http://jumnuoy.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.htmlគ្រឿងផ្សំ
ល្ហុងស្រគាល ឬ ពងមាន់ ទឹកបោរស សាច់ជូរ ស្ករស ។
វិធីធ្វើ
១. ល្ហុងស្រគាល ឬ ពងមាន់ (បេះយកថ្មីៗ) មកចិតសំបកឲ្យស្អាតឆ្លាក់ជាផ្កាចំប៉ាស ចំប៉ាក្រហម យីហ៊ុបកូឡាប ត្រីកន្ត្រក ហើយដាក់ត្រាំទឹកកំបោរស (ថ្លា) ចំនួនមួយយប់ រួចស្រង់ដាក់ស្ងោរនឹងទឹកសាច់ជូរឲ្យផុយ ទើបស្រង់មកត្រាំទឹកត្រជាក់រវាង ១៥ នាទី រួចផ្លាស់ទឹកចោលដាក់ទឹកថ្មីត្រាំទៅ ១៥ នាទីទៀត ទើបផ្លាស់ទឹកទៀត ផ្លាស់ឲ្យបានបីដងហើយដាក់សម្រស់ឲ្យស្រស់ទឹក ។
២. យកស្ករសដាក់ទឹកដាំឲ្យពុះ (រាវៗ) ទើបដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់ដាក់ល្ហុងត្រាំចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ហើយស្រស់ចេញដាក់ចានយកទឹកស្ករដាក់រំងាស់ឲ្យពុះ (ថែមស្ករសបន្តិច) ដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់ទើបដាក់ល្ហុងត្រាំទៅទៀតចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ទើបស្រង់ល្ហុងចេញ យកទឹកស្ករទៅរំងាស់ (ថែមស្ករសបន្តិច) ឲ្យពុះដាក់ចុះ
ទុឲ្យត្រជាក់ដាក់ល្ហុងត្រាំតទៅទៀត(ធ្វើឲ្យ គ្រប់បួនដង) ទើបចូលស្ករល្អហើយទុកបានយូរខែ យូរៗ យកទៅដាំលើភ្លើងកំដៅម្ដងៗ (ទាំងល្ហុង)រំងាស់ឲ្យបានបីបួនអំពុះ ។
សេចក្ដីបញ្ជាក់
ល្ពៅទុំ ត្រឡាចចាស់ គេយកមកឆ្លាក់ធ្វើដំណាប់ដូចជាល្ហុងបានដូចគ្នា វិធីធ្វើក៏ដូចគ្នានឹងល្ហុងដែរ ។
ល្ហុងស្រគាល ឬ ពងមាន់ ទឹកបោរស សាច់ជូរ ស្ករស ។
វិធីធ្វើ
១. ល្ហុងស្រគាល ឬ ពងមាន់ (បេះយកថ្មីៗ) មកចិតសំបកឲ្យស្អាតឆ្លាក់ជាផ្កាចំប៉ាស ចំប៉ាក្រហម យីហ៊ុបកូឡាប ត្រីកន្ត្រក ហើយដាក់ត្រាំទឹកកំបោរស (ថ្លា) ចំនួនមួយយប់ រួចស្រង់ដាក់ស្ងោរនឹងទឹកសាច់ជូរឲ្យផុយ ទើបស្រង់មកត្រាំទឹកត្រជាក់រវាង ១៥ នាទី រួចផ្លាស់ទឹកចោលដាក់ទឹកថ្មីត្រាំទៅ ១៥ នាទីទៀត ទើបផ្លាស់ទឹកទៀត ផ្លាស់ឲ្យបានបីដងហើយដាក់សម្រស់ឲ្យស្រស់ទឹក ។
២. យកស្ករសដាក់ទឹកដាំឲ្យពុះ (រាវៗ) ទើបដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់ដាក់ល្ហុងត្រាំចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ហើយស្រស់ចេញដាក់ចានយកទឹកស្ករដាក់រំងាស់ឲ្យពុះ (ថែមស្ករសបន្តិច) ដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់ទើបដាក់ល្ហុងត្រាំទៅទៀតចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ទើបស្រង់ល្ហុងចេញ យកទឹកស្ករទៅរំងាស់ (ថែមស្ករសបន្តិច) ឲ្យពុះដាក់ចុះ
ទុឲ្យត្រជាក់ដាក់ល្ហុងត្រាំតទៅទៀត(ធ្វើឲ្យ គ្រប់បួនដង) ទើបចូលស្ករល្អហើយទុកបានយូរខែ យូរៗ យកទៅដាំលើភ្លើងកំដៅម្ដងៗ (ទាំងល្ហុង)រំងាស់ឲ្យបានបីបួនអំពុះ ។
សេចក្ដីបញ្ជាក់
ល្ពៅទុំ ត្រឡាចចាស់ គេយកមកឆ្លាក់ធ្វើដំណាប់ដូចជាល្ហុងបានដូចគ្នា វិធីធ្វើក៏ដូចគ្នានឹងល្ហុងដែរ ។
គ្រឿងផ្សំ
ល្ហុងស្រគាល ឬ ពងមាន់ ទឹកបោរស សាច់ជូរ ស្ករស ។
វិធីធ្វើ
១. ល្ហុងស្រគាល ឬ ពងមាន់ (បេះយកថ្មីៗ) មកចិតសំបកឲ្យស្អាតឆ្លាក់ជាផ្កាចំប៉ាស ចំប៉ាក្រហម យីហ៊ុបកូឡាប ត្រីកន្ត្រក ហើយដាក់ត្រាំទឹកកំបោរស (ថ្លា) ចំនួនមួយយប់ រួចស្រង់ដាក់ស្ងោរនឹងទឹកសាច់ជូរឲ្យផុយ ទើបស្រង់មកត្រាំទឹកត្រជាក់រវាង ១៥ នាទី រួចផ្លាស់ទឹកចោលដាក់ទឹកថ្មីត្រាំទៅ ១៥ នាទីទៀត ទើបផ្លាស់ទឹកទៀត ផ្លាស់ឲ្យបានបីដងហើយដាក់សម្រស់ឲ្យស្រស់ទឹក ។
២. យកស្ករសដាក់ទឹកដាំឲ្យពុះ (រាវៗ) ទើបដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់ដាក់ល្ហុងត្រាំចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ហើយស្រស់ចេញដាក់ចានយកទឹកស្ករដាក់រំងាស់ឲ្យពុះ (ថែមស្ករសបន្តិច) ដាក់ចុះទុកឲ្យត្រជាក់ទើបដាក់ល្ហុងត្រាំទៅទៀតចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ទើបស្រង់ល្ហុងចេញ យកទឹកស្ករទៅរំងាស់ (ថែមស្ករសបន្តិច) ឲ្យពុះដាក់ចុះ
ទុឲ្យត្រជាក់ដាក់ល្ហុងត្រាំតទៅទៀត(ធ្វើឲ្យ គ្រប់បួនដង) ទើបចូលស្ករល្អហើយទុកបានយូរខែ យូរៗ យកទៅដាំលើភ្លើងកំដៅម្ដងៗ (ទាំងល្ហុង)រំងាស់ឲ្យបានបីបួនអំពុះ ។
សេចក្ដីបញ្ជាក់
ល្ពៅទុំ ត្រឡាចចាស់ គេយកមកឆ្លាក់ធ្វើដំណាប់ដូចជាល្ហុងបានដូចគ្នា វិធីធ្វើក៏ដូចគ្នានឹងល្ហុងដែរ ។ វិជ្ជាមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment