http://jumnuoy.blogspot.com/2011/07/blog-post_9903.html
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) សាច់មាន់ ក្ដាមសមុទ្រ
ស៊ុតទា ដូងទុំ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហមរំដេង ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបកក្រូចសើច ម្ទេសផ្លោកទុំស្រស់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករម្សៅស៊ុប ជី នាងវង ស្ពៃក្ដោប ស៊ុតទា ។
វិធីធ្វើ
១. មាន់ពន្លះយកតែសាច់ ចិញ្ច្រាំលាយនឹងសាច់ជ្រូកសុទ្ធ សាច់ក្ដាមឲ្យល្អិត (ក្ដាមបកយកតែសាច់) ។
២. ម្ទេសក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង រមៀត ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ សំបកក្រួចសើច អំបិល ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ ។
៣. ដូងទុំ កោសពូតយកក្បាលខ្ទិះ ស្ពៃក្ដោបហាន់ល្អិតៗ ជីនាងវង បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ។
៤. យកសាច់ចិញ្ច្រាំ គ្រឿង ក្បាលខ្ទិះកូរវឹកចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប គោះស៊ុតទាដាក់ កូរឲ្យទាល់តែបែកសាច់ចូលគ្រឿងទើបឈប់ ។
៥. យកស្លឹកចេកកាត់ជារាងមូល ខ្លាស់ធ្វើជាកន្ទោងដាក់ស្លឹកជីនាងវង និង ស្ពៃក្ដោម ទ្រាប់បាតកន្ទោងទើបដួសសាច់ហ្មុកដាក់ពីលើ ហើយយកម្ទេសផ្លោកទុំហាន់ជាសរសៃវែងឆ្មារៗ រោយពីលើច្រូចក្បាលខ្ទិះបន្តិចដាក់ចំហុយឲ្យឆ្អិនរួចយកស្លឹក វ៉ាន់ស៊ុយ រោយពីលើជាការស្រេច ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) សាច់មាន់ ក្ដាមសមុទ្រ
ស៊ុតទា ដូងទុំ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហមរំដេង ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបកក្រូចសើច ម្ទេសផ្លោកទុំស្រស់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករម្សៅស៊ុប ជី នាងវង ស្ពៃក្ដោប ស៊ុតទា ។
វិធីធ្វើ
១. មាន់ពន្លះយកតែសាច់ ចិញ្ច្រាំលាយនឹងសាច់ជ្រូកសុទ្ធ សាច់ក្ដាមឲ្យល្អិត (ក្ដាមបកយកតែសាច់) ។
២. ម្ទេសក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង រមៀត ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ សំបកក្រួចសើច អំបិល ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ ។
៣. ដូងទុំ កោសពូតយកក្បាលខ្ទិះ ស្ពៃក្ដោបហាន់ល្អិតៗ ជីនាងវង បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ។
៤. យកសាច់ចិញ្ច្រាំ គ្រឿង ក្បាលខ្ទិះកូរវឹកចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប គោះស៊ុតទាដាក់ កូរឲ្យទាល់តែបែកសាច់ចូលគ្រឿងទើបឈប់ ។
៥. យកស្លឹកចេកកាត់ជារាងមូល ខ្លាស់ធ្វើជាកន្ទោងដាក់ស្លឹកជីនាងវង និង ស្ពៃក្ដោម ទ្រាប់បាតកន្ទោងទើបដួសសាច់ហ្មុកដាក់ពីលើ ហើយយកម្ទេសផ្លោកទុំហាន់ជាសរសៃវែងឆ្មារៗ រោយពីលើច្រូចក្បាលខ្ទិះបន្តិចដាក់ចំហុយឲ្យឆ្អិនរួចយកស្លឹក វ៉ាន់ស៊ុយ រោយពីលើជាការស្រេច ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) សាច់មាន់ ក្ដាមសមុទ្រ
ស៊ុតទា ដូងទុំ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហមរំដេង ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សំបកក្រូចសើច ម្ទេសផ្លោកទុំស្រស់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករម្សៅស៊ុប ជី នាងវង ស្ពៃក្ដោប ស៊ុតទា ។
វិធីធ្វើ
១. មាន់ពន្លះយកតែសាច់ ចិញ្ច្រាំលាយនឹងសាច់ជ្រូកសុទ្ធ សាច់ក្ដាមឲ្យល្អិត (ក្ដាមបកយកតែសាច់) ។
២. ម្ទេសក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង រមៀត ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ សំបកក្រួចសើច អំបិល ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ ។
៣. ដូងទុំ កោសពូតយកក្បាលខ្ទិះ ស្ពៃក្ដោបហាន់ល្អិតៗ ជីនាងវង បេះលាងទឹកឲ្យស្អាត ។
៤. យកសាច់ចិញ្ច្រាំ គ្រឿង ក្បាលខ្ទិះកូរវឹកចូលគ្នាឲ្យសព្វ ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប គោះស៊ុតទាដាក់ កូរឲ្យទាល់តែបែកសាច់ចូលគ្រឿងទើបឈប់ ។
៥. យកស្លឹកចេកកាត់ជារាងមូល ខ្លាស់ធ្វើជាកន្ទោងដាក់ស្លឹកជីនាងវង និង ស្ពៃក្ដោម ទ្រាប់បាតកន្ទោងទើបដួសសាច់ហ្មុកដាក់ពីលើ ហើយយកម្ទេសផ្លោកទុំហាន់ជាសរសៃវែងឆ្មារៗ រោយពីលើច្រូចក្បាលខ្ទិះបន្តិចដាក់ចំហុយឲ្យឆ្អិនរួចយកស្លឹក វ៉ាន់ស៊ុយ រោយពីលើជាការស្រេច ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment