅ​បុក (​បុក​កុំ​ឲ្យ​ល្អិត​ពេក​) ។​
៣. ដូងទុំ កោស​ពូត​យក​ខ្ទិះ​ដើម​(​ខាប់​) ។​
៤. គល់​ស្លឹកគ្រៃ ឫស​វ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេស​ក្រហម រំដេង ខ្ជាយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបក​ក្រូចសើច អំបិល​បុក​លាយ​ចូលគ្នា​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​ដាក់​កាពិ​បន្តិច ។​
៥. ពោះវៀន​ជ្រូក​ពន្លាត់​កោស ដាក់​អំបិល​សាច់ជូរ​ច្របល់​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត ។​
៦. យក​សាច់​ចិញ្ច្រាំ​ច្រលក់​នឹង​គ្រឿង សណ្ដែកដី សណ្ដែកបាយ ខ្ទិះ​ដើម ចាក់ទឹក​ត្រី ស្ករ ​ម្សៅ​ស៊ុប ស៊ុតទា (​គោះ​ដាក់​) ចូលគ្នា​ឲ្យ​សព្វ​ទើប​យកទៅ​ច្រក​ក្នុង​ពោះវៀន​ជ្រូក​ឲ្យ​ពេញ​ចងខ្សែ​ចុង​ដើម ​ហើយ​យកទៅ​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ឡើង​ក្រហម ហាន់​បញ្ឆិតៗ ដាក់​ចាន​រោយ​ស្លឹក​វ៉ាន់ស៊ុយ​ពីលើ ។​

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com