ដំណាប់​ល្ហុង​ចាស់ (វិជ្ជាមេផ្ទះ)

http://jumnuoy.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html
គ្រឿងផ្សំ​
ល្ហុង​ស្រគាល ឬ ពងមាន់ ទឹក​បោរ​ស សាច់ជូរ ស្ករស ។​


វិធី​ធ្វើ​
១. ល្ហុង​ស្រគាល ឬ ពងមាន់ (​បេះយក​ថ្មីៗ​) មក​ចិត​សំបក​ឲ្យ​ស្អាត​ឆ្លាក់​ជា​ផ្កា​ចំប៉ាស ចំប៉ាក្រហម យីហ៊ុប​កូ​ឡាប ត្រី​កន្ត្រក ហើយ​ដាក់​ត្រាំ​ទឹក​កំបោរ​ស (​ថ្លា​) ចំនួន​មួយ​យប់ រួច​ស្រង់​ដាក់​ស្ងោរ​នឹង​ទឹក​សាច់ជូរ​ឲ្យ​ផុយ ទើប​ស្រង់​មក​ត្រាំ​ទឹក​ត្រជាក់​រវាង ១៥ នាទី រួច​ផ្លាស់​ទឹក​ចោល​ដាក់​ទឹក​​ថ្មី​ត្រាំ​ទៅ ១៥ នាទី​ទៀត ទើប​ផ្លាស់​ទឹក​ទៀត ផ្លាស់​ឲ្យ​បាន​បី​ដង​ហើយ​ដាក់​សម្រស់​ឲ្យ​ស្រស់ទឹក ។​

២. យក​ស្ករស​ដាក់​ទឹក​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ (​រាវៗ​) ទើប​ដាក់ចុះ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​ដាក់​ល្ហុង​ត្រាំ​ចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ហើយ​ស្រស់​ចេញ​ដាក់​ចាន​យក​ទឹក​ស្ករ​ដាក់​រំងាស់​ឲ្យ​ពុះ (​ថែម​ស្ករស​បន្តិច​) ដាក់ចុះ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​ទើប​ដាក់​​ល្ហុង​ត្រាំ​ទៅទៀត​ចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ទើប​ស្រង់​ល្ហុង​ចេញ យក​ទឹក​ស្ករ​ទៅ​រំងាស់ (​ថែម​ស្ករស​បន្តិច​) ឲ្យ​ពុះ​ដាក់ចុះ​
ទុ​ឲ្យ​ត្រជាក់​ដាក់​ល្ហុង​ត្រាំ​តទៅទៀត​(​ធ្វើ​ឲ្យ​ គ្រប់​បួន​ដង​) ទើប​ចូល​ស្ករ​ល្អ​ហើយ​ទុក​បានយូរ​ខែ យូរៗ យកទៅ​ដាំ​លើ​​ភ្លើង​កំដៅ​ម្ដងៗ (​ទាំង​ល្ហុង​)​រំងាស់​ឲ្យ​បាន​បី​បួន​អំពុះ ។​

សេចក្ដីបញ្ជាក់​
ល្ពៅ​ទុំ ត្រឡាច​ចាស់ គេ​យកមក​ឆ្លាក់​ធ្វើ​ដំណាប់​ដូចជា​ល្ហុង​បាន​ដូចគ្នា វិធី​ធ្វើ​ក៏​ដូចគ្នា​នឹង​ល្ហុង​ដែរ ។​

គ្រឿងផ្សំ​
ល្ហុង​ស្រគាល ឬ ពងមាន់ ទឹក​បោរ​ស សាច់ជូរ ស្ករស ។​


វិធី​ធ្វើ​
១. ល្ហុង​ស្រគាល ឬ ពងមាន់ (​បេះយក​ថ្មីៗ​) មក​ចិត​សំបក​ឲ្យ​ស្អាត​ឆ្លាក់​ជា​ផ្កា​ចំប៉ាស ចំប៉ាក្រហម យីហ៊ុប​កូ​ឡាប ត្រី​កន្ត្រក ហើយ​ដាក់​ត្រាំ​ទឹក​កំបោរ​ស (​ថ្លា​) ចំនួន​មួយ​យប់ រួច​ស្រង់​ដាក់​ស្ងោរ​នឹង​ទឹក​សាច់ជូរ​ឲ្យ​ផុយ ទើប​ស្រង់​មក​ត្រាំ​ទឹក​ត្រជាក់​រវាង ១៥ នាទី រួច​ផ្លាស់​ទឹក​ចោល​ដាក់​ទឹក​​ថ្មី​ត្រាំ​ទៅ ១៥ នាទី​ទៀត ទើប​ផ្លាស់​ទឹក​ទៀត ផ្លាស់​ឲ្យ​បាន​បី​ដង​ហើយ​ដាក់​សម្រស់​ឲ្យ​ស្រស់ទឹក ។​

២. យក​ស្ករស​ដាក់​ទឹក​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ (​រាវៗ​) ទើប​ដាក់ចុះ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​ដាក់​ល្ហុង​ត្រាំ​ចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ហើយ​ស្រស់​ចេញ​ដាក់​ចាន​យក​ទឹក​ស្ករ​ដាក់​រំងាស់​ឲ្យ​ពុះ (​ថែម​ស្ករស​បន្តិច​) ដាក់ចុះ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​ទើប​ដាក់​​ល្ហុង​ត្រាំ​ទៅទៀត​ចំនួន ១ យប់ ១ ថ្ងៃ ទើប​ស្រង់​ល្ហុង​ចេញ យក​ទឹក​ស្ករ​ទៅ​រំងាស់ (​ថែម​ស្ករស​បន្តិច​) ឲ្យ​ពុះ​ដាក់ចុះ​
ទុ​ឲ្យ​ត្រជាក់​ដាក់​ល្ហុង​ត្រាំ​តទៅទៀត​(​ធ្វើ​ឲ្យ​ គ្រប់​បួន​ដង​) ទើប​ចូល​ស្ករ​ល្អ​ហើយ​ទុក​បានយូរ​ខែ យូរៗ យកទៅ​ដាំ​លើ​​ភ្លើង​កំដៅ​ម្ដងៗ (​ទាំង​ល្ហុង​)​រំងាស់​ឲ្យ​បាន​បី​បួន​អំពុះ ។​

សេចក្ដីបញ្ជាក់​
ល្ពៅ​ទុំ ត្រឡាច​ចាស់ គេ​យកមក​ឆ្លាក់​ធ្វើ​ដំណាប់​ដូចជា​ល្ហុង​បាន​ដូចគ្នា វិធី​ធ្វើ​ក៏​ដូចគ្នា​នឹង​ល្ហុង​ដែរ ។​

0 comments:

Post a Comment

Followers

រឿង ដែលខានមើលមិនបាន

Contact us

Name

Email *

Message *

Your Language

Online

Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by www.sruol9.com